Η βιόσφαιρα της γης απειλείται άμεσα από την βιομηχανοποίηση των γρήγορα αναπτυσσόμενων χωρών, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία, αλλά και από την ...
...«αχόρταγη» κατανάλωση πόρων από τις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες.
Ο υπερπληθυσμός της γης, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η έντονη βιομηχανοποίηση χωρών που μέχρι πρότινος ήταν πλούσιες σε βλάστηση και άγρια ζωή έχουν συμβάλει δραματικά στην αλλοτρίωση του οικοσυστήματος.
Είδη όπως η αγριόγατα της Ινδίας και του Πακιστάν ή το δελφίνι των ποταμών της Ασίας βρίσκονται ήδη στο χείλος της πλήρους εξαφάνισης.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, το 21% των γνωστών θηλαστικών, το 35% των αμφίβιων και το 35% των φυτών δεν θα υπάρχουν σε λίγα χρόνια, αν η ανθρωπότητα συνεχίσει να καταστρέφει το περιβάλλον με τους ίδιους ρυθμούς.
Ο Αχμέντ Ντζιογκλαφ, πρόεδρος του Συνεδρίου Βιοποικιλότητας υποστήριξε ότι η καταστροφή των οικοσυστημάτων έχει μεγαλύτερες συνέπειες απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. «Υπολογίζεται ότι ο ρυθμός εξαφάνισης των ειδών είναι 1.000 φορές πιο γρήγορος από οποιαδήποτε εποχή στην ιστορία της Γης».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου