Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



3.6.10

Κινδυνεύει με εξαφάνιση το 1/3 της χλωρίδας και της πανίδας


Το ένα τρίτο των φυτών και των ζώων του πλανήτη αντιμετωπίζουν τον ενδεχόμενο της εξαφάνισης, σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα.
Η βιόσφαιρα της γης απειλείται άμεσα από την βιομηχανοποίηση των γρήγορα αναπτυσσόμενων χωρών, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία, αλλά και από την ...


...«αχόρταγη» κατανάλωση πόρων από τις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες.
Ο υπερπληθυσμός της γης, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η έντονη βιομηχανοποίηση χωρών που μέχρι πρότινος ήταν πλούσιες σε βλάστηση και άγρια ζωή έχουν συμβάλει δραματικά στην αλλοτρίωση του οικοσυστήματος.

Είδη όπως η αγριόγατα της Ινδίας και του Πακιστάν ή το δελφίνι των ποταμών της Ασίας βρίσκονται ήδη στο χείλος της πλήρους εξαφάνισης.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, το 21% των γνωστών θηλαστικών, το 35% των αμφίβιων και το 35% των φυτών δεν θα υπάρχουν σε λίγα χρόνια, αν η ανθρωπότητα συνεχίσει να καταστρέφει το περιβάλλον με τους ίδιους ρυθμούς.

Ο Αχμέντ Ντζιογκλαφ, πρόεδρος του Συνεδρίου Βιοποικιλότητας υποστήριξε ότι η καταστροφή των οικοσυστημάτων έχει μεγαλύτερες συνέπειες απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. «Υπολογίζεται ότι ο ρυθμός εξαφάνισης των ειδών είναι 1.000 φορές πιο γρήγορος από οποιαδήποτε εποχή στην ιστορία της Γης».