ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ BLOG ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Η φωτογραφια της ημερας

Εικόνες με ...σημασία!

30.9.11

Βεβαιωμένα 3,5 τρισεκατομμύρια κ.μ. φυσικού αεριού νότια της Κρήτης!


"Η ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, είναι βεβαιωμένη και ισοδυναμεί με τα πετρελαϊκά αποθέματα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρελιών πετρελαίου".

Τάδε έφη ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη στα Χανιά στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο και διοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο.
Όπως δήλωσε ο καθηγητής, "Νότια της Κρήτης υπάρχουν ...


... τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο".
Το κόστος αξιοποίησης των κοιτασμάτων αυτών κατά τον Αντώνη Φώσκολο είναι φθηνότερο από αυτό του Πρίνου, καθώς τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα, ενώ, όπως επιπλέον τόνισε, από τα αποθέματα αυτά θα μπορούσε η Ελλάδα να καλύψει ακόμα και το έλλειμμα της και μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω της αξιοποίησης τους να ξεπληρώσει το χρέος της.
Όπως συμπλήρωσε ο καθηγητής "Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έχει, μπορεί να είναι και τεράστιο, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο είμαι πολύ πιο σίγουρος και είναι κάτω από τον Πλακιά 80 χιλιόμετρα από τον Πλακιά και υπάρχει και το κομμάτι του "Ηρόδοτου" το οποίο και αυτό ξέρουμε περίπου πόσο είναι. Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ. Το κομμάτι που έχουμε εμείς είναι 2 φορές μεγαλύτερο και έχομε ίσως και παραπάνω αποθέματα από το άθροισμα Ισραήλ και της Κύπρου".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

26.9.11

Παγκόσμιο ιατρικό επίτευγμα σκορπάει την αισιοδοξία- Εξοντώθηκαν καρκινικά κύτταρα


Χαμόγελα και ελπίδα έχει σκορπίσει τόσο στην ιατρική κοινότητα όσο και σε εκατομμύρια κόσμου η είδηση ότι ερευνητική ομάδα κατάφερε να καταστρέψει καρκινικά κύτταρα χωρίς να προκληθούν βλάβες σε υγιείς ιστούς του σώματος!

Το επίτευγμα, που χαρακτηρίστηκε παγκόσμια ιατρική «πρωτιά», αν και βασίστηκε σε μια μικρή κλινική δοκιμή σε 23 άτομα, ελπίζεται ότι ανοίγει το δρόμο για μια νέου τύπου επαναστατική καταπολέμηση των όγκων στο μέλλον, με την «στρατολόγηση» ιών που θα επιτίθενται ταυτόχρονα σε πολλές μεταστάσεις, χωρίς να προκαλούν παρενέργειες, όπως άλλες θεραπείες.

Η αξιοποίηση των ιών κατά του καρκίνου δεν αποτελεί νέα ιδέα, όμως η τεχνική συναντά δυσκολίες, που αφορούν κυρίως τη σωστή στόχευση και τη διασφάλιση ότι οι ιοί δεν θα εξοντώσουν «και τα χλωρά μαζί με τα ξερά». Το νέο επίτευγμα ακριβώς επιτρέπει στους ογκολόγους να ...

... αισιοδοξούν ότι οι ιοί αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη θεραπευτική μέθοδο, στο βαθμό που βελτιώνεται η «χειραγώγησή» τους.

Πίσω από την επαναστατικό επίτευγμα βρίσκεται μία ομάδα Καναδών και Αμερικανών ερευνητών με επικεφαλής τον καθηγητή Τζον Μπελ του πανεπιστημίου της Οτάβα. Όπως περιέγραψαν οι ίδιοι, τροποποίησαν γενετικά έναν ιό που χρησιμοποιείται συνήθως για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της ευλογιάς και τον ενέχυσαν σε διάφορες δόσεις στο αίμα 23 καρκινοπαθών με πολλαπλές μεταστάσεις σε διάφορα όργανα.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Η «μόλυνση» των ασθενών με τον τροποποιημένο ιό εμπόδισε την περαιτέρω ανάπτυξη των όγκων, αλλά δεν θεράπευσε τον καρκίνο τους. Οι ασθενείς έλαβαν μόνο μια δόση, καθώς η κλινική δοκιμή ήταν περιορισμένου εύρους και αποσκοπούσε κατ' αρχήν στον έλεγχο της ασφάλειας του ιού, αν και οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα είναι δυνατό να αυξήσουν μελλοντικά τη δοσολογία χορήγησης του.

