Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



28.10.09

Προσοχή στο ψεύτικο email απο το Facebook

Ενας νέος ιος κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες και έχει τη μορφή ενός email απο το Facebook. Το mail αυτό λέει πως σας άλλαξε το password του Facebook και πρέπει να ανοίξετε το αρχείο για να δείτε το νέο password. Μην το κάνετε όμως γιατι το αρχείο αυτό ειναι ιός και θα...

κάνει τον υπολογιστή σας προσβάσιμο στους χάκερς. Προσοχή λοιπόν.

[Πηγή]
Διαβάστε περισσότερα...

27.10.09

Νέο σοκ από έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα

Και όμως, αυτό που φοβόμασταν όλοι είναι αληθινό. Τα κινητά τηλέφωνα είναι ένοχα για την εμφάνιση καρκίνων στον εγκέφαλο! Σε έρευνα που έγινε στην Βρετανία με κόστος που έφθασε τα 30 εκ. δολάρια φαίνεται ότι...

τα κινητά εκπέμπουν τέτοια ακτινοβολία που μετά από δέκα χρόνια χρήσης μπορούν αργότερα να προκαλέσουν καρκίνο στον εγκέφαλο αν υπάρχει η προδιάθεση!
Άραψ μιλάμε λίγο στο κινητό και πάντα με το ακουστικό που έχει καλώδιο. Είναι μακράν καλύτερο από το bluetooth.

Διαβάστε περισσότερα...

24.10.09

Τι κρίμα!

Ένας νέος άνθρωπος "έφυγε" σήμερα τα ξημερώματα από την ζωή, σε τροχαίο που σημειώθηκε στην είσοδο της Καλαμπάκας, στη φυλασσόμενη διάβαση του ΟΣΕ.
Ο Λάιος Χ. Δημοσθένης, 33 ετών, από το χωριό Γάβρος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέφυγε της πορείας του με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Το άτυχο παλικάρι πέθανε ακαριαία, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.


Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος τα Stage σε Δημόσιο και ΟΤΑ

Την οριστική κατάργηση των προγραμμάτων Stage στο Δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, και την κάλυψη των αναγκών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω του ΑΣΕΠ αποφάσισε την Παρασκευή η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, την οποία ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος στο εξής καταργούνται και απαγορεύονται τα Stage στο...

δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ.
Επίσης, στον ιδιωτικό τομέα είναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα Stage ως μαθητεία, εφόσον ισχύουν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις και χρηματοδοτούνται κυρίως από κοινοτικά κονδύλια.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανέκδοτο.

Μπαίνει ένας ληστής σε μια τράπεζα:
Λέει στον ταμία να του δώσει όλα τα λεφτά.
O ταμίας τα δίνει και ο ληστής τον πυροβολεί .
Φεύγοντας λέει στον 1ο πελάτη:
Είδες τίποτα?
Απάντηση: Ε κάτι είδα...
Τον πυροβολεί κι αυτόν.
Λέει στον 2ο πελάτη.
Εσύ είδες τίποτα?
Απάντηση: Ε κάτι λίγο είδα...

Τον πυροβολεί κι αυτόν.
Γυρνάει σε έναν 3ο πελάτη και λέει:
Εσύ είδες τίποτα?
Απάντηση:
Εγώ δεν είδα τίποτα αλλά... η γυναίκα μου τα είδε όλα!!!
Διαβάστε περισσότερα...

23.10.09

Νέα βιολογική θεραπεία για την ψωρίαση.

Με ένα σημαντικό όπλο εμπλουτίστηκε η θεραπευτική φαρέτρα των ειδικών για την αντιμετώπιση της ψωρίασης, ενός από τα πιο συχνά δερματολογικά προβλήματα στην εποχή μας. Μία νέα ενέσιμη θεραπεία που «μπλοκάρει» τις ουσίες που συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη και διατήρηση της...

ψωρίασης, και η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην Ελλάδα, έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των επιπτώσεων της νόσου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας (ΕΔΑΕ), περίπου 250.000 άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από ψωρίαση και αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα, με κυρίαρχο τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον ρατσισμό που βιώνουν οι πάσχοντες εξαιτίας της νόσου. Κι αυτό διότι πολλοί στον περίγυρό τους δεν γνωρίζουν ότι η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να υφίστανται σημαντική ψυχοκοινωνική επιβάρυνση. Η ψωρίαση είναι μια συχνή, χρόνια, φλεγμονώδης δερματοπάθεια που προσβάλλει περίπου το 2% του πληθυσμού (εξίσου άνδρες και γυναίκες) και διαφέρει ανάλογα με τη φυλή, το γεωγραφικό πλάτος και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Εμφανίζεται συνήθως στην 3η - 4η δεκαετία της ζωής.
Πρόκειται για μια μακροχρόνια νόσο που προκαλεί φλεγμονή και σχηματισμό φολιδωτών στρώσεων δέρματος (σαν «λέπι») μεγάλου πάχους, οι οποίες ονομάζονται «πλάκες». Οι πλάκες μπορεί να εμφανιστούν παντού στο σώμα, αλλά συνήθως πλήττονται ιδιαίτερα οι αγκώνες, τα γόνατα, το κρανίο και το κάτω μέρος της μέσης. Έχουν κόκκινο χρώμα και συχνά συνοδεύονται από έντονη φαγούρα και αίσθημα «καψίματος», λόγω της φλεγμονής. Αν και η ψωρίαση σπανίως είναι έντονα απειλητική για τη ζωή, έχει σημαντικές ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Λόγω της ορατότητας της νόσου, η ψωρίαση μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα στρες, άγχους, θυμού και κατάθλιψης.
Οι βιολογικές θεραπείες έχουν προσφέρει ελπίδα τα τελευταία χρόνια σε πολλούς ασθενείς. Η νέα κατηγορία βιολογικής θεραπείας (ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα) «μπλοκάρει» απευθείας τις ουσίες που παράγονται από τα Τ κύτταρα και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη και διατήρηση της ψωρίασης, δρώντας δηλαδή πιο εκλεκτικά στο φαύλο κύκλο της ψωρίασης. «Δεδομένου ότι δεν υπάρχει οριστική ίαση, το να υπάρχουν θεραπείες που απαλλάσσουν τον ασθενή από τις βλάβες, σημαίνουν πολλά, όχι μόνο για τον ίδιο τον άρρωστο, αλλά και το περιβάλλον του, π.χ. στην οικογένεια, στη δουλειά του. Η πλήρης κάθαρση από την ψωρίαση, για πολλούς είναι ένα πραγματικό όνειρο» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΔΑΕ κύριοςΓεώργιος Χαϊδέμενος, προσθέτοντας ότι σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί το απλό δοσολογικό σχήμα του, που είναι 2 ενέσεις τον πρώτο μήνα και μια ένεση κάθε τρεις μήνες στη συνέχεια.

Διαβάστε περισσότερα...

Το άσπρο κρασί κάνει κακό στα δόντια.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ

Η απόλαυση ενός ποτηριού άσπρου κρασιού σε τακτική βάση μπορεί να κάνει ζημιά στα δόντια, καθώς διαβρώνει την αδαμαντίνη πολύ περισσότερο σε σχέση με το κόκκινο κρασί, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.
Η έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου Γιοχάνες Γκούτενμπεργκ υπό την Μπρίτα Βιλερσάουζεν και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό διατροφολογίας "Nutrition Research", σύμφωνα με το BBC.
Οι γερμανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν κανείς τρώει τυρί ταυτόχρονα ή μετά το άσπρο κρασί, αντισταθμίζει τις...

