Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



30.6.10

Η ΚΙΑ ανακαλεί 56.000 οχήματα του μοντέλου ceed λόγω προβλημάτων στα φρένα.


Η Nοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία ΚΙΑ ανακοίνωσε πως ανακαλεί 56.000 οχήματα του μοντέλου της ceed, το οποίο παράγεται αποκλειστικά στη Σλοβακία, εξαιτίας πιθανού προβλήματος στο σύστημα πέδησης.
"Καλούμε τους ιδιοκτήτες του ΚΙΑ ceed, που περιλαμβάνει ένα Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Σταθεροποίησης (ESP) και είχαν παραχθεί μεταξύ 1ης Απριλίου 2008 και 30ης Μαρτίου, να τα υποβάλλουν σε έλεγχο διότι το ...

... σύστημά του μπορεί να χρειάζεται επιδιόρθωση», τονίζει σε ανακοινωθέν της η Kia Motors Slovakia.

Η πιθανή βλάβη αφορά 56.000 οχήματα, που έχουν πωληθεί στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, εκ των οποίων τα 35.000 χρειάζονται όντως επιδιόρθωση, τονίζει η σλοβακική εταιρεία, μοναδική παραγωγός του μοντέλου.

Η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε την παραγωγή στη Σλοβακία του συγκεκριμένου μοντέλου, όπως επίσης και των μοντέλων Kia Sportage και Hyundai ix35, το 2006. Απασχολεί 2.600 υπαλλήλους στο εργοστάσιό της στη Ζίλινα, στα βόρεια της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα...

Κληρονομικός ο εθισμός στον τζόγο


Σε κληρονομικούς παράγοντες εντοπίζεται η ρίζα της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια, υποστηρίζει αυστραλιανή μελέτη που έγινε σε δίδυμα, επιβεβαιώνοντας την παροιμία που λέει οτι "το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει".
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα γονίδια παίζουν μεγάλο ρόλο σε έναν αριθμό εξαρτήσεων και σε αυτές περιλαμβάνεται και ο ...

... τζόγος, ανακοίνωσαν οι ερευνητές στη μελέτη τους που δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουνίου της επιστημονικής επιθεώρησης "Αρχεία της Γενικής Ψυχιατρικής".

"Οι παλαιότερες έρευνες σε άνδρες έδειξαν ότι ο εθισμός στο τζόγο μπορεί να είναι κληρονομικός", είπε στο Ρόιτερ η Γουέντι Σλούτσκε του πανεπιστημίου του Μισούρι.
"Αυτή η έρευνα επεκτείνει το συμπέρασμα περιλαμβάνοντας και γυναίκες".

Μελετώντας ομοζυγωτικά και διζυγωτικά δίδυμα, η επικεφαλής της μελέτης Σλούτσκε, και οι συνεργάτες της από το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, κατάφεραν να ξεχωρίσουν τις διαφορετικές επιρροές που έχουν στον εθισμό γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Η ομάδα ζήτησε σε 2.000 άνδρες και σε περισσότερες από 2.700 γυναίκες από το Αρχείο Αυστραλών Διδύμων να απαντήσουν στην ερώτηση αν είναι εθισμένοι στον τζόγο, ενώ ρωτήθηκαν και οι φίλοι τους.

Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες είχαν κάποια σχέση με το τζόγο, αλλά οι άνδρες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να είναι εθισμένοι.

Διαβάστε περισσότερα...

25.6.10

Πλύθηκε στο πρόγραμμα για τα μάλλινα και επέζησε


Ένα περσικό γατάκι κατατρόμαξε τους ιδιοκτήτες του όταν εμφανίστηκε μέσα από το πλυντήριο ζαλισμένο και μουσκεμένο, αλλά ολοζώντανο. Ο Μπρέντον Ρότζερς από το Σίδνεϊ δήλωσε πως η μόλις τεσσάρων μηνών Κίμπα, ένα άσπρο φουντωτό γατάκι Περσίας πρέπει να μπήκε στο πλυντήριο και να κουλουριάστηκε πάνω στα βρώμικα ρούχα, χωρίς να την καταλάβει κανείς. Ο ίδιος και ο πατέρας του έμειναν έκπληκτοι όταν αδειάζοντας τα βρεγμένα ρούχα ...

