Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show14.2.19

Πού θα βρείτε αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες που «εμφανίζουν» τα Windows 10, κάθε φορά που ανοίγετε τον υπολογιστή σας;

7da907638108aec777c9c080d583c9dd38a97595f90b127a5bdeae35efc856f0 Οι κάτοχοι υπολογιστή, desktop ή laptop, με Windows 10, σίγουρα θα έχετε προσέξει κάθε φορά που ανοίγετε το σύστημα σας, τις εντυπωσιακές εικόνες που εμφανίζονται με την έναρξη του λειτουργικού.
Πρόκειται για το λεγόμενο Windows Spotlight, μια δυναμική συλλογή φωτογραφιών που διαχειρίζεται το Bing, η μηχανή αναζήτησης της Microsoft και λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε κάθε φορά που εισέρχεστε στα Windows, να βρίσκεστε μπροστά σε κάτι εντυπωσιακό.
Είμαστε βέβαιοι δε πως μέσα σε όλες αυτές τις εικόνες που θα σας έχει προβάλλει το Spotlight κατά καιρούς, θα έχουν υπάρξει και ορισμένες που σας έκαναν «κλικ».
Πού θα τις βρείτε όμως και πώς θα τις αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας;
Οι φωτογραφίες του Windows Spotlight «κατεβαίνουν» από το Bing αλλά αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας, τοπικά.   Πάμε να δούμε πού θα τις βρείτε λοιπόν.

Αρχικά ενεργοποιήστε την...
...προβολή κρυμμένων αρχείων (σε έναν οποιονδήποτε φάκελο στον Windows Explorer, πηγαίνετε στο View (Προβολή) και κατόπιν στο Options (Επιλογές). Στο μενού που ανοίγει, επιλέξτε το δεύτερο tab ονόματι View (Προβολή) και ξεκινήστε την ανάγνωση μέχρι να βρείτε και να ενεργοποιήσετε την επιλογή Show hidden files, folders, and drives (Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκου). 


 Τώρα, θα πάτε στον φάκελο 

C:\Users\[το όνομα χρήστη σας]\App Data\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets  

Εκεί θα βρείτε κάμποσα αρχεία με αλλοπρόσαλλα ονόματα και χωρίς καταλήξεις: ταξινομήστε τα βάσει μεγέθους, (ή και κατά ημερομηνία τροποποίησης), και πάρτε τα μεγαλύτερα –αυτά είναι που σας ενδιαφέρουν. Αντιγράψτε τα σε έναν άλλο φάκελο της επιλογής σας και ξεκινήστε να τα μετονομάζετε προσθέτοντας στο τέλος την κατάληξη “.jpg”. Μόλις το κάνετε αυτό, θα είστε σε θέση να ανοίξετε κανονικά τα αρχεία, σαν εικόνες πλέον.

Πηγή