οξειδωτικές επιπτώσεις του τελευταίου, επειδή το τυρί είναι πλούσιο σε ασβέστιο, κάτι που μάλλον γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι γευσιγνώστες και οι παραγωγοί επώνυμων κρασιών (ιδίως γαλλικών), που συστήνουν το κρασί να συστήνεται με τυριά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το άσπρο κρασί κατά βάση "επιτίθεται" στο ασβέστιο των δοντιών, αλλά το ασβέστιο του τυριού βοηθά το σάλιο να εξουδετερώσει την όξινη επίπτωση του λευκού κρασιού. Αντίθετα, αν κανείς τρώει φράουλες μαζί με το κρασί του ή ανακατεύει αφρίζοντες λευκούς οίνους με φρουτοχυμούς, επιδεινώνει το πρόβλημα.

Σε εργαστηριακές δοκιμές, δόντια ενηλίκων που βυθίστηκαν σε λευκό κρασί επί μία μέρα, απώλεσαν τόσο ασβέστιο όσο και φώσφορο σε βάθος μέχρι 60 μικρομέτρων στην επιφάνεια της αδαμαντίνης, που θεωρείται σημαντική ποσότητα. Σύμφωνα με την έρευνα, τα κρασιά της ποικιλίας "Ρίσλινγκ" τείνουν να έχουν την πιο σημαντική επίπτωση, επειδή έχουν χαμηλότερο pH. Πιο "ευγενικές" ποικιλίες για τα δόντια φαίνεται να είναι κόκκινα κρασιά όπως το "πινό" και το "ριόχα".

Ακόμα κι αν οι άνθρωποι πλένουν τα δόντια τους το βράδυ ή μετά την κατανάλωση του κρασιού, με τα χρόνια η επαναλαμβανόμενη τακτική κατανάλωση του λευκού κρασιού έχει επιπτώσεις στα δόντια, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι μάλιστα προειδοποιούν ότι το υπερβολικό βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα για την ήδη διαβρωμένη αδαμαντίνη.
Διαβάστε περισσότερα...

22.10.09

Αλλάζει η ώρα.

Τα ξημερώματα της Κυριακής,25 Οκτωβρίου,μην ξεχάσετε να γυρίσετε τους δείκτες των ρολογιών σας 1 ώρα πίσω. Η ώρα θα αλλάξει, και οι δείκτες των ρολογιών σας στις 4:00 θα πρέπει να γυρίσουν και να δείξουν 3:00 (το ίδιο ισχύει και για τα ρολόγια που είναι ψηφιακά, και δεν έχουν δείκτες!).
Γιατί όμως αλλάζει η ώρα δυο φορές τον χρόνο;
Η απάντηση είναι ότι αυτό γίνεται για να εκμεταλλευτούμε το ...

φυσικό φως του ήλιου στην "εργάσιμη" περίοδο της ημέρας, ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας! Αυτό εστιάζεται περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες (θερινό ηλιοστάσιο), καθώς αν δεν άλλαζε η ώρα θα ξημέρωνε στις ...4:00 το πρωί!
Για την ιστορία, να σας πω ότι η πρώτη αναφορά που υπάρχει για χρησιμοποίηση της θερινής ώρας ήταν από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο (Benjamin Franklin) σε ένα γράμμα του που δημοσιεύθηκε σε μία γαλλική εφημερίδα. Σε αυτό το γράμμα δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή της ώρας αλλά πρόταση να ξυπνούν οι άνθρωποι μία ώρα νωρίτερα! Αργότερα, που προτάθηκε το ζήτημα σοβαρά ήταν από τον Γουίλιαμ Γουίλετ (William Willett) στο άρθρο του «Waste of Daylight» που δημοσιοποιήθηκε το 1907 αλλά τελικά δεν κατάφερε να πείσει την Βρετανική κυβέρνηση. Η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η ιδέα ήταν από τους Γερμανούς, κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από 30 Απριλίου ως 1η Οκτωβρίου του 1916. Λίγο μετά το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε εφαρμόζοντας την θερινή ώρα από 21 Μαΐου ως 1η Οκτωβρίου 1916. Αργότερα, στις 19 Μαρτίου του 1918, το Αμερικανικό Κογκρέσο καθιέρωσε την τυπική χρήση των χρονικών ζωνών και επισημοποίησε την αλλαγή της θερινής ώρας για όλη την περίοδο του πρώτου παγκόσμιου πολέμου. Το μέτρο αυτό όμως καταργήθηκε αμέσως, λόγω της δυσαρέσκειας του κόσμου.
Στην Ευρώπη, δύο χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε το 1974, αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
Τέλος να αναφέρω ότι οι αλλαγές της ώρας γίνονται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου (θερινή ώρα), και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (χειμερινή ώρα).
Αξίζει να σας πω επίσης ότι η "πραγματική" ώρα είναι η χειμερινή.
Διαβάστε περισσότερα...

21.10.09

Αναρρίχηση στα Μετέωρα.

Αναρρίχηση στους βράχους των Μετεώρων πραγματοποιούν αυτή την ώρα λάτρεις του είδους. Με σύμμαχο έναν φανταστικό καιρό, οι αναρριχτές ασκούν το αγαπημένο τους χόμπι στις πλαγιές των - άγριας ομορφιάς - βράχων των Μετεώρων.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ.



Διαβάστε περισσότερα...

20.10.09

Κοτόπουλα made in China

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρακολουθήστε την παραγωγή του κοκκινιστού κοτόπουλου ή καπνιστού. Αυτή η πρακτική μπορεί να συμβεί λόγω της εισαγωγής τροφίμων από την Κίνα!
Σημαντικό!
Μπορούν να παρέχουν χιλιάδες τόνους νεκρά κοτόπουλα κάθε εβδομάδα. Γιατί; Κοίτα! Το πρωί αρχίζει ο αγώνας για τη συλλογή νεκρών κοτόπουλων
Ψάχνουν για νεκρά κοτόπουλα
Περίπου 5 υπάλληλοι που προσέλαβε ο προϊστάμενος αναζητούν να...
αγοράσουν τα νεκρά κοτόπουλα
Το νεκρό κοτόπουλο κόστίζει 1 RMB και πωλείται στα 9 RMB μετά τη μεταποίηση

Συγκέντρωση των νεκρών πουλερικών κοτόπουλα πεταμένα παντού στο πάτωμα.
4 υπάλληλοι που έχουν αρχίσει να δακρύζουν απο τα φτερά βυθίζουν τα κοτόπουλα σε βραστό νερό σε ένα σκουριασμένο λέβητα.
Η Δυσωδία είναι μερικές φορές τόσο μεγάλη που ακόμη και οι πιο έμπειροι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντισταθούν.
Οι Εργαζόμενοι βιάζονται για το ξεπουπούλιασμα.