Οι παρενέργειες ήταν γενικά πολύ ελαφριές και παροδικές (τύπου 24ωρης γρίπης) και όχι σοβαρές και μακρόχρονες όπως στην χημειοθεραπεία.

Η έρευνα βρίσκεται στα πρώτα στάδια και μπορεί να μη θεραπεύει τον καρκίνο αλλά ανοίγει το δρόμο για μια νέου τύπου επαναστατική καταπολέμηση των όγκων στο μέλλον, με την «στρατολόγηση» ιών που θα επιτίθενται ταυτόχρονα σε πολλές μεταστάσεις, χωρίς να προκαλούν παρενέργειες.

Σε επόμενο στάδιο, οι ερευνητές θα κάνουν μια νέα μεγαλύτερη κλινική δοκιμή της πειραματικής θεραπείας με 120 ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του ήπατος. Επειδή μερικά είδη του συγκεκριμένου καρκίνου προκαλούνται από ιούς (όπως της ηπατίτιδας Β), πιστεύεται ότι το ήπαρ ίσως είναι πιο «ευάλωτο» σε ένα δεύτερο ιό (τον τροποποιημένο) και άρα ένας όγκος σε αυτό το όργανο θα μπορούσε να θεραπευτεί πιο εύκολα με τη νέα μέθοδο.

Οι άλλες υπάρχουσες τεχνικές θεραπείας με ιούς, είτε απαιτούν την απευθείας εισαγωγή του ιού στον όγκο (άρα δεν βοηθάνε στις μεταστάσεις), είτε τη συνοδευτική χρήση χημειοθεραπείας.

«Είναι η πρώτη φορά στην ιατρική ιστορία που μια θεραπεία με ιούς αποδείχτηκε ότι με συνέπεια και επιλεκτικότητα αναπαράγεται σε καρκινικό ιστό, μετά από ενδοφλέβια έγχυση σε ανθρώπους. Η ενδοφλέβια εισαγωγή του ιού είναι κρίσιμη για την θεραπεία του καρκίνου, επειδή μας επιτρέπει να στοχεύσουμε όγκους σε όλο το σώμα, αντίθετα με όταν στοχεύουμε μόνο απευθείας συγκεκριμένους όγκους» σχολίασε περιχαρής ο καθηγητής Μπελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...

25.9.11

Μύθοι και αλήθειες για το αλκοόλ


Μ
ύθος ή αλήθεια: Πίνοντας νερό, θα ξεμεθύσεις πιο γρήγορα;

Μύθος. Παρόλο που το νερό ανακουφίζει από κάποια συμπτώματα της μέθης και βοηθάει στην αναπλήρωση υγρών από τον οργανισμό, μιας και το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σας κάνει να ξεμεθύσετε γρηγορότερα.

Μύθος ή αλήθεια: Το αλκοόλ παχαίνει;

Αλήθεια. Το αλκοόλ, όχι μόνο περιέχει μεγάλο αριθμό θερμίδων, αλλά παρεμβάλλεται και στον ...

... τρόπο με τον οποίο το σώμα μας μεταβολίζει τις τροφές και το λίπος. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα εδώ.

Μύθος ή αλήθεια: Μην πίνεις διαφορετικά ποτά γιατί θα μεθύσεις

Μύθος. Το αν θα μεθύσουμε ή όχι, εξαρτάται από την συνολική ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουμε. Το να πιείτε πολλά διαφορετικά ποτά θα ανακατέψει το στομάχι σας, αλλά δεν θα σας κάνει να μεθύσετε περισσότερο!

Μύθος ή αλήθεια: Οι άντρες μπορούν να πίνουν περισσότερο από τις γυναίκες

Αλήθεια. Ο οργανισμός των αντρών είναι διαφορετικός από των γυναικών. Μία από τις βασικές διαφορές είναι πως οι άντρες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό νερού στο σώμα τους από ό,τι οι γυναίκες. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως μπορούν να αντέξουν περισσότερο αλκοόλ από τις γυναίκες.

