Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



30.6.10

Κληρονομικός ο εθισμός στον τζόγο


Σε κληρονομικούς παράγοντες εντοπίζεται η ρίζα της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια, υποστηρίζει αυστραλιανή μελέτη που έγινε σε δίδυμα, επιβεβαιώνοντας την παροιμία που λέει οτι "το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει".
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα γονίδια παίζουν μεγάλο ρόλο σε έναν αριθμό εξαρτήσεων και σε αυτές περιλαμβάνεται και ο ...

... τζόγος, ανακοίνωσαν οι ερευνητές στη μελέτη τους που δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουνίου της επιστημονικής επιθεώρησης "Αρχεία της Γενικής Ψυχιατρικής".

"Οι παλαιότερες έρευνες σε άνδρες έδειξαν ότι ο εθισμός στο τζόγο μπορεί να είναι κληρονομικός", είπε στο Ρόιτερ η Γουέντι Σλούτσκε του πανεπιστημίου του Μισούρι.
"Αυτή η έρευνα επεκτείνει το συμπέρασμα περιλαμβάνοντας και γυναίκες".

Μελετώντας ομοζυγωτικά και διζυγωτικά δίδυμα, η επικεφαλής της μελέτης Σλούτσκε, και οι συνεργάτες της από το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, κατάφεραν να ξεχωρίσουν τις διαφορετικές επιρροές που έχουν στον εθισμό γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Η ομάδα ζήτησε σε 2.000 άνδρες και σε περισσότερες από 2.700 γυναίκες από το Αρχείο Αυστραλών Διδύμων να απαντήσουν στην ερώτηση αν είναι εθισμένοι στον τζόγο, ενώ ρωτήθηκαν και οι φίλοι τους.

Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες είχαν κάποια σχέση με το τζόγο, αλλά οι άνδρες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να είναι εθισμένοι.