Προσθήκη χημικών για απολύμανση για να κάνουν μια κότα να φαίνεται πολύ νόστιμη ευπαρουσίαστα, τα κοτόπουλα θα πάνε στην Ευρώπη.
Στείλετε αυτό το μήνυμα σε όσους μπορείτε για να διατηρήσετε την υγεία σας, αποφύγετε όλα τα τρόφιμα που εισάγονται από την Κίνα ... Για να διατηρούμε τον πλανήτη μας καθαρό,πρέπει να καταναλώνουμε τα περισσότερα τοπικά προϊόντα: Το κόστος Διοξειδίου του άνθρακα που απαιτείται για τη μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων που φορτώνονται με προϊόντα που παρασκευάζονται στην Κίνα είναι ένα έγκλημα κατά της φύσης ... Για να διατηρήσετε τα προϊόντα διατροφής μας και των παραγωγών μας ζωντανά , τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερο, περιφερειακά προϊόντα της χώρας μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Είναι γεγονός! Καθένας από εμάς είμαστε περισσότερο ή λιγότερο φοβισμένοι απο προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα. Αλά μπορείτε κάπως να διαφοροποιήσετε τα προϊόντα που αγοράζετε; Εδώ είναι ένα παράδειγμα: Τα πρώτα 3 ψηφία στο γραμμικό κώδικα του προϊόντος δείχνει ότι τον κώδικα της χώρας όπου έγινε το προϊόν.
Παραδείγματα Όλοι οι κωδικοί που αρχίζουν με: 690, 691, 692 εως 695 είναι από την Κίνα.Με Κώδικα 471 κατασκευάζεται στην Ταϊβάν

Είναι δικαίωμά μας να ενημερωθούμε γιατί, πρέπει να προστατευθούμε. Σήμερα, οι κινέζοι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι οι καταναλωτές δεν προτιμούν τα προϊόντα που γράφουν"Made in China". Αλά, μπορεί να είναι αναγνώσιμη η χώρα όπου κατασκευάζονται τα προϊόντα. Θυμηθείτε τους πρώτους 3 αριθμούς 690 με 695 αναφέρει "Made in China". Είναι δικαίωμά μας να ενημερωνώμαστε.

Εδώ είναι το σύνολο των γραμμωτών κωδικών που χρησιμοποιούνται:
00 -- 13: ΗΠΑ και Καναδάς
30 με 37: Γαλλία
40 έως 44: Γερμανία
49: Ιαπωνία
50: Ηνωμένο Βασίλειο
57 ~: 64 ~ Δανία: Φινλανδία
76 ~ Ελβετία και το Λιχτενστάιν ~
628: Σαουδική Αραβία ~
629: United Arab Emirates
740-745: 480-489 Κεντρική Αμερική: Φιλιππίνες
Πες το σε όλη σου την οικογένεια και στους φίλους σου!

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα μεγάλη διάκριση για τον Δήμο Τρικκαίων και την e-Trikala A.E.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα Τρίκαλα βρίσκονται μεταξύ των 21 πιο έξυπνων κοινοτήτων στον κόσμο (Smart21), σύμφωνα με το Διεθνές Δίκτυο ICF, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη και εδώ και χρόνια έχει καθιερώσει το θεσμό ανάδειξης της πιο έξυπνης κοινότητας του κόσμου. Η σχετική ανακοίνωση έγινε στις...

16/10 το απόγευμα στην Αμερική, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που παρακολούθησαν ζωντανά μέσω internet την τελετή (ζωντανή σύνδεση υπήρξε επίσης μέσω του www.trikalacity.gr και του www.e-trikala.gr).

Η σκληρή δουλειά, η επιμονή και η υπομονή για άλλη μία φορά αποδείχθηκαν δυνατοί σύμμαχοι που μας οδήγησαν στην επιτυχία. Ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις ανά τον κόσμο και συμβαδίζοντας με τα Διεθνή πρότυπα για την υλοποίηση ευρυζωνικών έργων και καινοτόμων εφαρμογών προς όφελος των πολιτών, αποδεικνύουμε συνεχώς ότι, σαν χώρα, μπορούμε να δημιουργήσουμε υποδομές και να ανταπεξέλθουμε στις ψηφιακές ανάγκες της εποχής.

Απόδειξη όλων των παραπάνω καθώς και κριτήριο επιλογής μας για μία διεθνή διάκριση, αποτελούν οι ψηφιακές υπηρεσίες που λειτουργούν και εξυπηρετούν ένα μεγάλο αριθμό πολιτών, στην πόλη των Τρικάλων. Οι 21 πιο έξυπνες κοινότητες του κόσμου αναγράφονται αλφαβητικά παρακάτω, όπως ακριβώς δημοσιεύονται και στη σελίδα του ICF

(http://www.intelligentcommunity.org/index.php?src=gendocs&ref=Smart21_20...)

Arlington County, Virginia ( Η.Π.Α.) πληθυσμός 210,000

Ballarat (Αυστραλία) πληθυσμός 88,000

Bescançon (Γαλλία) πληθυσμός 122,000

Bristol, Virginia ( Η.Π.Α.) πληθυσμός 17,500

Dakota County, Minnesota ( Η.Π.Α.) πληθυσμός 398,500

Danville, Virginia ( Η.Π.Α.) πληθυσμός 42,000

Dublin, Ohio ( Η.Π.Α.) πληθυσμός 40,000 • Dundee, Scotland (Ηνωμένο Βασίλειο) πληθυσμός 142,000

Eindhoven (Ολλανδία) πληθυσμός 297,000

Gold Coast City (Αυστραλία) πληθυσμός 509,000

Moncton, New Brunswick (Καναδάς) πληθυσμός 65,000

Ottawa, Ontario (Καναδάς) πληθυσμός 812,000

Porto Alegre (Βραζιλία) πληθυσμός 1,400,000

Riverside, California ( Η.Π.Α.) πληθυσμός 291,000

Suwon City (Νότιος Κορέα) πληθυσμός 1,097,000

Tallinn (Εσθονία) πληθυσμός 400,000

Taoyuan County (Ταιβάν) πληθυσμός 1,950,000

Tel Aviv (Ισραήλ) πληθυσμός 384,400

Tianjin Binhai New Area (Κίνα) πληθυσμός 2,020,000

Trikala (Ελλάδα) πληθυσμός 52,000

Windsor, Ontario (Καναδάς) πληθυσμός 393,400 Η διαδικασία ανάδειξης της πιο έξυπνης κοινότητας του κόσμου, μόλις ξεκίνησε.

Στην επόμενη φάση, η οποία θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο, από τις 21 θα επιλεχθούν οι 7 πιο έξυπνες κοινότητες οι οποίες θα διεκδικήσουν την πρωτιά! Έπεται συνέχεια λοιπόν και ευχόμαστε καλή επιτυχία στα Τρίκαλα! Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Δίκτυο ICF μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.intelligentcommunity.org

Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται τα Windows 7

Στις 22 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν τα ολοκαίνουρια Windows 7. Το νέο λειτουργικό σύστημα, (κατά τα λεγόμενα της Microsoft), θα είναι το καλύτερο που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρεία.
Στις 31 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμη και η ελληνική έκδοση ενώ υπάρχουν 3 εκδόσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε χρήστη.
Η βασική έκδοση είναι η...