Μύθος ή αλήθεια: Πίνοντας καφέ, θα ξεμεθύσεις

Μύθος. Μπορεί μία κούπα δυνατού καφέ να σας ξυπνήσει, όμως δεν επηρρεάζει την κυκλοφορία του αλκοόλ στο αίμα σας. Μόνο με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσετε να ξεμεθύσετε και να αποβληθεί το αλκοόλ από τον οργανισμό σας.

Μύθος ή αλήθεια: Πίνοντας με γεμάτο στομάχι δεν μεθάς

Μύθος. Το να πίνετε με γεμάτο στομάχι καθυστερεί την απορρόφηση του αλκοόλ από τον οργανισμό, δεν την αποτρέπει. Έτσι αν πιείτε πολύ, ακόμα και αν έχετε φάει θα μεθύσετε, απλώς όχι τόσο γρήγορα όσο θα μεθούσατε εάν πίνατε με άδειο στομάχι.

Μύθος ή αλήθεια: Το αλκοόλ επηρρεάζει τη γονιμότητα

Αλήθεια. Το αλκοόλ μειώνει τη γονιμότητα και στους άντρες αλλά και στις γυναίκες. Γι’αυτό, εάν προσπαθείτε να κάνετε μωρό, καλό θα ήταν να αποκλείσετε το αλκοόλ από τη διατροφή σας.


Διαβάστε περισσότερα...

24.9.11

Φωσφορίζοντες όγκοι «οδηγοί» χειρουργών


Η ελληνικής εμπνεύσεως τεχνική θα βελτιώνει τα αποτελέσματα των επεμβάσεων

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στη χειρουργική αφαίρεση των όγκων, την απομάκρυνση του συνόλου των καρκινικών κυττάρων, έρχεται να επιλύσει τεχνική η οποία αναπτύχθηκε από έλληνα καθηγητή που εργάζεται στη Γερμανία. Ο κ. Βασίλης Ντζιαχρήστος και οι συνεργάτες του στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου πέτυχαν να «χρωματίσουν» τα καρκινικά κύτταρα έτσι ώστε αυτά να είναι ορατά κατά τη διάρκεια της επέμβασης και ο χειρουργός να γνωρίζει επακριβώς την έκταση του ιστού που πρέπει να αφαιρεθεί.

Η τεχνική περιλαμβάνει τη χορήγηση ...

... στους ασθενείς φθορίζουσας χρωστικής η οποία προσδένεται επιλεκτικά στα καρκινικά κύτταρα. Στη συνέχεια τα κύτταρα καθίστανται ορατά με τη βοήθεια ακτίνων λέιζερ κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Η πρώτη εραφμογή

Προς το παρόν η τεχνική έχει εφαρμοστεί σε εννέα γυναίκες που έπασχαν από καρκίνο τον ωοθηκών. Όπως περιγράφεται στο άρθρο του έλληνα καθηγητή στην επιθεώρηση Nature Medicine, για τον αποκλειστικό χρωματισμό των καρκινικών κυττάρων αξιοποιήθηκε η ιδιότητά τους να φέρουν στην επιφάνειά τους υποδοχείς για τη βιταμίνη Β9 που ονομάζεται επίσης φολικό οξύ.Στην πράξη αυτό που έκαναν οι ερευνητές ήταν να «διακοσμήσουν» μόρια της βιταμίνης Β9 με μια φθορίζουσα χρωστική και να τη χορηγήσουν στους ασθενείς. Όταν η βιταμίνη προσδενόταν στους υποδοχείς της στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων, αυτά, υπό συγκεκριμένο φως, φθόριζαν ενώ οι παρακείμενοι υγιείς ιστοί παρέμεναν σκοτεινοί.

Ετσι, στις οκτώ από τις εννέα περιπτώσεις ασθενών, οι χειρουργοί μπόρεσαν να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν ακόμη και μικρές ομάδες κυττάρων που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν εκληφθεί ως κανονικός ιστός. Στην περίπτωση της ενάτης ασθενούς η τεχνική δεν μπόρεσε να εφαρμοσθεί καθώς υπάρχει ένα ποσοστό καρκίνων της ωοθήκης που δε εκφράζουν τον υποδοχέα της βιταμίνης Β9 και έτσι δεν μπορούσε να επιτευχθεί ο χρωματισμός.