... άδειασαν και το γατάκι που όπως λένε "έμοιαζε με μισοπνιγμένο ποντίκι". Αμέσως το μετέφεραν σε κτηνιατρική κλινική όπου υποβάλλεται σε θεραπεία για υποθερμία. Ομως το σαβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι στα μάτια του εξαιτίας του απορρυπαντικού και του μαλακτικού.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ
Διαβάστε περισσότερα...

Άγχος και στρες δυσκολεύουν το κλείσιμο των τραυμάτων


Το άγχος και το στρες δυσκολεύουν το κλείσιμο μιας πληγής, σύμφωνα με μια νέα έρευνα βρετανών ψυχιάτρων. Οι ερευνητές προξένησαν μικρά τραύματα σε υγιείς εθελοντές, που βρίσκονταν υπό διαφορετικές συνθήκες άγχους και ψυχολογικής πίεσης. Τα τραύματα των λιγότερο αγχωμένων ατόμων έκλεισαν με ...

... διπλάσια ταχύτητα, κατά μέσο όρο, σε σχέση με όσους ένιωθαν πολύ στρες. Η έρευνα, υπό τον καθηγητή Τζον Γουάινμαν του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του King's College του Λονδίνου, παρουσιάστηκε στο επιστημονικό φεστιβάλ του Τσέλτενχαμ, σύμφωνα με τη βρετανική "Ιντεπέντεντ".

Η ψυχολογική βοήθεια καταπραΰνει

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι μεταβολές στο επίπεδο της "ορμόνης του στρες" κορτιζόλης αντανακλούσαν την ταχύτητα αποθεραπείας μιας πληγής. Όσο περισσότερη η κορτιζόλη, τόσο πιο αργό το κλείσιμο του τραύματος.

Ο καθηγητής Τζον Γουάινμαν έχει δείξει, σε προηγούμενη έρευνα του, ότι η αποκατάσταση ενός τραύματος μπορεί να επιταχυνθεί σημαντικά μέσω ψυχολογικής βοήθειας που καταπραΰνει το συναισθηματικό στρες.
Ο βρετανός ψυχίατρος εξέφρασε την ελπίδα ότι τα συμπεράσματα των ερευνών του θα αξιοποιηθούν, ώστε οι γιατροί να συμπεριλάβουν και ψυχολογικού τύπου παρεμβάσεις σε ασθενείς που αναρρώνουν από μια χειρουργική επέμβαση ή που έχουν κάποιο άλλο τραύμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

22.6.10

Το νερό των υαλοκαθαριστήρων του αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσει τη "νόσο των λεγεωνάριων"


Μια στις πέντε περιπτώσεις (ποσοστό 20%) μόλυνσης από τη λεγόμενη "νόσο των λεγεωνάριων" μπορεί να οφείλεται στο νερό με το οποίο οι υαλοκαθαριστήρες καθαρίζουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι αν ο οδηγός φροντίζει να μην βάζει μόνο σκέτο νερό στους καθαριστήρες του, αλλά προσθέτει κάποιο καθαριστικό, τότε τα βακτήρια σκοτώνονται και έτσι ανθρώπινες ζωές μπορούν να σωθούν.

Το στάσιμο ζεστό νερό για τους υαλοκαθαριστήρες, το οποίο βρίσκεται μέσα στα δοχεία αποθήκευσης των αυτοκινήτων, μπορεί να ...

... αποτελέσει έδαφος για την ανάπτυξη του βακτηρίου, το οποίο, αν εισπνευστεί, μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονία.

Επιστήμονες σκέφτηκαν να ερευνήσουν, για πρώτη φορά διεθνώς, τη σύνδεση ανάμεσα στη συγκεκριμένη πάθηση και στο νερό των υαλοκαθαριστήρων, όταν πρόσεξαν ότι επαγγελματίες οδηγοί εμφανίζουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τη "νόσο των λεγεωνάριων", συνεπώς υποψιάστηκαν ότι όσοι οδηγούν πολλή ώρα, έχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης για κάποιο λόγο.

