Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



17.5.10

Νέο σύστημα που θα… «κόβει» τις ακατάλληλες σκηνές ενός DVD


Ένα ηλεκτρονικό φίλτρο ταινιών δημιούργησαν Αμερικανοί ειδικοί το οποίο θα… «λογοκρίνει» προσβλητικές σκηνές οι οποίες ενδεχομένως να περιέχονται σε ένα DVD.
Το σύστημα ClearΡlay χρησιμοποιεί τεχνολογία που έχει ενσωματωθεί στα DVD player της επόμενης γενιάς για να παραλείπει περιεχόμενο έξι «απαγορευμένων» κατηγοριών: βία, αίμα, γυμνό, σεξ, βωμολοχία, βλασφημία και προσβλητικό περιεχόμενο.
Όπως υποστηρίζει η ομάδα που το δημιούργησε, πολλές ταινίες χαρακτηρίζονται ...


... ακατάλληλες για ανήλικους κάτω των 15 ετών εξαιτίας μόνο μιας ή δύο σύντομων σκηνών.
Αυτές οι σκηνές πλέον με το φίλτρο αυτό μπορούν να απαλείφονται χωρίς να «χαλάσει» η υπόλοιπη ταινία.
Ήδη υπάρχουν διαθέσιμα φίλτρα για εκατοντάδες ταινίες που κυκλοφορούν ενώ για τις «προσεχώς» θα ετοιμάζονται μέσα σε 48 ώρες από την κυκλοφορία τους σε DVD.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως στο είδος των ταινιών με τις οποίες θα αξιοποιείται το σύστημά της περιλαμβάνονται οι «Αγάπη είναι», «Εξιλέωση», «Μάτριξ» και «Sweeney Τodd».
Τα DVD πλέιερ με τεχνολογία ClearΡlay θα διατίθενται προς πώληση στη Βρετανία από τον Ιούλιο. Για να χρησιμοποιούν το σύστημα, τα νοικοκυριά θα πρέπει να πληρώνουν περίπου 1 στερλίνα την εβδομάδα για να εγγραφούν σ΄ ένα ον-λάιν πρόγραμμα που θα τους επιτρέπει να «κατεβάζουν» τα φίλτρα για τις ταινίες. Τα DVD πλέιερ που θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ClearΡlay θα κοστίζουν περίπου το ίδιο με τα άλλα.
Τέλος λοιπόν οι οικογενειακοί καυγάδες στο σπίτι αλλά και η δύσκολη θέση στην οποία ίσως περιέλθουν οι γονείς όταν αντιληφθούν πως η οικογενειακή ταινία που μόλις νοίκιασαν για να δουν με τα παιδιά τους, ίσως τελικά να μην είναι και τόσο… «οικογενειακή»!

[Πηγή]