Μελλοντικά σχέδια

Επόμενος στόχος του έλληνα επιστήμονα και των συνεργατών του είναι να εξελίξουν την τεχνική τους για να εφαρμόζεται και σε άλλα είδη καρκίνων, ενώ παράλληλα θα συγκεντρώνονται δεδομένα προς μελέτη από την εφαρμογή της στον καρκίνο των ωοθηκών.

Μιλώντας στο Βήμα ο κ. Ντζιαχρήστος σημείωσε ότι «η τεχνολογία που απαιτείται για την εφαρμογή της τεχνικής που αναπτύξαμε δεν είναι ογκώδης ούτε πολύ ακριβή και θα μπορούσε να υπάρχει σε κάθε νοσοκομείο. Οι χειρουργοί που συνεργάστηκαν μαζί μας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη βοήθεια που τους προσέφερε και εκτιμούν ότι εύκολα θα μπορούσε να ενσωματωθεί στην κλινική πράξη».

Διαβάστε περισσότερα...

23.9.11

Μύκητες στα πόδια


Ο ιδρώτας, η υγρασία και η ζέστη δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκητιάσεων στα νύχια και τα δάχτυλα των ποδιών που μπορούν να σε φέρουν σε δύσκολη θέση, εσένα και την υγεία σου. Μάθε πώς θα αντιμετωπίσεις άμεσα, τους μύκητες στα πόδια.

Δεν είσαι μόνος! Ένα στα δέκα άτομα ταλαιπωρείται από μύκητες στα νύχια, τα δάχτυλα ή και τα πέλματα των ποδιών.

Τι συμβαίνει; Οι μυκητιάσεις των νυχιών οφείλονται σε ...

... ένα είδος μυκήτων που ονομάζονται δερματόφυτα και ευδοκιμούν στα κολυμβητήρια αλλά και στις αμμουδερές παραλίες. Στην αρχή εμφανίζεται μια μικρή κίτρινη ή άσπρη κηλίδα κάτω από την άκρη του νυχιού. Σταδιακά η μόλυνση προχωρά, κάνοντας το νύχι πιο χοντρό και εύθραυστο. Αν δεν υπάρξει θεραπεία, μπορεί η λοίμωξη να επεκταθεί και στα υπόλοιπα νύχια και πιθανότατα και σε άλλους ανθρώπους.

Υπάρχει θεραπεία;
Η θεραπεία εξαρτάται από τη βαρύτητα της λοίμωξης και μπορεί να είναι μόνο τοπική, εάν η μήτρα του νυχιού δεν έχει προσβληθεί, ή συνδυασμός τοπικής και από του στόματος θεραπείας εάν έχει προσβληθεί. Και οι δύο θεραπευτικές αγωγές σκοτώνουν το μύκητα και αποτρέπουν την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό κάθε υπολειπόμενου μύκητα κάτω από τα νύχια, εφόσον ακολουθηθεί σωστά η θεραπεία.

Για να προφυλαχτείς από τους μύκητες
# Να σκουπίζεις πολύ καλά τα πόδια σου μετά το ντους ή το ποδόλουτρο και δεν φοράς παπούτσια ενώ είναι ακόμη νωπά.
# Να φοράς ειδικά παπούτσια όταν πρέπει να περπατήσεις σε πισίνες και σε δημόσια ντους.
# Να κόβεις τα νύχια σου ακριβώς στην άκρη του δαχτύλου.
# Ν' αποφεύγεις τα στενά και κλειστά παπούτσια, κυρίως το καλοκαίρι. Τα αθλητικά παπούτσια είναι ό,τι χειρότερο για την περίπτωση αυτή.
# Να φοράς βαμβακερές κάλτσες, τις οποίες θα αλλάζεις καθημερινά. Αν τα πόδια σου ιδρώνουν υπερβολικά, συμβουλέψου το γιατρό που θα σου δώσει κάποιο αντιιδρωτικό σπρέι.
# Άφησε τα πόδια σου ελεύθερα στον ήλιο και τον καθαρό αέρα όσο πιο συχνά μπορείς.

Διαβάστε περισσότερα...

21.9.11

Πρώτες βοήθειες από τη φύση


Οι μαγικές ιδιότητες των φυτών της ελληνικής γης «ασπίδα» ενάντια στους κινδύνους του καλοκαιριού.