Home Premium με τιμή διάθεσης τα 124,99 ευρώ για αναβάθμιση από τα Vista και 204,99 ευρώ για την κανονική.
Η έκδοση Professional απευθύνται στους επαγγελματίες και κοστίζει 299,99 ευρώ για αναβάθμιση από Vista και 319,99 ευρώ για εγκατάσταση από την αρχή.
Η κορυφαία έκδοση είναι η Ultimate, που προσφέρει περισσότερες λειτουργίες και κοστίζει 309,99 ευρώ για αναβάθμιση και 334,99 ευρώ για εγκατάσταση από την αρχή.
Πρέπει επίσης να σημειώσουμε, ότι αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν και οι χρήστες που έχουν εγκατεστημένα στο PC τους τα windows XP.
Κάποια από τα νέα, σημαντικά, χαρακτηριστικά στο νέο λογισμικό, είναι ότι είναι πολύ πιο "ελαφριά",και καταναλώνουν πολύ λιγότερους πόρους από το σύστημα καθώς όλες οι εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.Επίσης η μπαταρία στα νέα notebook, που θα έχουν το νέο λογισμικό, θα κρατάει πολύ περισσότερο χρόνο, και επίσης θα διαθέτουν οθόνη touch-screen. Επίσης με τα νέα windows 7, έρχεται ενσωματωμένος και ο καινούριος Internet Explorer 8. Η νέα έκδοση, εγκυάται μεγαλύτερη ταχύτητα και περισσότερη ασφάλεια.
Δείτε {εδώ}, δέκα μικρά βιντεάκια, παρουσίασης του νέου λογισμικού της Microsoft.

Διαβάστε περισσότερα...

Προχωράει κανονικά το μέτρο της απόσυρσης

Τεράστια επιτυχία έχει το μέτρο της απόσυρσης έως σήμερα, καθώς ήδη έχουν οδηγηθεί περισσότερα από 30.000 οχήματα στα κέντρα ανακύκλωσης και έχουν εκδοθεί περίπου 8.000 Μηχανογραφημένες πράξεις οριστικής διαγραφής. Οι κάτοχοι παλαιών αυτοκινήτων άδραξαν την ευκαιρία του...

οικονομικού οφέλους της απόσυρσης, και έσπευσαν να τα αποσύρουν. Παρόλα αυτά υπάρχει σχετική μείωση των πωλήσεων καινούριων ΙΧ, που σημαίνει ότι οι αγοραστές τηρούν μια στάση αναμονής και επιφυλακτικότητας, παρά τις γενναίες εκπτώσεις των εταιριών. Ίσως να καθυστερούν από τις εφορίες την καταβολή των ανάλογων ποσών της απόσυρσης, με αποτέλεσμα να καθυστερούν και τον αγοραστή. Γιατί κάτι τέτοιο ακούγεται
.
Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση πωλήσεων νέων αυτοκινήτων

Πτώση ρεκόρ 49,3% κατέγραψε η αγορά αυτοκινήτου στο πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Η πολύ μεγάλη πτώση που σημείωσαν οι πωλήσεις ΙΧ οφείλεται αφενός στις εθνικές εκλογές και αφετέρου στις καθυστερήσεις έναρξης του μέτρου της απόσυρσης.
μόλις 4.589 νέα ΙΧ ταξινομήθηκαν έναντι 9.048 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.
Οι εταιρείες που σημείωσαν τις υψηλότερες πωλήσεις ήταν...

η VW (504), η Toyota (347), η Opel (347), η Ford (334) και η Suzuki (283).

Διαβάστε περισσότερα...

18.10.09

Μάθε basketάκι αγόρι μου!




Διαβάστε περισσότερα...

Ανέκδοτο

Ένας τύπος βλέπει την γυναίκα του να φοράει ένα δαχτυλίδι με ένα τεράστιο διαμάντι, το οποίο είναι και πανάκριβο, και την ρωτάει:
- Ρε γυναίκα που το βρήκες αυτό το δαχτυλίδι; Αυτό κάνει μια περιουσία...
- Που να σου τα λέω άντρα μου. Εχθές που είχα πάει για καφέ με μια φίλη μου, πάω στην τουαλέτα της καφετέριας που καθόμασταν και τι βλέπω! Μέσα στον ...

νιπτήρα ήταν αυτό το πανέμορφο δαχτυλίδι! Κοιτάζω τριγύρω, δεν βλέπω κανέναν και το πήρα!!!
Περνούν μερικές μέρες και ο τύπος βλέπει την γυναίκα του που γυρνούσε από την βόλτα, να φοράει μια πανάκριβη γούνα.
- Τι είναι αυτό ρε γυναίκα; Που την βρήκες αυτή τη γούνα;
- Aσε άντρα μου που να στα λέω. Κάνανε λάθος στην γκαρνταρόμπα του μαγαζιού που καθόμασταν με τη φίλη μου και αντί για το παλτό μου, μου έδωσαν αυτή τη γούνα. Χαζή είμαι κι εγώ; Την πήρα και εξαφανίστηκα!
Κι ο άντρας:
- Τι να σου πω ρε γυναίκα... Είσαι πολύ τυχερή.
Εγώ ένα σώβρακο βρήκα στο κρεβάτι μας και αυτό μου είναι μικρό...
Διαβάστε περισσότερα...

Αρκτική χωρίς πάγους

Σε ανοιχτή θάλασσα θα έχει μετατραπεί ο Βόρειος Πόλος έως το 2020, αφού δεν θα υπάρχει πια καθόλου πάγος στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες. Τα διόλου ενθαρρυντικά αυτά στοιχεία, βασίζονται στην έρευνα που πραγματοποίησε στην Αρκτική, ομάδα ερευνητών από το διάστημα από ...

τον Μάρτιο έως τον Μάιο.

Διαβάστε περισσότερα...

16.10.09

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι πέρυσι η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης από τα Ελληνικά Διυλιστήρια ήταν 0,48 το λίτρο και στα μέσα Οκτωβρίου 2008 οι εμπορικές εταιρείες πωλούσαν και παρ έδιδαν στον καταναλωτή το πετρέλαιο θέρμανσης προς 0,68 το λίτρο. Δηλαδή με προσαύξηση τιμής στο εμπόριο της τάξης του 40% ενώ φέτος ...

η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης από τα ΕΛΠΕ είναι 0,35 το λίτρο και σημειώνει ότι η εκτίμηση της οργάνωσης των καταναλωτών είναι πως η λιανική τιμή δεν μπορεί να ξεπερνά τα 0,52 λεπτά το λίτρο.

Διαβάστε περισσότερα...

15.10.09

Ξεκινά η διάθεση του πετρελαιου θέρμανσης

Από σήμερα, Πέμπτη, ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μανιάτης κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δείξουν αυτοσυγκράτηση στις τιμές του πετρελαίου.
Οι τιμές φέτος θα κυμανθούν στα ...

0,52 με 0,55 λεπτά το λίτρο. Η τιμή αυτή είναι φθηνότερη συγκριτικά με πέρυσι (0,67 - 0,69 λεπτά το λίτρο) την ίδια εποχή, αλλά ακριβότερη από την τιμή που ίσχυε τον Απρίλιο (περίπου 0,50 λεπτά το λίτρο).

Με δεδομένη την απότομη πτώση της θερμοκρασίας πολλά νοικοκυριά θα σπέυσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης. Η Γ.Γ. Καταναλωτή συνιστά σε όλους μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί έτσι ώστε να έχουμε μια ασφαλή προμήθεια.

Διαβάστε περισσότερα...

Παραιτήθηκε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Τρικάλων

Παραιτήθηκε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Τρικάλων μετά την εγκύκλιο της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για την παραίτηση όλων των διορισμένων μελών στις διοικήσεις των κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Στο Νοσοκομείο Τρικάλων παραμένει ως υπηρεσιακός πρόεδρος ο Γ. Βελαέτης, ο οποίος θα αντικατασταθεί σύντομα καθώς το υπουργείο μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα...

προκηρύξει τις θέσεις διοικητών και προέδρων οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας.

