Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



11.8.09

Μπαράζ δοκιμών για το αντιγριπικό εμβόλιο

Περισσότεροι από 11.500 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 6.000 παιδιά, μετέχουν στις ευρείας κλίμακας δοκιμές που ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα οι φαρμακοβιομηχανίες και η αμερικανική κυβέρνηση με στόχο την αξιολόγηση των εμβολίων κατά της νέας γρίπης.
Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα δείξουν σε μεγάλο βαθμό αν το φθινόπωρο θα είναι διαθέσιμο το αντιγριπικό εμβόλιο που θα αντιμετωπίσει τον ιό H1N1. Ωστόσο οι φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούν να διατηρούν χαμηλά τους τόνους, αφού σήμερα δεν είναι γνωστή ούτε η ακριβής ποσότητα του εμβολίου που πρέπει να πάρει κάποιος προκειμένου να θεωρείται προστατευμένος από τον ιό, ούτε -ίσως το σημαντικότερο- οι παρενέργειες από τα νέα εμβόλια.
Εκπρόσωποι της Novartis αφήνουν να εννοηθεί πως ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους. Τυχόν μαζική διάθεση του νέου εμβολίου μετά τα τέλη του φθινοπώρου δεν θα έχει σημαντικά αποτελέσματα στον έλεγχο της πανδημίας, η οποία μόνο στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει ως τώρα 450 θανάτους. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός υπολείπεται σημαντικά των απωλειών που προκαλεί στη χώρα η "παραδοσιακή" γρίπη. Υπολογίζεται πως η τελευταία ευθύνεται για τους θανάτους 35.000 ανθρώπων κάθε χρόνο.
Πηγή: Ελευθεροτυπία