ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ BLOG ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Η φωτογραφια της ημερας

Εικόνες με ...σημασία!

14.1.10

www. kokkina-fanaria.gr


ΞΕΚΙΝΗΣΕ για πλάκα, ως ερασιτεχνική ιστοσελίδα όπου οι επισκέπτες έγραφαν κριτικές για τις υπηρεσίες πορνείων και «συνοδών». Στη συνέχεια, όταν έγινε ιδιαίτερα διαδεδομένο, η Δικαιοσύνη το «κατέβασε», για να επανέλθει στον κυβερνοχώρο αργότερα μέσα από σέρβερ του εξωτερικού και να ηγηθεί ως η επικοινωνιακή «ομπρέλα» ενός νεότευκτου «business unit», αποτελουμένου από στούντιο διάσπαρτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η επιτυχία της ιστοσελίδας...

...bourdela.tv πυροδότησε τη δημιουργία και άλλων τέτοιων sites, τα οποία λειτουργούν κατά τον ίδιο τρόπο- παραπέμποντας σχεδόν σε franchise- και τροφοδοτούν με «πελατεία» αναρίθμητα στούντιο, πορνεία και πρακτορεία. Ετσι χιλιάδες συμπολίτες μας ξενυχτούν σε σχετικές ιστοσελίδεςπροκειμένου να ενημερωθούναλλά και να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους από τις προσωπικές τους εμπειρίες.
Πίσω από την επιτυχία των ιστοσελίδων των σχετικών με την πορνεία δεν κρύβεται τίποτε άλλο πέρα από κάποιες κλασικές παραδοχές. Η πρώτη είναι ότι οι κοινότητες με συναφή ενδιαφέροντα αργά ή γρήγορα θα βρουν κάποια πλατφόρμα επικοινωνίας. Το δεύτερο είναι ότι για μία ακόμη φορά το κράτος αγνοεί τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα να υπάρχει βαθύ κενό γύρω από τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδίδονται δεκάδες άνθρωποι στη χώρα μας. Αυτό το καθεστώς βρίσκεται μεν προφανώς σε ημιπαρανομία, τουλάχιστον όμως η συγκρότηση μιας κοινότητας που επιβλέπει και παρακολουθεί διασφαλίζει ένα μίνιμουμ προστασίας η οποία δεν υπάρχει στον «δρόμο».
? Η επιτυχία
Η πλέον διαδεδομένη ιστοσελίδα αυτής της κατηγορίας είναι το bourdela.tv (βρίσκεται στην 158η θέση του ελληνικού Διαδικτύου), η οποία έπειτα από τις περιπέτειές της με τη Δικαιοσύνη άλλαξε και επανήλθε στο Διαδίκτυο υπό νέο administrator και με σέρβερ που εδρεύει στην Μπρατισλάβα. Από την πρωτεύουσα της Σλοβακίας (και από την ίδια επιχείρηση) εκπέμπουν και οι ιστοσελίδες δεκάδων στούντιο που λειτουργούν στην Αθήνα.
Η ιστοσελίδα κάθε στούντιο είναι φτιαγμένη με τρόπο-«φασόν», δηλαδή με ίδιο στήσιμο και με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά. Στα sites παρέχονται εικονική περιήγηση στους χώρους, αναλυτική παρουσίαση των εκδιδομένων γυναικών (με καλυμμένα τα πρόσωπά τους), πλήρης τιμοκατάλογος υπηρεσιών, οι βάρδιες εργασίας και τα στοιχεία επικοινωνίας. Από μια περιήγηση στις ιστοσελίδες των στούντιο προκύπτει ότι πολλές γυναίκες εργάζονται σε περισσότερα από ένα, ενώ περίπου το ίδιο συμβαίνει και με τα πρακτορεία συνοδών, όπου μάλιστα τα πρόσωπα των γυναικών είναι εμφανή.
Και στις υπόλοιπες όμως ιστοσελίδες του «κλάδου», όπως τα δημοφιλή ierodoules.com και athensladies.com, διαφημίζονται δεκάδες στούντιο, πρακτορεία συνοδών και μεμονωμένες εκδιδόμενες γυναίκες, ενώ δημοσιεύονται παρόμοιες κριτικές των πολυάριθμων επισκεπτών. Οι περισσότεροι σέρβερ που φιλοξενούν τόσο τις εν λόγω ιστοσελίδες όσο και τα sites των στούντιο βρίσκονται εκτός Ελλάδας, σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.
Τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες γυναίκες επιλέγουν τη συγκεκριμένη επαγγελματική οδό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ενας μεγάλος αριθμός από αυτές προέρχεται από το εξωτερικό. Οι περισσότερες είναι άγνωστο το πώς έφθασαν εδώ, τι ήρθαν αρχικά να κάνουν και το σε τι κατάσταση θα φύγουν. Και αυτό διότι σε πολλές περιπτώσεις το μεγαλύτερο μερίδιο από το μεροκάματό τους παρακρατείται και υποτίθεται ότι θα αποδοθεί άμα τη ολοκληρώσει των «επαγγελματικών υποχρεώσεών» τους στο κύκλωμα που τις έβαλε στη χώρα. Συχνά όμως αυτό δεν συμβαίνει καθώς το τελευταίο «ραντεβού» κλείνεται με κάποιον αστυνομικό, με αποτέλεσμα ουκ ολίγες γυναίκες να απελαύνονται κακήν κακώς, έχοντας μάλιστα απολέσει τα δεδουλευμένα τους. Τέτοια περιστατικά είναι κλασικό αντικείμενο συζήτησης στους κόλπους των μεταναστών από την Ανατολική Ευρώπη.
ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Κατακλυσμός από ροζ spams
Η ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ «πολιορκία» με επίδοξες νύφες από τη Ρωσία ή άλλες ενδιαφερόμενες για γνωριμία και φλερτ δεν αποτελεί κάποιο καινούργιο κεφάλαιο στον κυβερνοχώρο αλλά αντίθετα θεωρείται πάγια τακτική εδώ και αρκετά χρόνια στους δεκάδες ιστοτόπους γνωριμιών, όπου παρέχεται και ιδιωτικότητα αλλά και προκάλυψη. Καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι δέχονται στο inbox τους παρόμοιες προσκλήσεις γυναικών. Τι μπορεί όμως να κρύβεται πίσω από αυτές;
Ο κ. Χρ. Βεντούρης είναι Τechnology Specialist της Symantec Ηellas και γνωρίζει τις «μαύρες τρύπες» ασφαλείας του Διαδικτύου όσο λίγοι στη χώρα μας. Οπως λέει, το spam δεν μας το στέλνει πια κάποιο μεμονωμένο άτομο αλλά το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο θεωρείται υπεύθυνο για το 90% της παγκόσμιας αποστολής spam. «Το οργανωμένο έγκλημα ελέγχει bot networks (δίκτυα “μολυσμένων” συστημάτων) τα οποία εκμεταλλεύεται κατά το δοκούν.Μπορούν αν θέλουν να καταγράψουν όλες τις κινήσεις του πληκτρολογίου μας ή ακόμη να δουν τις διαδικτυακές συναλλαγές μας. Απαξ και εισέλθουν, δηλαδή, στο σύστημαμπορούν να κάνουν τα πάντα» σημειώνει. Ολοι οι επαγγελματίες ασφαλείας του Διαδικτύου μιλούν για τα «κλέη» του Russian Βusiness Νetwork, το οποίο διαχειρίζεται περίπου 10.000 τέτοια συστήματα και μάλιστα διαθέτει πλέον ακόμη και δικούς του παροχείς συνδέσεων Ιnternet (ΙΡ).
«Ο σκοπός του spam είναι είτε να σε προτρέψει να αγοράσεις κάποιο προϊόν ή υπηρεσία ή να σε “μολύνει” μέσω κάποιου site. Παρατηρούμεμάλισταότι το 2010 θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να τα προλάβουμεδιότι πλέον χρησιμοποιούν τις πλέον σύγχρονες μεθόδους.Ο κίνδυνος για τους χρήστες είναι αρκετά μεγάλος» συμπληρώνει. Ακόμη, όπως λέει, η «μόλυνση» μπορεί να προέλθει και μέσω τρίτων, όπως π.χ. από ένα διαφημιστικό μπάνερ σε κάποια φυσιολογική ιστοσελίδα, ενώ παρατηρείται και εκμετάλλευση των σύγχρονων μεθόδων προώθησης, όπως η αγορά λέξεων-κλειδιών σε μηχανές αναζήτησης από μολυσμένες ιστοσελίδες.