Μακάρι να επιλεγεί για το νοσοκομείο μας κάποιος σχετικός με το αντικείμενο της διοίκησης υγειονομικών μονάδων, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. μας χόρτασε σε πέντε μόλις χρόνια από συνταξιούχους στρατιωτικούς, εκπαιδευτικούς και γεωπόνους...

Διαβάστε περισσότερα...

Στα ύψη οι ακάλυπτες επιταγές

ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ

Στα 2 δισεκατομμύρια 600 εκατομμύρια ευρώ εκτινάχθηκαν τους πρώτους 9 μήνες του έτους οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές.
Το αντίστοιχο εννιάμηνο πέρυσι βρίσκονταν λίγο πάνω από τα 900 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας «Τειρεσίας», τον Σεπτέμβριο οι ακάλυπτες επιταγές έφτασαν τα ...


256 εκατομμύρια ευρώ ενώ σφραγίστηκαν 26.384.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανησυχητικές εκτιμήσεις για τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα

Θα έπρεπε κανείς να πάει πίσω τουλάχιστον 15 εκατ. χρόνια για να βρει επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη μας, που να είναι τόσο υψηλά όσο στην εποχή μας, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η ανθρωπότητα δεν πρέπει να εφησυχάζει για την κλιματική αλλαγή. Η μελέτη έγινε από ερευνητές υπό την καθηγήτρια γεωεπιστημών Αράντνα Τριπάτι του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και του πανεπιστημίου Κέμπριτζ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Science".

Σύμφωνα με την έρευνα, την τελευταία φορά που...

το διοξείδιο βρέθηκε στα σημερινά περίπου επίπεδα, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες ήταν αισθητά υψηλότερες σε σχέση με σήμερα (κατά τρεις έως έξι βαθμούς Κελσίου), το μέσο επίπεδο της θάλασσας ήταν κατά 25- 40 εκατοστά περίπου υψηλότερο από το σημερινό, η Αρκτική δεν ήταν καλυμμένη από μόνιμους πάγους και λίγοι μόνο πάγοι υπήρχαν στην Ανταρκτική και στη Γροιλανδία (η Ανταρκτική κατακλύστηκε από πάγους ξαφνικά πριν από 14 εκατ. χρόνια).

Οι επιστήμονες έχουν πια καλή εικόνα για τη σύνθεση της γήινης ατμόσφαιρας και το επίπεδο του διοξειδίου μέχρι πριν από 800.000 χρόνια, μέσα από την μελέτη της χημείας των φυσαλίδων αρχαίου αέρα που είναι παγιδευμένος στους πάγους της Ανταρκτικής. Όμως υπάρχει πολύ λιγότερο καλή εικόνα και επιστημονική συναίνεση για τα επίπεδα του διοξειδίου σε ακόμα παλαιότερες εποχές.

Η νέα μελέτη, χρησιμοποιώντας μια καινοτομική μέθοδο (μελέτη της αναλογίας του χημικού στοιχείου βόριου σε σχέση με το ασβέστιο στο περίβλημα αρχαίων μονοκύτταρων θαλάσσιων οργανισμών) μπόρεσε, για πρώτη φορά στον κόσμο, να μετρήσει το διοξείδιο σε τόσο μεγάλο χρονικό ορίζοντα 20 εκατ. ετών.

Η νέα μέθοδος μετρά το pH του θαλασσινού νερού την εποχή που ζούσαν εκείνοι οι οργανισμοί, πράγμα που, με τη σειρά του, επιτρέπει στους επιστήμονες να υπολογίσουν την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Με τη νέα τεχνική, επιβεβαιώθηκε ότι υπήρξε πολύ στενή συσχέτιση ανάμεσα στο επίπεδο του ατμοσφαιρικού διοξειδίου και του γήινου κλίματος.

Οι επιστήμονες, μεταξύ άλλων, ξαφνιάστηκαν διαπιστώνοντας ότι όλη αυτή την περίοδο (από πριν 800.000 έως πριν από 20 εκατ. χρόνια) η μόνη εποχή που το διοξείδιο του άνθρακα βρισκόταν σε ανάλογα με τα σημερινά επίπεδα (387 μέρη ανά εκατομμύριο), ήταν πριν από περίπου 15 εκατ. χρόνια, όταν η Γη ήταν αισθητά διαφορετική από την τωρινή.

Τα επίπεδα του διοξειδίου έχουν διακυμανθεί μεταξύ των 180 και των 300 μερών ανά εκατομμύριο κατά τα τελευταία 800.000 χρόνια - μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες, όταν λόγω της υπερθέρμανσης και της επιτάχυνσης της κλιματικής αλλαγής η συγκέντρωση του διοξειδίου έχει αυξηθεί κατά πολύ πάνω από τα 300 μέρη ανά εκατ. Οι επιστήμονες ήξεραν ότι τα σημερινά επίπεδα διοξειδίου δεν είχαν υπάρξει ξανά τόσο υψηλά κατά τα τελευταία 800.000 χρόνια, αλλά δεν περίμεναν ότι στην πραγματικότητα δεν είχαν υπάρξει καν τόσο υψηλά κατά τα τελευταία 15 εκατ. χρόνια τουλάχιστον!

Κατά τα τελευταία λίγα εκατομμύρια χρόνια, το διοξείδιο κυμαινόταν από 180 έως 280 μέρη ανά εκατ. ανάλογα με την εναλλαγή των ψυχρών παγετωνικών και των θερμότερων μεσοπαγετωνικών περιόδων. Πριν από την εξάπλωση της Βιομηχανικής Επανάστασης μεταξύ του τέλους 19ου και της αρχής του 20ού αιώνα, το διοξείδιο βρισκόταν γύρω στα 280 μέρη ανά εκατ., ένα νούμερο που ουσιαστικά έμεινε σταθερό κατά την προηγούμενη χιλιετία. Μετά τη Βιομηχανική Επανάσταση το διοξείδιο αυξάνεται συνεχώς.

Κατά το Μέσο Μειόκαινο (τη γεωλογική περίοδο πριν από 14 - 20 εκατ. χρόνια) το διοξείδιο βρισκόταν περίπου στα 400 μέρη ανά εκατ. (σε ένα επίπεδο που αναμένεται να φτάσει ξανά σε περίπου μια δεκαετία από σήμερα, κυρίως λόγω έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας. Η νέα τεχνική ανάλυσης της ομάδας της Τριπάτι έχει περιθώριο σφάλματος μόλις 14 μερών ανά εκατ.

Οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι το διοξείδιο μπορεί να φτάσει στα 600 ή ακόμα και στα 900 μέρη ανά εκατομμύριο κατά τον επόμενο αιώνα, αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα μείωσής του. Τόσο υψηλά επίπεδα ίσως υπήρξαν στη Γη πριν από 50 εκατ. χρόνια ή νωρίτερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τριπάτι, αν και ακόμα οι επιστήμονες δεν μπορούν να έχουν σαφή εικόνα για τόσο πίσω στο παρελθόν. Είναι πάντως σίγουρο ότι πριν από 50 εκατ. χρόνια η Γη ήταν πολύ διαφορετική, καθώς δεν υπήρχαν καθόλου πάγοι, ενώ μεγάλες έρημοι υπήρχαν στις υποτροπικές ζώνες.