Περισσότερο κινδυνεύουν όσοι οδηγούν ή ταξιδεύουν σε μικρό φορτηγάκι, όσοι οδηγούν συχνά σε βιομηχανικές περιοχές και όσοι αφήνουν συχνά ανοικτά τα παράθυρα του αυτοκινήτου τους. Οι ερευνητές, κάνοντας δειγματοληπτική έρευνα, βρήκαν ότι ένα στα πέντε αυτοκίνητα στη Βρετανία που δεν είχαν καθαριστικό παρμπρίζ αλλά μόνο νερό, είχαν ίχνη του μικροβίου ενώ σε κανένα αυτοκίνητο με καθαριστικό δεν βρέθηκε το επικίνδυνο βακτήριο, το οποίο δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό περιοδικό επιδημιολογίας "European Journal of Epidemiology" και μεταξύ των ερευνητών βρισκόταν ο ελληνικής καταγωγής Γιώργος Καφάτος από το τμήμα στατιστικής και βιοπληροφορικής της Υπηρεσίας Προστασίας Υγείας (ΗΡΑ) της Βρετανίας.

Η "νόσος των λεγεωνάριων" είναι σχετικά σπάνια. Τα περιστατικά μόλυνσης είναι συνήθως σποραδικά και δεν ανιχνεύεται με βεβαιότητα η πηγή προέλευσης του μικροβίου. Ο αριθμός των περιστατικών είναι διαχρονικά ακανόνιστος και ποικίλει από χρόνο σε χρόνο. Η πάθηση πλήττει κυρίως άνδρες άνω των 50 ετών και έχει μοιραία κατάληξη για το 10-15% των περιστατικών. Τα συμπτώματά της μοιάζουν με αυτά της γρίπης και μπορεί να περιλαμβάνουν μυικούς πόνους, αίσθημα μεγάλης κόπωσης, πονοκεφάλους, ξερό βήχα και πυρετό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Οίκος Κρίστις: Σε τιμή- ρεκόρ πωλήθηκε γλυπτό του Μοντιλιάνι


Μ
ία γυναικεία προτομή από ασβεστόλιθο του Αμεντέο Μοντιλιάνι κατοχυρώθηκε για 43,185 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία του Οίκου Κρίστις, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ για τον καλλιτέχνη.
Η αξία του γλυπτού είχε αρχικά εκτιμηθεί ανάμεσα στα 4 και 6 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τους ...

... φόρους.

"Είναι ρεκόρ για ένα έργο του καλλιτέχνη σε όλες τις κατηγορίες (πίνακες και γλυπτά). Στα σημερινά ποσοστά είναι 56,6 εκατομμύρια δολάρια", ανέφερε ο Οίκος Κρίστις.

Αυτή η προτομή των 65 εκατοστών, δημιουργήθηκε μεταξύ του 1910-1912.

Το έργο εκτέθηκε για πρώτη φορά στο Salon d'Automne το 1912 και σύμφωνα με τον Οίκο Κρίστις συνδυάζει μία "πολύ ισχυρή δομή που χαρακτηρίζει το έργο του καλλιτέχνη".

Η προτομή δείχνει ένα οβάλ πρόσωπο, αμυγδαλωτά μάτια, μικρά λεπτά χείλη, λεπτή μύτη και μακρύ λαιμό και αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του καλλιτέχνη.

Διαβάστε περισσότερα...

18.6.10

Άκρως επικίνδυνο ακροβατικό


Άκρως επικίνδυνο ακροβατικό με μοτοσικλέτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


Διαβάστε περισσότερα...

"Πράσινο" ηλεκτρικό ρεύμα από...τυρόγαλα και μικρόβια


Ο αγώνας δρόμου των ανά τον κόσμο ερευνητών για τη δημιουργία εναλλακτικών πηγών ενέργειας περιλαμβάνει τις πιο απρόσμενες ιδέες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της δρος Γεωργίας Αντωνοπούλου, του τμήματος χημικών-μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών, η οποία αναπτύσσει μικροβιακές κυψέλες καυσίμου, οι οποίες τροφοδοτούνται με υποπροϊόντα της παρασκευής τυριών, όπως το τυρόγαλα.
Το τυρόγαλα ή το ξινόγαλα είναι πλούσιο σε λακτόζη, ένα σάκχαρο που μπορεί να καταναλωθεί από καλλιέργειες βακτηρίων, οι οποίες περιέχονται σε μια κυψέλη καυσίμου (fuel-cell) και με αυτό τον τρόπο "γεννιέται" ...