Σε ό,τι αφορά την... Αννιούσκα που θέλει να μας γνωρίσει ο κ. Βεντούρης σημειώνει ότι αποτελεί ζήτημα παιδείας αν ανοίγουμε όποιο site φαίνεται εντυπωσιακό και εφιστά την προσοχή των χρηστών καθώς τα spam καθίστανται όλο και πιο στοχευμένα, γεγονός που πρέπει να μας κάνει ακόμη πιο υποψιασμένους. Επίσης τονίζει ότι είναι απαραίτητη η χρήση ενός σύγχρονου συστήματος ασφαλείας προκειμένου να «αναχαιτίζει» τέτοιες επιθέσεις. «Το οργανωμένο έγκλημα έχει παρακλάδια παντού και δεν θεωρώ απίθανο η Αννιούσκα να συνδέεται με αυτό. Και αυτό διότι παλιά θα την έβγαζε στον “δρόμο”ενώ σήμερα έχει έναν πιο ασφαλή τρόπομε λιγότερο κόστος και μεγαλύτερο κέρδος. Το σίγουρο είναι ότι η Αννιούσκα δεν βρίσκεται μόνη της εκεί. Κάποιος την έχει “βγάλει” στο Διαδίκτυο. Σίγουρατο πιθανότερο είναι τέτοιες δραστηριότητες να συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα» καταλήγει.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ζητούν αλλαγή νομοθετικού πλαισίου
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδoς δημοσιοποίησε υπόμνημα με το οποίο ζητείται η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, επικαλούμενο σχετική γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο νόμος είναι παντελώς αδύνατον «να εφαρμοστεί σε μια μεγάλη και πυκνοκατοικημένη πόλη όπως είναι η Αθήνα καθώς σχεδόν κανένα οίκημα δεν πληροί αυτή την προϋπόθεση». Το ΣΕΠΕ ζητεί νέο νόμο με τον οποίο θα καταστεί η άσκηση του επαγγέλματός τους ευκολότερη καθώς «θα μπορέσουν οι περισσότεροι από τους οίκους ανοχής που λειτουργούν σήμερα στο Λεκανοπέδιο Αττικής υπό καθεστώς παρανομίας να νομιμοποιηθούν πλήρως και να αδειοδοτηθούν».
Οπως υποστηρίζει, «η ανάπτυξη του αναγκαίου νομικού πλαισίου μέσα στο οποίο θα μπορεί να αναπτυχθεί αλλά ταυτόχρονα και να οριοθετηθεί η δραστηριότητα της πορνείαςθα οδηγήσει σταδιακά στην οριστική πάταξη των δικτύων της παραπορνείας» και αυτό διότι «τα άτομα που εκδίδονται σε οίκους ανοχής επιδιώκουν να καταστεί σαφής ο διαχωρισμός τους από τα άτομα εκείνα που εκπορνεύονται ελεύθερα (κάνοντας “πεζοδρόμιο”) και τα οποία δεν υπόκεινται σε κανενός είδους έλεγχο, δηλαδή δεν διαθέτουν ούτε άδειες ασκήσεως επαγγέλματος ούτε έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία». Ακόμη, όπως σημειώνεται, «η ύπαρξη νομίμως λειτουργούντων οίκων ανοχής θα υποχρεώνει και τους εργαζομένους εντός τους να τηρούν κάποιους κανόνες υγιεινής και να διαθέτουν απαραιτήτως τα χορηγούμενα από το κράτος πιστοποιητικά», καθώς «το γεγονός ότι θα μπορούν να εργάζονται σε νόμιμα οικήματα... εξασφαλίζει τη βεβαιότητα ότι το επάγγελμα αυτό θα ασκείται μόνο από άτομα που το έχουν επιλέξει ελεύθερα και συνειδητά και δεν αποτελούν θύματα και αντικείμενα εκμετάλλευσης κανενός τρίτου που θα προσπαθήσει να κερδίσει χρήματα εξωθώντας τα πρόσωπα αυτά στην πορνεία χρησιμοποιώντας βία, απειλές, ξυλοδαρμούς και παράνομη ομηρεία τους». «Παντός είδους τρίτοι, μεσάζοντες και λοιποί παρασιτικώς ζώντες εις βάρος άλλων, εκμεταλλευόμενοι ιερόδουλες, οι οποίοι τις εξαναγκάζουν να εκδίδονται παρά τη θέλησή τους, δεν θα έχουν θέση συνεπώς στον χώρο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αχιλλέας Χεκίμογλου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/01/www-kokkina-fanariagr.html#ixzz0cJUxnCkl