Η νέα μελέτη θέτει πιεστικά επί τάπητος το κρίσιμο ερώτημα ποιο πρέπει να είναι το όριο όπου πρέπει να σταθεροποιηθεί το διοξείδιο στην ατμόσφαιρα, ποια δηλαδή πρέπει να είναι η "κόκκινη γραμμή", πέρα από την οποία η συγκέντρωση του διοξειδίου γίνεται απειλητική για να προκαλέσει λιώσιμο των πάγων του πλανήτη. Αν και δεν υπάρχει ομοφωνία, τείνει να διαμορφωθεί μια επιστημονική συναίνεση για ένα πλαφόν 450 μερών ανά εκατ., όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι η ανθρωπότητα "παίζει με τη φωτιά", υιοθετώντας ένα τόσο υψηλό όριο για το διοξείδιο, αφού πριν από 15 εκατ. χρόνια, όταν η συγκέντρωσή του, αν και ήταν χαμηλότερη (400 μέρη ανά εκατ.), είχε οδηγήσει μια Γη χωρίς πάγους και σε άνοδο της στάθμης των θαλασσών.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο καρκίνος πέρασε στο έμβρυο

Για πρώτη φορά αποδείχτηκε από Βρετανούς και Ιάπωνες επιστήμονες ότι μια μητέρα είναι δυνατό να μεταδώσει τον καρκίνο στο έμβρυο που βρίσκεται στην μήτρα της. Η απόδειξη έρχεται από μια Γιαπωνέζα μητέρα, η οποία ήταν 28 ετών όταν γέννησε ένα κοριτσάκι και αποδεδειγμένα πέρασε τα καρκινικά της κύτταρα (έπασχε από λευχαιμία) στο αγέννητο παιδί της.
Η μητέρα έχει πλέον πεθάνει, ενώ ο καρκίνος της τρίχρονης πλέον κόρης βρίσκεται σε...

ύφεση. Οι επιστήμονες του βρετανικού Ινστιτούτου Ερευνών του Καρκίνου, που έκαναν την ανάλυση της περίπτωσης, πιστεύουν ότι τα καρκινικά κύτταρα πέρασαν μέσω του πλακούντα στο έμβρυο και μετά εγκαταστάθηκαν στο κυκλοφορικό σύστημα του παιδιού.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια εξελιγμένη τεχνική "γενετικών αποτυπωμάτων" για να βεβαιώσουν ότι τα καρκινικά κύτταρα της μητέρας και της κόρης είχαν κοινή προέλευση.

Επί 100 σχεδόν χρόνια αποτελούσε αίνιγμα για τους επιστήμονες εάν και πώς μια μητέρα μπορεί να "μολύνει" το παιδί της με καρκίνο. Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται πλέον με βεβαιότητα ότι ένας καρκίνος μεταβιβάζεται μέσα στην μήτρα, αν και έχουν αναφερθεί διεθνώς άλλες 20 περιπτώσεις περίπου, όπου οι μητέρες μοιράζονται τον ίδιο τύπου καρκίνου με τα νεογέννητά τους (συνήθως λευχαιμία ή μελάνωμα).

Θεωρητικά το ανοσοποιητικό σύστημα του εμβρύου θα έπρεπε να εμποδίσει τη διείσδυση των καρκινικών κυττάρων της μητέρας ή να τα καταστρέψει αν εισέλθουν, αλλά, όπως φαίνεται, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό δεν καθίσταται δυνατό. Σύμφωνα με τη νέα βρετανική έρευνα, σε ορισμένες περιπτώσεις τα καρκινικά κύτταρα "αποκρύβουν" την μοριακή ταυτότητά τους κι έτσι ουσιαστικά καθίστανται αόρατα στο ανοσοποιητικό σύστημα του εμβρύου. Οι επιστήμονες υπογράμμισαν πάντως ότι τέτοια περιστατικά είναι εξαιρετικά σπάνια και ότι οι πιθανότητες μια έγκυος με καρκίνο να τον περάσει στο παιδί της, είναι πολύ μικρές.

Διαβάστε περισσότερα...

Επανέρχεται η λίστα φαρμάκων

Ανοικτή πληγή για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι η πολυφαρμακία και η υπερσυνταγογράφηση. Μόνο την περσινή χρονιά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης ξεπέρασε τα 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζεται να επαναφέρει τη...

λίστα φαρμάκων και να διενεργήσει σαρωτικούς ελέγχους στη συνταγογράφηση και την προμήθεια ιατρικών υλικών. Ανάλογη θα είναι και η αντιμετώπιση των νοσοκομείων, τα χρέη των οποίων προς τους προμηθευτές φθάνουν τα 6 δισεκατομμύρια.

Ξεπέρασε κάθε λογική η κατανάλωση φαρμάκων το προηγούμενο έτος αφού δόθηκαν συνολικά 100 εκατομμύρια συνταγές με το κόστος να ξεπερνάει τα 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα υπουργεία υγείας και απασχόλησης κάνουν λόγο για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση φαρμάκων που πνίγει στα χρέη τα ασφαλιστικά ταμεία αφού η φαρμακευτική δαπάνη δείχνει να είναι ανεξέλεγκτη. Κύκλοι του υπουργείου υγείας λένε πως θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος στη συνταγογράφηση των φαρμάκων και στις προμήθειες των ιατρικών υλικών και θα επανέλθει η λίστα φαρμάκων . Επιπλέον, οι συνταγές θα εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Ανεξέλεγκτα είναι και τα χρέη των νοσοκομείων αφού οφείλονται 6 δισ ευρώ στους προμηθευτές. Το υπουργείο υγείας τονίζει προς κάθε κατεύθυνση πως "διοικητής νοσοκομείου στο οποίο θα δημιουργείται νέο έλλειμμα θα πηγαίνει σπίτι του".

"Η υπουργός υγείας έχει ζητήσει από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών αναλυτική αναφορά για όλες τις εξωσυμβατικές προμήθειες που πραγματοποιήθηκαν ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι διοικητές θα πρέπει να παραδώσουν αυτά τα στοιχεία έως το τέλος της εβδομάδας".

Η αναβάθμιση του κεντρικού συμβουλίου υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του συνηγόρου υγείας είναι επίσης πρωταρχικοί στόχοι της νέας ηγεσίας.

Διαβάστε περισσότερα...

13.10.09

Το νέο τραγούδι για τον Καραγκούνη!



Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Εντοπίστηκε το ένζυμο που αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

Τριπλάσιο κίνδυνο για οξύ ισχαιμικό επεισόδιο διατρέχουν όσοι έχουν σε υψηλά επίπεδα την "Λιποπρωτεινική φωσφολιπάση Α2". Αυτό τόνισε στις 6 Οκτωβρίου, σε συνέντευξη τύπου, με αφορμή το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου, ο πρόεδρός της και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κ Ιωάννης Λεκάκης.
"Η Λιποπρωτεινική φωσφολιπάση Α2, όπως διευκρίνισε ο κ Λεκάκης, είναι ένας νέος παράγοντας κινδύνου για...

καρδιαγγειακή νόσο. Πρόκειται για ένα προφλεγμονώδες ένζυμο του οποίου τα αυξημένα επίπεδα στο πλάσμα σχετίζονται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο".

Όπως αναφέρθηκε η υψηλή συγκέντρωση (>267 ng/ml.σ) του ενζύμου αυτού έχει βρεθεί σε αθηρωματικές πλάκες που οδήγησαν σε έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ασθενείς που έχουν σε υψηλό επίπεδο το ένζυμο αυτό διατρέχουν τριπλάσιο κίνδυνο για οξύ ισχαιμικό επεισόδιο. Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία το επικίνδυνο αυτό ένζυμο δεν προκαλεί συμπτώματα, αλλά εντοπίζεται εύκολα αρκεί κάποιος να υποβληθεί στο PLAC test.

