Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



11.5.10

Κάθε ώρα στην Κίνα γεννιέται ένα παιδί με σύφιλη


Ένα παιδί γεννιέται κάθε ώρα με σύφιλη στην Κίνα, όπου η επιδημία του σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος συνδέεται με την οικονομική άνθηση, η οποία δημιούργησε ένα τεράστιο δίκτυο πορνείας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine.
Η σύφιλη, που είναι πολύ εύκολο να θεραπευτεί, είχε εξαλειφθεί εδώ και πενήντα χρόνια στην Κίνα, όμως σήμερα είναι η ...

... υπ' αριθμόν ένα μολυσματική ασθένεια στην Σαγκάη.
Οι πόρνες, πολλές από τις οποίες είναι παντρεμένες και έχουν παιδιά, ευθύνονται για την επιδημία αυτή, επισημαίνει η βρετανική ιατρική επιθεώρηση.
Το 2008, περισσότερα από ένα παιδιά γεννιόταν κάθε ώρα με σύφιλη, συνολικά 9.480 το χρόνο.
Το ποσοστό αύξησης έχει δωδεκαπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου για τον έλεγχο των σεξουαλικά μεταδοδόμενων νοσημάτων στην Ναντσίνγκ.
Η σύφιλη είναι μια ασυμπτωματική νόσος, δύσκολο να διαγνωστεί χωρίς ειδικές εξετάσεις, και οι επιπτώσεις για την δημόσια υγεία είναι καταστροφικές.
Όσοι πάσχουν από σύφιλη κινδυνεύουν να μολυνθούν με τον ιό HIV. Ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των εγκύων που έχουν σύφιλη αποβάλλουν ή γεννούν νεκρά παιδιά.
Τα βρέφη που γεννιούνται με σύφιλη εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Το ποσοστό θνησιμότητας των νεογέννητων με σύφιλη ξεπερνά το 50%.

2 σχόλια:

Eva F. είπε...

Τραγικό το διαβάζω και αναρωτιέμαι δεν κάνουν τίποτα?????.

ekabitis είπε...

Είναι πολλοί Εύα και δεν ...προλαβαίνουν!