Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



31.8.09

51 κέντρα εμβολιασμού στο Ν. Τρικάλων

Το τοπικό σχέδιο δράσης, για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, ανακοινώθηκε χθες από τον Νομάρχη κ. Ηλία Βλαχογιάννη για τον Νομό Τρικάλων. Σκοπός του σχεδίου είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η πολιτική προστασία και η πρόληψη από τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1).
Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης θα ...

δημιουργηθούν στο νομό μας 51 εμβολιαστικά κέντρα συν 2 μεταναστών και αλλοδαπών και θα κατανεμηθούν σε δήμους και κοινότητες ως εξής:

13 στο δήμο Τρικκαίων, εκ των οποίων τα 2 θα είναι για αλλοδαπούς - μετανάστες, 6 στο δήμο Καλαμπάκας, από 2 στους δήμους Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Πύλης, Γόμφων, Χασίων, Εστιαιώτιδας, Βασιλικής και Αιθήκων και από 1 στους υπόλοιπους δήμους.
Ο εμβολιασμός των πολιτών θα ξεκινήσει μετά την παραλαβή των εμβολίων και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από το Υπουργείο Υγείας.
Επίσης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς μέρος του σχεδίου προβλέπει την πλήρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων για τα μέτρα προφύλαξης αλλά και τον τρόπο διαχείρισης πιθανού κρούσματος έτσι ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη κατάσταση πανικού.
[Πηγή]