Μάλιστα ασθενείς με πολλαπλούς παράγοντες κίνδυνου για στεφανιαία νόσο θα πρέπει να υποβάλλονται στο τεστ ανίχνευσης κι αν το ένζυμο εντοπίζεται σε υψηλά επίπεδα θα πρέπει να ενημερώνουν το γιατρό τους.

Η αναστολή του επικίνδυνου ενζύμου θα γίνεται με φαρμακευτική θεραπεία, η οποία όμως βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς αναμένεται η κυκλοφορία του φαρμάκου darapladib. Οι γιατροί ελπίζουν ότι η αναστολή του ενζύμου θα βοηθήσει σημαντικά στην μείωση των καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Το κάπνισμα, η κακή διατροφή η χοληστερίνη, η υπέρταση και ο διαβήτης ευνοούν την εμφάνιση της Λιποπρωτεινικής φωσφολιπάσης Α2.

Με μεγάλο ενδιαφέρον από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναμένονται τα αποτελέσματα κλινικών μελετών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

TRANS ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ

Τα λιπαρά αυτά οξέα είναι προϊόντα υδρογόνωσης ακόρεστων λιπαρών οξέων και βρίσκονται κυρίως στις σκληρές μαργαρίνες, τις τηγανισμένες τροφές και διάφορα κέικς. Αυξάνουν την χοληστερίνη και το κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η ποσότητα των trans λιπαρών πρέπει να είναι μικρότερη του 2% της ημερήσιας προσλαμβανόμενης διατροφικής ενέργειας, προκειμένου να μη δημιουργεί προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Για το λόγο αυτό η Πολιτεία θα πρέπει άμεσα να απαγορεύσει σε εστιατόρια και χώρους διατροφής να χρησιμοποιούν μεγάλες δόσεις trans λιπαρών.

Επίσης πρέπει να υποχρεωθούν οι εταιρείες παραγωγής τροφών, να αναγράφουν σε κάθε σακουλάκι παραγόμενης τροφής την ποσότητα των trans λιπαρών που περιέχει.

Τέλος η καλύτερη αντιμετώπιση των trans λιπαρών είναι η ενημέρωση από τις υγειονομικές αρχές της χώρας των πολιτών για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την μεγάλη κατανάλωση τροφών με trans λιπαρά.

Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας

Με νέο τρόπο αναμένεται να υπολογιστούν οι τιμές για τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτός θα έχει να κάνει με την εκπομπή ρύπων και όχι με την παλαιότητα του αυτοκινήτου όπως είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται σε λίγες μέρες...



Διαβάστε περισσότερα...

11.10.09

I love gr. (Ψηφίζουμε Μετέωρα!)

Ο ΣΚΑΪ ξεκινάει μια ανοιχτή ψηφοφορία με σκοπό να αναδείξει το ομορφότερο μέρος της Ελλάδας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κοινού. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα τροφοδοτήσουν με περιεχόμενο τη νέα παραγωγή του ΣΚΑΙ που θα προβάλλει τις κορυφαίες περιοχές της χώρας μας σε μια σπονδυλωτή σειρά γεμάτη περιεχόμενο....
Η ψηφοφορία θα απαρτίζεται από δέκα συνολικά κύκλους (rounds). Στον κάθε κύκλο ψηφοφορίας συμμετέχουν 10 διαφορετικές περιοχές που θα ανακοινώνονται πριν από την έναρξη του κάθε κύκλου. Θα περνάνε στην επόμενη φάση οι τέσσερις πρώτες περιοχές. Αυτή την εβδομάδα στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται...
τα Μετέωρα. Όπως ...καταλαβαίνετε όλοι, πρέπει να ...βοηθήσουμε την περιοχή αυτή, που είναι μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως, απείρου κάλους.
Η διαδικασία ειναι η ακόλουθη.

Από σταθερό:
- Καλέστε στο 90 11 900 801 και ακολουθείστε τις φωνητικές οδηγίες.
Χρέωση ΝΡΗ S.A. από σταθερό 1,43€/λεπτό συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Από κινητό:
- Στείλτε SMS στο 54660 (μέχρι 5 ψήφους) γράφοντας:
Η (κενό) και 1 για ΤΗΛΟ
Η (κενό) και 2 για ΥΔΡΑ
Η (κενό) και 3 για ΚΥΘΗΡΑ
Η (κενό) και 4 για ΠΑΤΡΑ
Η (κενό) και 5 για ΒΥΤΙΝΑ
Η (κενό) και 6 για ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ
Η (κενό) και 7 για ΜΕΤΕΩΡΑ
Η (κενό) και 8 για ΜΕΘΩΝΗ – ΚΟΡΩΝΗ - ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ
Η (κενό) και 9 για ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Η (κενό) και 10 για ΚΕΡΚΥΡΑ
Χρέωση NPH S.A. 0,30€/SMS, συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Μέσω internet.
-Πατήστε εδώ, για να μεταβείτε με την ιστοσελίδα του skai. Κάνετε εγγραφή, και αφού συνδεθείτε με το username και το password που θα σας δοθεί μέσω e-mail, ψηφίζετε την πόλη - περιοχή που επιθυμείτε. Έχετε δικαίωμα μέχρι 5 ψήφους ανά κύκλο, και είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Μπορείτε να ψηφίζετε έως και την Δευτέρα το βράδυ, ένα τέταρτο πριν την λήξη της live εκπομπής στον Skai.
Άντε να δούμε τα Μετέωρα όσο το δυνατόν ψηλότερα!
Διαβάστε περισσότερα...

Ποδηλατικός γύρος Καλαμπάκας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο 3ος ποδηλατικός γύρος Καλαμπάκας.
Μια εκδήλωση που κατέστη θεσμός πια, όπως ανάφερε και ο Δήμαρχος της Καλαμπάκας κ. Βύρων Μπουτίνας. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, φτάνοντας τις 467, αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος για μια κωμόπολη όπως η Καλαμπάκα.
Οι συμμετέχοντες ήταν χωρισμένοι σε...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

τέσσερις κατηγορίες. Δύο για τα παιδιά Δημοτικού, μία για τα παιδιά Γυμνασίου και μία τέταρτη για παιδιά Λυκείου και άτομα ελεύθερης συμμετοχής.
Στους τρεις πρώτους νικητές, σε κάθε κατηγορία, απονεμήθηκαν κύπελλα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες πήραν αναμνηστικά μετάλλια και μπλουζάκια.
Τέλος, κληρώθηκαν και τέσσερα ποδήλατα (mounten bikes), ένα ανά κατηγορία, τα οποία οι τέσσερις τυχεροί παρέλαβαν άμεσα.




Διαβάστε περισσότερα...

9.10.09

Συναρπαστικός αγώνας πινκ-πονκ.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανεκδοτάκι...

Ένας άνδρας επιβιβάζεται στο αεροπλάνο, κάθεται στη θέση του και καθώς βάζει
την ζώνη βλέπει να μπαίνει στο αεροπλάνο η πιο όμορφη γυναίκα που έχει δει
στη ζωή του. Καθώς αντιλαμβάνεται ότι έρχεται κατ' ευθείαν σ' αυτόν τον
πιάνει κρύος ιδρώτας βλέποντας την γυναίκα να κάθεται στη διπλανή θέση.

