Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



5.5.10

Η σοκολάτα "ρίχνει" τη διάθεση


Μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι η σοκολάτα είναι ισχυρό τονωτικό και η κατανάλωση της μας προσφέρει ευεξία και ψυχική ανάταση. Το δεδομένο όμως αυτό, ανατρέπουν μέσα από έρευνα τους Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζοντας ότι όσο περισσότερη σοκολάτα καταναλώνει κανείς τόσο περισσότερο πέφτει η διάθεση του. Μάλιστα, συνδέουν την κατανάλωσή της με την κατάθλιψη.
Πιο συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε ότι εκείνοι που καταναλώνουν μία σοκολάτα την εβδομάδα είναι πιο κατηφείς σε σχέση με αυτούς που την επιλέγουν σπανιότερα.
Πολλοί πιστεύουν ότι η σοκολάτα έχει ...

... τη δύναμη να μας ανεβάζει τη διάθεση, ωστόσο οι Αμερικανοί ερευνητές θεωρούν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι αληθές αλλά μέχρι στιγμής στερείται επιστημονικής απόδειξης.
Στην έρευνα τους, όσοι κατανάλωναν περισσότερες από έξι σοκολάτες το μήνα, είχαν τα υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από αυτούς που πήραν μέρος στην έρευνα, δεν έκανε αγωγή με αντικαταθλιπτικά και δεν είχε διαγνωσθεί ως καταθλιπτικός.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι όπως ακριβώς συμβαίνει και με το αλκοόλ, η κατανάλωση της σοκολάτες βραχυπρόθεσμα μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση μας μακροπρόθεσμα όμως έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Η έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Αrchives of Internal Medicine.