... ηλεκτρικό ρεύμα. Η μέθοδος των λεγόμενων "μικροβιακών κυψελών καυσίμου" προσελκύει τελευταία όλο και μεγαλύτερο διεθνές ενδιαφέρον.

Το τυρόγαλα αποτελεί περίπου το 70% του όγκου του γάλακτος, που απαιτείται για την παραγωγή τυριού. Έτσι, σύμφωνα με την Αντωνοπούλου (την τεχνική της οποίας παρουσίασε με πολύ ευμενή τρόπο ο "Εconomist"), μια μικρή παραγωγική μονάδα φέτας δημιουργεί κατάλοιπα από τυρόγαλα έως 4.000 τόνους ετησίως. Η μεγάλη αυτή ποσότητα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε μικροβιακές κυψέλες καυσίμου. Αλλά και άλλες βιομηχανίες (ζυθοποιίες, χοιροτροφεία, εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων, ακόμα και μονάδες επεξεργασίας λυμάτων) θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη νέα τεχνολογία.

Οι παραδοσιακές κυψέλες καυσίμου χρησιμοποιούν ένα υλικό ως καταλύτη για να δημιουργήσουν οξείδωση σε ένα καύσιμο, όπως το υδρογόνο, και να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρικό ρεύμα ανάμεσα σε δύο ηλεκτρόδια. Οι μικροβιακές κυψέλες καυσίμου λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, απλώς οι καταλυτικές αντιδράσεις δεν γίνονται από ανόργανα υλικά, αλλά από οργανική ύλη (βακτήρια). Κάτω από αναερόβιες συνθήκες, όπου δεν υπάρχει οξυγόνο, αυτά τα βακτήρια μεταβολίζουν το καύσιμο, προκαλώντας χημικές αντιδράσεις, που έχουν ως κατάληξη την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Θεωρητικά τέτοιες μικροβιακές κυψέλες καυσίμου μπορούν να δουλέψουν με οποιοδήποτε μορφή οργανικής ύλης, αν και τα μέχρι τώρα πειράματα έχουν δείξει ότι οι μικροβιακές κυψέλες λειτουργούν καλύτερα με διαλύματα που περιέχουν συνθετικά σάκχαρα, όπως η γλυκόζη. Όμως η κ. Αντωνοπούλου απέδειξε, για πρώτη φορά, ότι είναι δυνατό σε μια κυψέλη καυσίμου, αντί για ένα τέτοιο διάλυμα με σάκχαρα, να χρησιμοποιηθεί ένα διάλυμα με τυρόγαλα.

Βέβαια, προς το παρόν, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια είναι της τάξης μόλις των μερικών χιλιοστών του βατ (milliwatt), που με το ζόρι μπορεί να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο. Η ερευνητική ομάδα της κ. Αντωνοπούλου έχει ήδη καταφέρει να βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητα των κυψελών της από το αρχικό 2% σε περίπου 25% (πόσα από τα παραγόμενα ηλεκτρόνια πράγματι ρέουν στο ηλεκτρικό κύκλωμα). Η ενεργειακή ισχύς της συσκευής μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω χάρη σε ένα νέο σχεδιασμό που αυξάνει τη συνολική επιφάνεια των ηλεκτροδίων μέσα στην κυψέλη καυσίμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...

15.6.10

Δείτε την Ακρόπολη τρισδιάστατη στον υπολογιστή σας!


Η
τεχνολογία προχωράει και η Google ως πρωτοπόρος κάνει για μία ακόμα φορά το τεχνολογικό της "θαύμα". Χάρη στους τρισδιάστατους χάρτες της Google μπορείτε να θαυμάσετε 3D τα μεγαλύτερα μνημεία του κόσμου, μεταξύ των οποίων και την Ακρόπολη.
Η απεικόνιση ίσως να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά σίγουρα μας εντυπωσιάζει το αποτέλεσμα και αναμένουμε βέβαια ακόμα καλύτερα γραφικά.
Πατήστε εδώ
για να μεταβείτε στους τρισδιάστατους χάρτες της Google και χρησιμοποιήστε την προβολή "Earth" για να μεταβείτε σε διάφορα μέρη του κόσμου, τρισδιάστατα πάντα...

[Πηγή]
Διαβάστε περισσότερα...