Εντομοαπωθητικά

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να αντιμετωπίσουμε τα ενοχλητικά έντομα, που ιδίως το καλοκαίρι επιδράμουν κατά ομάδες. Είναι αρκετά τα φυτά που μπορούν, είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό, να βοηθήσουν ώστε να προστατευτούμε από τα κουνούπια. Μια καλή λύση είναι να ενισχύσουμε το μπαλκόνι ή την αυλή του σπιτιού με ...

... βασιλικό, φασκόμηλο και δενδρολίβανο, φυτά που με το άρωμά τους απωθούν τα έντομα. Εκτός όμως από τις γλάστρες, μπορεί ο καθένας να φτιάξει στην κουζίνα του το δικό του αντι-κουνουπικό σπρέι, βάζοντας σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι 10 σταγόνες από αιθέρια έλαια βασιλικού, ευκάλυπτου ή δυόσμου και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Οταν ανακατέψετε το μίγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως σαν λοσιόν σώματος και τα έντομα θα μείνουν μακριά. Εξίσου δυσάρεστο στα έντομα είναι και το άρωμα της λεβάντας και του θυμαριού. Αν αλείψετε στο δέρμα λίγο λάδι από το συγκεκριμένο φυτό, τα έντομα δεν θα σας πλησιάζουν επικίνδυνα. Αν πάλι έχουν ήδη αφήσει το σημάδι τους, τότε μια καλή λύση για να μειώσετε τη φαγούρα είναι να τρίψετε πάνω στο τσίμπημα το φυσικό τζελ που κρύβει μέσα της η αλόη.

Εγκαύματα

Τα εγκαύματα που προέρχονται από τον ήλιο ή από την επαφή με μια καυτή επιφάνεια και όταν αυτά είναι μικρής έκτασης και, φυσικά, όχι σοβαρά, μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια της λεβάντας. Αλείφοντας την ερεθισμένη περιοχή με το αιθέριο έλαιο που προέρχεται από το αρωματικό φυτό 2-3 φορές την ημέρα, τα συμπτώματα θα αρχίσουν να υποχωρούν. Ακόμη ένα «θαύμα» της φύσης είναι το βαλσαμόχορτο, οι ιδιότητες του οποίου προδίδονται από το όνομά του. Το βότανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων όσο και σε ουλές και μικροτραυματισμούς, χάρη στην έντονη επουλωτική και αντισηπτική του δράση. Η καλέντουλα είναι άλλο ένα φυτό που χρησιμοποιείται ευρέως για τη δημιουργία αλοιφών, καθώς έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη, επουλωτική και αντισηπτική δράση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για την αντιμετώπιση του ερεθισμού και του κνησμού στο δέρμα, των εγκαυμάτων, αλλά και για τα τσιμπήματα από έντομα. «Μια συνταγή που μπορεί να βοηθήσει και φυσικά μπορεί να την παρασκευάσει ο καθένας για να αντιμετωπίσει τα τσιμπήματα των εντόμων είναι να αναμίξει ένα μέρος έλαιο τεϊόδεντρου (tea tree) σε είκοσι μέρη αμυγδαλέλαιου. Κάνοντας επάλειψη με αυτό το μίγμα, μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα τα ηλιακά εγκαύματα», αναφέρει ο φαρμακοποιός και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας Στέλιος Κακαγιάννης. Τέλος, η αλόη, που αποτελεί την βάση πολλών καταπραϋντικών για το δέρμα σκευασμάτων, έχει -ακόμη και νωπή- ευεργετικές ιδιότητες. Κόβοντας το νωπό μέρος των φύλλων, το φυσικό ζελέ που βγαίνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας για να ενυδατώσει και να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα.

Στραμπουλήγματα

Επειδή κατά τη διάρκεια των διακοπών, ειδικά στην περίπτωση που τις απολαμβάνετε στη φύση, μπορεί να συμβούν μικροατυχήματα όπως στραμπουλήγματα ή μώλωπες, το φαρμακείο της φύσης μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. «Η αρνίκα είναι ένα φυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπίσει κάποιος τους μώλωπες και το οίδημα. Δεν πρέπει, όμως, ποτέ να χρησιμοποιηθεί πάνω σε ανοιχτή πληγή», εξηγεί ο Στ. Κακαγιάννης. Ενα ακόμη φυτό που μπορεί ο καθένας να το βρει ακόμη και στην κουζίνα του είναι ο μαϊντανός που, εκτός από τη μαγειρική, μπορεί να βοηθήσει και στα στραμπουλήγματα. Στύβοντας τον χλωρό μαϊντανό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χυμό του σαν κατάπλασμα πάνω στη χτυπημένη περιοχή.

