Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



17.8.09

Ξανάρχεται ο τρομερός El ninio!

Ενας νέος Ελ Νίνιο έχει ξεκινήσει. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα είναι σφοδρότερος από τον προηγούμενο. Οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη σποραδική θέρμανση του Ειρηνικού Ωκεανού που μπορεί να διαταράξει τις καιρικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο.
Ετσι, στους επόμενους μήνες μπορεί να...

υπάρξει αυξημένη ξηρασιά στην Αφρική, την Ινδία και την Αυστραλία, ισχυρότερες βροχοπτώσεις στη Νότια Αμερική και εξαιρετικά φαινόμενα κρύου ζέστης στη Βρετανία. Οι επιστήμονες φοβούνται ότι το 2010 ίσως να είναι ένα από τα πιο ζεστά έτη που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα.
Το κυκλικό φαινόμενο το οποίο συμβαίνει κάθε δύο με επτά χρόνια, είναι ένα σημαντικό καθοριστικό γεγονός για τα παγκόσμια καιρικά συστήματα. Το 1997-98 το Ελ Νίνιο σε συνδυασμό με την παγκόσμια θέρμανση ώθησε το 1998 στο να γίνει το πιο ζεστό έτος στον κόσμο και προκάλεσε μεγάλες ξηρασίες και καταστροφικές πυρκαγιές δασών στη νοτιοανατολική Ασία οι οποίες έστειλαν ταιράστιες μάζες καπνού σε ολόκληρη την περιοχή.
Οι επιστήμονες, λένε, ότι το φετινό Ελ Νίνιο δεν θα είναι τόσο καταστροφικό όσο αυτό του 1998 αλλά θα είναι το δεύτερο στη σειρά απο άποψη καταστροφικότητας.