14.6.10

Ο Ozzy Osborne στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Λονδίνου

O Ozzy Osborne, βρέθηκε στο Βρετανικό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μadame Tussauds στο Λονδίνο, και παριστάνοντας το κέρινο ομοίωμα, έκανε πλάκα στους επισκέπτες του μουσείου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα...

Τροφές-ασπίδα κατά του Αλτσχάιμερ


Η
διατροφή με ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, ψάρια, φρούτα και λαχανικά βοηθά στην πρόληψη κατά του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, άνθρωποι που τρώνε επιλεγμένες τροφές, οι οποίες κάνουν καλό στην υγεία του εγκεφάλου, εμφανίζουν 40% μικρότερο κίνδυνο για εμφάνιση της νόσου.
Η έρευνα, υπό την εξειδικευμένη στη νόσο ερευνήτρια Γιάν Γκου του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Κολούμπια της Ν.Υόρκης, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Archives of Neurology».

«Η επιλεγμένη διατροφή είναι πιθανότατα ο ευκολότερος τρόπος να μειώσει κανείς τον κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας», δήλωσε η Γκου. Όπως είπε, αφού δεν υπάρχει ακόμα θεραπεία της νόσου, η έγκαιρη πρόληψη είναι αναγκαία, ειδικά σε ...

... ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει την ωφέλεια επιμέρους τροφών και ουσιών για την αποφυγή του Αλτσχάιμερ, όμως στη νέα έρευνα μελετήθηκε το θέμα της διατροφής από συνολική σκοπιά.

Διαπιστώθηκε ότι ορισμένες τροφές, όπως τα κορεσμένα λιπαρά οξέα στο βούτυρο και το κόκκινο κρέας, πρέπει να αποφεύγονται, ενώ αντίθετα άλλες ουσίες όπως τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, οι βιταμίνες Ε και Β12 κλπ.

Κατά την έρευνα μελετήθηκαν επί τέσσερα χρόνια τη διατροφή περίπου 2.150 υγιών ατόμων άνω των 65 ετών και τους έκανε ελέγχους για Αλτσχάιμερ ανά 18 μήνες. Από αυτά τα άτομα, τα 253 τελικά εμφάνισαν τη νόσο.

Όσοι εμφάνισαν τις λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης της ασθένειας, έτρωγαν περισσότερες σαλάτες με λάδι, ξηρούς καρπούς, ψάρια, τομάτες, πουλερικά, φρούτα μπρόκολα και άλλα λαχανικά, ενώ παράλληλα κατανάλωναν το λιγότερο κόκκινο κρέας και τα λιγότερα γαλακτοκομικά με πολλά λιπαρά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συγκεκριμένη διατροφή έχει διπλό όφελος. Από την μια έμμεσο, επειδή προστατεύει την καρδιά από εμφράγματα και τον εγκέφαλο από εγκεφαλικά, που μπορεί να τον καταστήσουν πιο ευάλωτο στο Αλτσχάιμερ. Από την άλλη έχει άμεσο όφελος, καθώς οι συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες (ωμέγα-3, αντιοξειδωτικά κ.α.) προστατεύουν άμεσα τον εγκέφαλο.

Σημειώνεται ότι οι υπάρχουσες θεραπείες βοηθούν στην καταπολέμηση ορισμένων συμπτωμάτων και στην καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου, που πλήττει πάνω από 26 εκατομμύρια ανθρώπους διεθνώς, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πορεία της.


Διαβάστε περισσότερα...

12.6.10

Αλκοολτέστ σε μυθυσμένο


Ο αστυνομικός, πάει να κάνει αλκοολτέστ στον μεθυσμένο.
Αποτέλεσμα;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Πολύ γέλιο!

Διαβάστε περισσότερα...

8.6.10

Τα επεξεργασμένα κρέατα προκαλούν καρδιοπάθειες


Τα λουκάνικα, το κρέας σε κονσέρβα, το μπέικον και γενικότερα τα επεξεργασμένα κρέατα αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες και διαβήτη όπως ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
Έτσι φαίνεται να απενοχοποιείται το κόκκινο κρέας και να «κατηγορούνται» τα συγκεκριμένα κρέατα τα οποία φέρουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και συντηρητικών.
Έρευνα ,σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο εθελοντές, έδειξε ότι ...

... η ημερήσια κατανάλωση 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος όπως π.χ λουκάνικα, ενισχύουν κατά 42% την πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και κατά 19% του διαβήτη.


