Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



14.9.10

Νέο τεστ που προβλέπει ποιές έγκυες θα χρειαστούν καισαρική τομή


Ανακούφιση, για όσες γυναίκες γίνουν μητέρες, είναι το νέο σουηδο-βρετανικό τεστ που ήδη ξεκίνησε να δοκιμάζεται σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία, το οποίο μπορεί να προβλέψει έγκαιρα ποιες έγκυες θα γεννήσουν φυσιολογικά και ποιες θα πρέπει να καταφύγουν σε καισαρική τομή. Το τεστ μπορεί να ...

... απαλλάξει πολλές γυναίκες από περιττή ταλαιπωρία, καθώς για ώρες προσπαθούν να γεννήσουν φυσιολογικά, αλλά τελικά αναγκάζονται να κάνουν καισαρική επέμβαση.

Το τεστ, σύμφωνα με το BBC, αναπτύχθηκε από τη σουηδική εταιρία Obstecare με βάση έρευνες Βρετανών ερευνητών του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν υπάρχουν υψηλά επίπεδα γαλακτικού οξέος στο αμνιακό υγρό, είναι απίθανο η έγκυος να γεννήσει φυσιολογικά.

Οι μελέτες έδειξαν ότι η μήτρα παράγει γαλακτικό οξύ, όπως κάνουν οι υπόλοιποι μύες του σώματος, όταν "εργάζονται" σκληρά. Όταν όμως το γαλακτικό οξύ αυξηθεί πάνω από ένα επίπεδο, τότε αρχίζει να εμποδίζει τις συσπάσεις της μήτρας, γι' αυτό πλέον ενδείκνυται η πραγματοποίηση καισαρικής.

Σύμφωνα με την Obstecare, το τεστ, που ήδη δοκιμάζεται σε κλινικές της Σουηδίας, της Νορβηγίας και του Βελγίου, θα βοηθήσει τους γιατρούς να προσδιορίσουν πότε μία γυναίκα μπορεί να γεννήσει φυσιολογικά και πότε όχι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλια:

Eva F. είπε...

Καλό μου ακούγεται!!!!