Προσοχή: Είναι απαραίτητο πριν από τη χρήση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων να γνωρίζετε αν έχετε κάποιας μορφής αλλεργία.


Διαβάστε περισσότερα...

Η φιμωμένη είδηση, που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!!!


Η δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.
Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το ...

... δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι μεσάζοντες) σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!
Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, ενώ στο YouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη “Embedding disabled by request”).
Δυστυχώς η τηλεόραση μόνο ρόλο υπνωτισμού παρέχει στην κοινωνία μας. Το μόνο που δείχνουν και το μόνο που μαθαίνουμε είναι το DVD του Μάκη και ποιος θα γίνει παπάς στη θέση του παπά.
Αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως με τα εφόδια που διαθέτουμε, είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσω του Internet.
Τέτοια mail s πρέπει να γίνονται forward αμέσως.
Παρακαλώ στείλτε το σε όσους μπορείτε. Αυτή η είδηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ επειδή το θέλουν τα συμφέροντα τους.
Κοσμάς Ν. Ζαχαράτος
δικαστής Γρεβενών
Διαβάστε περισσότερα...

4.9.11

Πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε


-Οι επιβάτες τις πρώτης θέσης λαμβάνουν τρεις φορές περισσότερο οξυγόνο απ' τους επιβάτες της οικονομικής θέσης. Ο πιλότος του αεροπλάνου λαμβάνει 10 φορές περισσότερο οξυγόνο απ' όλους.
-Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά...

-Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.
-Oι HΠA αγόρασαν την Aλάσκα από την Pωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Mανχάταν από τους Iνδιάνους με 24 δολάρια.
-Οι Η.Π.Α. παράγουν το 19% της παγκόσμιας ποσότητας σκουπιδιών, με τον μέσο Αμερικανό να είναι πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη (2 κιλά ημερησίως).
-Οι καμηλοπαρδάλεις δεν έχουν φωνητικές χορδές.
-Οι καμηλοπαρδάλεις συχνά γεννούν όρθιες. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό, με το που θα γεννηθεί, κάνει ελεύθερη πτώση από ύψος περίπου δύο μέτρων.
-Οι καρχαρίες δεν έχουν νηκτική κύστη. Για το λόγο αυτόν πρέπει να κολυμπούν συνεχώς, ώστε να επιπλέουν.
-Οι κάτοικοι των νησιών Φίτζι πιστεύουν ότι ο θεός τους (Ματαβαλού) έχει οκτώ στομάχια και, όπως είναι φυσικό, τρώει συνεχώς!
-Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατάνε 185.000 χλμ. κατά την διάρκεια της ζωής τους. Tεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.
-Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.
-Οι πολικές αρκούδες είναι αριστερόχειρες.
-Όλοι οι κύκνοι στην Aγγλία είναι ιδιοκτησία του στέμματος, και κανείς δεν επιτρέπεται να τους πειράξει.
-Παράξενες μορφές χρήματος: μπρούτζινα τύμπανα στη Μαλαισία, κύβοι αλατιού στην Αιθιοπία, ένα μπολ για ποτό στα νησιά Φίτζι και μικροσκοπικά κομμάτια από όστρακα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι της Βορείου Αμερικής.
-Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα "Ivy Make". Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ!
-Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό "Τάτλερ", στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν "μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης"!
-Η πρώτη ομιλούσα κούκλα παρουσιάστηκε από τον Γιόχαν Μέιλζελ το 1820, ενώ βελτιώθηκε το 1887 από τον Τόμας Έντισον, ο οποίος εφάρμοσε στο παιχνίδι τον φωνογράφο του
-Η "ρόδα" του λούνα παρκ κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1893, από τον Γκέιλ Φέρις, και παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Έκθεση Κολόμβου στο Σικάγο. Η διάμετρός της ήταν 80 μέτρα και χωρούσε 2.160 άτομα.
-Η σοκολάτα περιέχει την ίδια ουσία -φενιλεθιλαμίνη- που παράγει ο εγκέφαλος του ανθρώπου που είναι ερωτευμένος!
-Η τελευταία λέξη της μόδας στο πυρηνικό οπλοστάσιο ονομάζεται "Β61-11". Είναι μια βόμβα που εκρήγνυται αρκετά μέτρα κάτω απ' την επιφάνεια του εδάφους, προκειμένου να καταστρέψει τα υπόγεια πυρηνικά καταφύγια.
-Η Τζόαν Κόλινς ήταν 50 χρονών όταν, το 1983, πόζαρε ημίγυμνη για το περιοδικό "Playboy". Σημειωτέον ότι το εν λόγω τεύχος εξαντλήθηκε τάχιστα!
-Η τραγουδίστρια Λένα Γκόλμπερτ Φορντ, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι "Keep the home fires burning" ("Κρατήστε τις φωτιές των σπιτιών αναμμένες"), κάηκε μέσα στο σπίτι της.
-Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 57,8 βαθμοί Κελσίου. Μάλιστα, σημειώθηκε δύο φορές: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, στην Αλ Αζίζια της Λιβύης, και στις 11 Αυγούστου του 1933, στο Σεν Λούις του Μεξικού.
-Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου (Ανταρκτική 1983)
-H ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα με ύψος 2.47 μέτρα.
"Θα είναι σαν να πάτε βόλτα στην εξοχή. Δεν θα χρειαστείτε καν όπλα", ήταν τα λόγια ενός εκ των διοικητών των συμμαχικών δυνάμεων, στη μάχη του Σομ, το 1916. Σε λιγότερο από μία ώρα, οι απώλειες των συμμάχων είχαν φτάσει τους 57.470 άντρες.
-Κάθε 30 δευτερόλεπτα κατατίθεται μία μήνυση στις ΗΠΑ.
-Κάθε αμερικανός ξοδεύει κατά μέσο όρο 2,500 ευρώ το χρόνο για φαγητό από Fast Food . Το αντίστοιχο έξοδο ενός Ιταλού είναι μόλις 350 ευρώ.
-Κάθε φορά που σαλιώνεις ένα γραμματόσημο καταναλώνεις 1/10 της θερμίδας .
-Καθε χρόνο, εκδηλώνονται περισσότερες από 55.000 σεισμικές δονήσεις παγκοσμίως, έντασης 3+ βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ μόλις 1 σεισμός ξεπερνά τους 8 βαθμούς.
-Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο κατασκευάζονται 500.000.000.000 τούβλα.
-Κάποια είδη μυρμηγκιών επιτίθενται σε φωλιές άλλων μυρμηγκιών, σκοτώνοντας την "βασίλισσα" και παίρνοντας τους "εργάτες" σαν σκλάβους. Μάλιστα, οι "εισβολείς" εξαναγκάζουν τους "δούλους" να κάνουν τις δυσκολότερες εργασίες.
-Κατά την διάρκεια της Α΄ Σταυροφορίας, μια ομάδα φανατικών στρατιωτών, οι οποίοι έστεκαν μεν καλά στα μυαλά τους, αλλά ήταν απελπισμένοι, βάδιζαν για πολλές ώρες πίσω από μια χήνα, καθώς πίστευαν ότι ήταν ευλογημένη από το Άγιο Πνεύμα!

Διαβάστε περισσότερα...

1.9.11

Έκανε τους πάντες να δακρίσουν. Αξίζει να το δεις!


Παράδειγμα προς μίμηση είναι ο Emmanuel Kelly. Πρόκειται για ένα νεαρό από το Ιράκ (θύμα πολέμου), που έχασε το χέρι και το πόδι του, όταν ήταν ακόμα πολύ μικρός.
Δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα ούτε πόσο χρονών είναι, αφού έχασε τους γονείς του σε πολύ μικρή ηλικία και δεν είχε ούτε διαβατήριο πάνω του.

Μέσα στην ατυχία του όμως στάθηκε τυχερός, αφού ...

... εντοπίστηκε από μια γυναίκα μέσα σε ένα σωρό από κούτες.

Η γυναίκα αυτή στην συνέχεια έγινε η θετή του μητέρα και ήταν εκείνη που τον συνόδεψε στο «Αυστραλία έχεις Ταλέντο», όπου τραγούδησε το «Imagine» του John Lennon κάνοντας τους πάντες να δακρύσουν.

Απολαύστε τον…
Διαβάστε περισσότερα...