Διαβάστε περισσότερα...

5.6.10

Από την ομιλία του Ιαβέρη στη Ερμούπολη


Από την ομιλία του Ιαβέρη στη Ερμούπολη:
(παλιός και πολύ καλός οδηγός αγώνων)

Διαβάστε το, αξίζει.

1) Ξέρετε με πόσα χιλιόμετρα έπεσε πάνω στην κολόνα της μπασκέτας ο μπασκετμπολίστας Μπόμπαν Γιάνκοβιτς; Ε; Με τέσσερα (4) χιλιόμετρα την ώρα.
Και έμεινε ανάπηρος, παραπληγικός. Όταν λοιπόν το παιδί σας στέκεται λυμένο και όρθιο ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα και φρενάρετε ή τρακάρετε με περισσότερα από 4 χ.α.ω., ξέρετε τι είναι πιθανό να γίνει;
Και πόσο συχνά πάτε με 4 χ.α..ω.;
Και πόσο συχνά ο απέναντί σας πάει επίσης με 4 χ.α.ω.;

2) Όταν ένα ΙΧ κινείται με 50 χ.α.ω. και τρακάρει σε σταθερό σημείο (κολόνα) ξέρετε με πόση δύναμη θα σκάσει ο επιβάτης που δε φοράει ζώνη στο ταμπλό; Με ...


... δύναμη 3 τόνων. Μπορείτε εσείς να σηκώσετε 3 τόνους; Ο Πύρρος Δήμας σηκώνει κάπου 240 κιλά... Είμαστε λοιπόν τόσο ηλίθιοι; Ναι είμαστε. Αλλά αν ρωτήσεις γύρω σου, όλοι πιστεύουν ότι ξέρουν να "οδηγάνε".. Ρε δεν πάμε στο διάολο, λέω εγώ .

3) Όταν οι πίσω επιβάτες δε φοράνε ζώνη ασφαλείας (αλήθεια πόσοι από τους πίσω επιβάτες φοράνε ζώνη; ξέρετε με πόση δύναμη θα σκάσουν πάνω στους μπροστινούς; Τα ίδια, με 3 τόνους. Ε, λοιπόν τι νόημα έχει να φοράει ο
μπροστινός επιβάτης ζώνη ασφαλείας, άμα δε φοράει ο πίσω;

4) Όταν η μαμά κρατάει το αγγελούδι της στην αγκαλιά, καθισμένη στο μπροστινό κάθισμα, ξέρετε με πόση δύναμη θα το συνθλίψει πάνω στο ταμπλό, αν γίνει ατύχημα με μόλις 50 χ.α.ω.; Ε, τώρα πια ξέρετε. Με 3 τόνους. Θα βάζατε το παιδί σας να το συνθλίψει ένα φορτηγό 3 τόνων; Όχι; Ε, γιατί το κρατάτε στην αγκαλιά; Και μη μου πείτε ότι θα το συγκρατήσετε.

5) Λέει ο Έλληνας που τα ξέρει... όλα: " Άμα δε φοράω κράνος, βλέπω καλύτερα και στο κάτω κάτω μόνο τον εαυτό μου βλάπτω". Αλήθεια; Κλαμένος και μυξωμένος, πέρα από αηδία είσαι και σκέτη τύφλα. Την τύφλα σου δε βλέπεις. Αλλά ας το δούμε και αλλιώς. Αν πηγαίνεις με 80 χ.α.ω και φας τη μέλισσα στη μούρη, δεν
είναι πιθανό να προκαλέσεις ατύχημα; Και ποιος θα φταίει τότε; Βλέπεις λοιπόν που το κράνος δεν είναι μόνο "δική σου υπόθεση";

6) Έχετε δει κάποιους πιτσιρικάδες με φτιαγμένα παπιά που έχουν (για μόδα; δεν ξέρω) ημιφορεμένο το κράνος, δηλ. το ακουμπάνε μέχρι το μέτωπο, κάπως σαν την περικεφαλαία του Περικλή; Θα το έχετε δει, δε μπορεί. Το ξέρετε ότι είναι χειρότερο από το να μη φοράνε καθόλου κράνος; Κι αυτό γιατί το ακουμπισμένο σαν περικεφαλαία κράνος σε πιθανή πτώση μπορεί να τραυματίσει τον αυχένα και να είναι αυτό η αιτία που θα
αφήσει τον αναβάτη ανάπηρο. Το ίδιο ισχύει και για αυτόν που φοράει μεν το κράνος του αλλά το έχει λυμένο. Άμα είσαι λοιπόν τόσο ανόητος και έχεις το κράνος για περικεφαλαία ή το έχεις λυμένο, καλύτερα χωρίς κράνος, τόνισε ο Ιαβέρης.

