ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ BLOG ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Η φωτογραφια της ημερας

Εικόνες με ...σημασία!

5.6.10

Η μικρή κατανάλωση αλκοόλ απομακρύνει το διαβήτη


Ό
σοι πίνουν ένα ή δύο ποτηράκια αλκοόλ τη μέρα, έχουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με όσους απέχουν τελείως από το αλκοόλ, σύμφωνα με νέα ολλανδική έρευνα.
Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας επί 10 χρόνια μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 35.000 ενηλίκων ηλικίας 20-70 ετών.
Η μελέτη έδειξε ότι ...

... οι άνθρωποι που καταναλώνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ και ταυτόχρονα κάνουν υγιεινή ζωή (καταπολέμηση παχυσαρκίας, φυσική άσκηση, όχι κάπνισμα, ισορροπημένη διατροφή), έχουν κατά μέσο όρο 40% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου.

Ως μέτρια ποσότητα, σύμφωνα με τους ολλανδούς ερευνητές, ορίζεται η κατανάλωση ενός ποτηριού την μέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες.

Ο διαβήτης τύπου 2, που προκαλείται συχνά από την παχυσαρκία, είναι η πιο συνηθισμένη μορφή διαβήτη, που εμφανίζεται όταν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα είναι πολύ υψηλό.

Η πάθηση, που πλήττει πάνω από 180 εκατ. ενηλίκους σε όλο τον κόσμο, μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές βλάβες, εγκεφαλικό, τύφλωση, δυσλειτουργία των νεφρών και ακρωτηριασμό.