7) Ξέρετε ότι πολλοί γονείς προσπαθούν οι ίδιοι (εν αγνοία τους βέβαια) να στείλουν τα παιδιά τους στον τάφο; Δείτε πώς. Πραγματικό γεγονός σε ελληνικό νησί. Ο γιος συλλαμβάνεται μέσα στη νύχτα με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, χωρίς κράνος και χωρίς δίπλωμα από την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί παίρνουν μέσα στη νύχτα τηλέφωνο στο σπίτι του νεαρού και ειδοποιούν τους γονείς του. Το επόμενο πρωί πέφτουν από τον πατέρα τηλεφωνιές σε "παράγοντες" του τόπου και η κλήση σβήνεται και το θέμα είναι "λήξαν".
Είναι όμως;
Σε λίγο καιρό ο νεαρός σκοτώνεται με τη μηχανή χωρίς να φοράει κράνος. Τι έκανε ο πατέρας; Έδωσε το χείριστο παράδειγμα στο γιο του. Με τη στάση του τού είπε:
"Δεν είναι κακό να οδηγούμε ενάντια στον ΚΟΚ, αρκεί να είμαστε σε θέση να μην τρώμε πρόστιμο και ποινές". Όταν ο πατέρας επιδεικνύει τη ... δύναμή του σβήνοντας την κλήση του γιου που οδηγεί χωρίς δίπλωμα,του "δείχνει" με ποιόν τρόπο πρέπει να πορεύεται στη ζωή. Γλείφοντας, παρακαλώντας και κοροϊδεύοντας τον ίδιο σου τον εαυτό και τους άλλους. Η παιδεία, επέμεινε ο Ιαβέρης,αποκτάται μέσα από το σπίτι. Το παράδειγμα των γονιών είναι το πιο ισχυρό παράδειγμα. Αλλά οι περισσότεροι γονείς είναι οι ίδιοι κάκιστα παραδείγματα

8) Τι είναι για την ελληνική πολιτεία πιο κακό; Το να αποπειραθείς να κλέψεις λεφτά από μία τράπεζα ή το να αποπειραθείς να δολοφονήσεις κάποιον;
Ε, λοιπόν πιο κακό είναι το πρώτο. Δείτε γιατί: -Άμα σε πιάσουν να κλέβεις μια τράπεζα, θα πας κατηγορούμενος στα ποινικά δικαστήρια.
-Άμα περάσεις με κόκκινο (άρα στην ουσία άμα αποπειραθείς να σκοτώσεις κάποιον άλλο που περνάει με πράσινο) πληρώνεις πρόστιμο 700 ευρώ. Κι άμα "τα έχεις τα φράγκα" και πληρώσεις μέσα σε 10 μέρες, σου κάνουν ΕΚΠΤΩΣΗ 50% και πληρώνεις 350 ευρώ.
Άμα πας να κλέψεις λοιπόν, πας φυλακή. Άμα πας να σκοτώσεις, πληρώνεις και με έκπτωση. Μη γελάτε, εμάς αφορούν αυτά.

9) Αλλά η ελληνική πολιτεία έχει μακρά θητεία στην υποκρισία. Τη μέρα που ψηφιζόταν ο νέος ΚΟΚ, ένα κανάλι την είχε στήσει στην είσοδο του γκαράζ της Βουλής. Σχεδόν κανένας βουλευτής δε φορούσε ζώνη..... Και πήγαιναν να ψηφίζουν για να πάει το πρόστιμο για τη ζώνη στα 350 ευρώ! Με έκπτωση 50%, αν πληρώσεις σε 10 μέρες, βεβαίως....

10) Να πάμε και στην Ελληνική Αστυνομία; Πόσες φορές έχετε δει αστυνομικό να φοράει ζώνη ασφαλείας στο περιπολικό; Μάλλον ποτέ ή σπάνια. Δηλ. αυτός που σου δίνει πρόστιμο για μη χρήση ζώνης είναι ο ίδιος παράνομος. Τι να λέμε τώρα;

11) Ας δούμε όμως και το θέμα της συνήθειας. Κάθε μέρα σκοτώνονται περίπου 3 άνθρωποι από τροχαίο. Πλήρης απάθεια. Το θεωρούμε σαν κάτι φυσικό. Όταν όμως σκοτώθηκαν 21 παιδιά στα Τέμπη, όλοι μιλούσαν για "εθνική τραγωδία". Μα αφού σε 7 μέρες θα έχουμε πάλι συμπληρώσει άλλους 21 νεκρούς σε τροχαία! Κάθε εβδομάδα 21 άνθρωποι (νέοι ως επί το πλείστον) σκοτώνονται στους δρόμους. Αλλά είπαμε, το έχουμε ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ.
Μόνο άμα είναι μαζεμένοι σε ένα τροχαίο 21 νεκροί ιδρώνει λίγο τ' αυτί μας. Αλλιώς, χεστήκαμε.

12) Αλλά ας το πάμε και παραπέρα. Πόσοι κάηκαν στις φωτιές της Πελοποννήσου το 2007; 80 άνθρωποι. Και πάλι ο κοιμισμένος στον καναπέ του Έλλην, ξύπνησε από το μόνιμο λήθαργό του και μίλησε για "εθνική τραγωδία". Οι 2.500 νεκροί κάθε χρόνο στα τροχαία τι είναι; Έχει διαφορά ένας άνθρωπος που καίγεται από έναν που σκοτώνεται σε τροχαίο; Για πείτε μου;

Και κλείνει την κουβέντα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Ερμούπολης ο Ιαβέρης, ζητώντας να μη χειροκροτήσουμε (γιατί τα χάλια μας δε θέλουν και χειροκρότημα) και ανακοινώνοντάς μας ένα ουσιαστικό και βαρύ σαν σίδερο.

"Καληνύχτα σας".

Διαβάστε περισσότερα...

Η μικρή κατανάλωση αλκοόλ απομακρύνει το διαβήτη


Ό
σοι πίνουν ένα ή δύο ποτηράκια αλκοόλ τη μέρα, έχουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με όσους απέχουν τελείως από το αλκοόλ, σύμφωνα με νέα ολλανδική έρευνα.
Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας επί 10 χρόνια μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 35.000 ενηλίκων ηλικίας 20-70 ετών.
Η μελέτη έδειξε ότι ...

... οι άνθρωποι που καταναλώνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ και ταυτόχρονα κάνουν υγιεινή ζωή (καταπολέμηση παχυσαρκίας, φυσική άσκηση, όχι κάπνισμα, ισορροπημένη διατροφή), έχουν κατά μέσο όρο 40% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου.

Ως μέτρια ποσότητα, σύμφωνα με τους ολλανδούς ερευνητές, ορίζεται η κατανάλωση ενός ποτηριού την μέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες.

Ο διαβήτης τύπου 2, που προκαλείται συχνά από την παχυσαρκία, είναι η πιο συνηθισμένη μορφή διαβήτη, που εμφανίζεται όταν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα είναι πολύ υψηλό.

Η πάθηση, που πλήττει πάνω από 180 εκατ. ενηλίκους σε όλο τον κόσμο, μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές βλάβες, εγκεφαλικό, τύφλωση, δυσλειτουργία των νεφρών και ακρωτηριασμό.

Διαβάστε περισσότερα...

3.6.10

Candid camera σε μουσείο


Η Candid camera βρέθηκε σε μουσείο φυσικής ιστορίας, και συγκεκριμένα μπροστά σε σκελετό αρχαίου άντρα. Τα ευτράπελα πολλά. Η συνέχεια επί της οθόνης!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Διαβάστε περισσότερα...

Κινδυνεύει με εξαφάνιση το 1/3 της χλωρίδας και της πανίδας


Το ένα τρίτο των φυτών και των ζώων του πλανήτη αντιμετωπίζουν τον ενδεχόμενο της εξαφάνισης, σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα.
Η βιόσφαιρα της γης απειλείται άμεσα από την βιομηχανοποίηση των γρήγορα αναπτυσσόμενων χωρών, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία, αλλά και από την ...
Διαβάστε περισσότερα...