Ανυπομονώντας να αρχίσει κουβεντούλα μαζί της την ρωτά:

"Επαγγελματικό ή
ταξίδι αναψυχής;"

"Συνέδριο Νυμφομανών στο Σικάγο" του απαντά η γυναίκα.

"Θεούλη μου"
σκέφτεται ξεροκαταπίνοντας. "Η πιο όμορφη γυναίκα που έχω δει κάθεται
μερικά εκατοστά παραπέρα και πάει σε συνέδριο νυμφομανών!!"

Προσπαθώντας να κρατήσει την ψυχραιμία του της λέει: "Πολύ συναρπαστικό. Και
με πια ιδιότητα πηγαίνετε εκεί;"

"Είμαι εισηγήτρια" απαντά αυτή. "Χρησιμοποιώ τις εμπειρίες μου να
απομυθοποιήσω μερικούς δημοφιλείς μύθους για την σεξουαλικότητα".

"Αλήθεια, και ποιοι είναι αυτοί οι μύθοι;" ρωτά ο άνδρας.

"Ένας από αυτούς είναι ότι οι άνδρες της Αφρικανικής φυλής έχουν μεγάλο
πέος, ενώ
στην πραγματικότητα είναι οι Ινδιάνοι της Αμερικής που ξεπερνούν τις
περισσότερες προσδοκίες. Ένας άλλος είναι ότι οι Γάλλοι είναι οι καλύτεροι
εραστές ενώ οι ελληνικής καταγωγής άνδρες είναι οι καλύτεροι".

Ξαφνικά, η γυναίκα κοκκινίζει από ντροπή και του λέει: "συγνώμη, δεν θα
έπρεπε να συζητώ αυτά τα πράγματα μαζί σας μιας και δεν ξέρω ούτε το όνομά
σας."

"Καθιστή Αρκούδα" λέει ο άνδρας απλώνοντας το χέρι του να συστηθεί, "Καθιστή
Αρκούδα Παπαδόπουλος".

Διαβάστε περισσότερα...

Η NASA "βομβαρδίζει" τη Σελήνη!

Μια σπουδαία και καινοτόμος αποστολή της NASA θα ολοκληρωθεί σήμερα, στις 14.31 ώρα Ελλάδος, κατά την οποία -αν όλα πάνε βάσει άρτιου σχεδίου και καλού προγραμματισμού- το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος "LCRΟSS" θα προσκρούσει στην επιφάνεια της Σελήνης σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν...

υπάρχει νερό ή πάγος στο σεληνιακό υπέδαφος και να γίνουν σχετικές αναλύσεις. Η αποστολή, που θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, είναι σχεδιασμένη να κρατήσει τέσσερα λεπτά και η ΝΑSΑ θα τη μεταδώσει ζωντανά μέσα από τον διαδικτυακό της τηλεοπτικό σταθμό, στην ιστοσελίδα http://www.nasa.gov/mission-pages/LCRΟSS/main/index.html απ' όπου όλοι μπορούν να απολαύσουν το θέαμα.

Αρχικά το διαστημόπλοιο "LCRΟSS" θα κατευθυνθεί προς τον Νότιο Πόλο της Σελήνης, στον κρατήρα Cabeus καθώς πιστεύεται ότι στο υπέδαφός του υπάρχουν μεγάλα αποθέματα νερού σε παγωμένη μορφή. Από το "LCRΟSS" θα αποσπαστεί η κεφαλή του, ο "Κένταυρος", που λειτουργώντας ως οβίδα θα πέσει πάνω στον κρατήρα με ταχύτητα 9.000 χιλιομέτρων/ώρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων η πρόσκρουση θα δημιουργήσει μέσα στον κρατήρα ένας νέος κρατήρας βάθους τεσσάρων μέτρων και μεγέθους λίγο μικρότερου από εκείνο μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων.

Τόσο η πρόσκρουση όσο και το σύννεφο των υλικών θα είναι ορατό από τη Γη ακόμη και με ερασιτεχνικά τηλεσκόπια αλλά μόνο σε περιοχές όπου έχει νυχτώσει οπότε δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Αμέσως μετά την πρόσκρουση του Κενταύρου το "LCRΟSS" θα περάσει μέσα από τον πίδακα των εκτοξευμένων υλικών και θα αναλύσει τη σύστασή τους. Στη συνέχεια και το ίδιο το "LCRΟSS" θα πέσει στην επιφάνεια της Σελήνης, δημιουργώντας έναν δεύτερο πίδακα υλικών ο οποίος θα μελετηθεί από τον δορυφόρο LRΟ που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και έχει ήδη πάρει θέση στην περιοχή της πρόσκρουσης.

Από τα δύο απανωτά χτυπήματα εκτιμάται οτι θα απελευθερωθεί ενέργεια ισοδύναμη με 1,5 τόνο ΤΝΤ και οτι θα εκτιναχθούν περίπου 500 μετρικοί τόνοι βράχων και σκόνης, δημιουργώντας έναν νέο κρατήρα, με μέγεθος όσο το ήμισυ μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων. Τα χτυπήματα μπορεί να είναι δυνατά για τη Σελήνη, ωστόσο υπηρετούν έναν ιερό σκοπό, καθώς οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι κάτω από τον κρατήρα Cabeus υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κρύβεται νερό ή πάγος που θα απελευθερωθεί μέσω της πρόσκρουσης.
Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή! "Ψαρεύουν" στοιχεία σας μέσω e-mail

Σε εξέλιξη βρίσκεται μία νέα προσπάθεια συλλογής στοιχείων (phishing) μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail). Η ιδιαιτερότητα αυτή τη φορά είναι ότι φαίνεται ότι προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών, με το λογότυπο του Υπουργείου και δεν στοχεύει προς....


συγκεκριμένη Τράπεζα. Ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται.
Διαβάστε περισσότερα...

8.10.09

Ανακαλύφθηκε γονίδιο υπεύθυνο για το 50% των καρκίνων του μαστού

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ ανακάλυψαν ένα γονίδιο, η εσφαλμένη δράση ή η απουσία του οποίου ενοχοποιούνται για τουλάχιστον το 50% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού, αναφέρει σήμερα ο βρετανικός Τύπος, χαρακτηρίζοντας την ανακάλυψη σημαντικό επίτευγμα της επιστημονικής έρευνας. Αυτό το γονίδιο που ονομάζεται NRGI (neuregulin-1) και εντοπίζεται στο χρωμόσωμα 8, διαδραματίζει επίσης κρίσιμο ρόλο και σε...

άλλες μορφές καρκίνου όπως του προστάτη, των ωοθηκών, του παχέος εντέρου και της ουροδόχου κύστης, διευκρινίζουν οι ερευνητές.
Συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν εμφανίζονται πάνω στο χρωμόσωμα 8, καθώς το γονίδιο NRGI ανακόπτει την εξάπλωσή τους. Αν όμως το γονίδιο είναι ελαττωματικό ή απόν, οι καρκινικοί όγκοι μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτό το χρωμόσωμα.
Κάθε άνθρωπος γεννιέται με ένα ανέπαφο γονίδιο NRGI, φαίνεται όμως ότι με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να γίνει ελαττωματικό, αφήνοντας έτσι τον δρόμο ελεύθερο στα καρκινικά κύτταρα, επισημαίνει η σχετική έρευνα.
"Πιστεύω ότι η ανακάλυψη του NRGI ίσως είναι η πιο σημαντική ανακάλυψη των τελευταίων 20 χρόνων όσον αφορά ένα γονίδιο που καταστέλλει τον καρκίνο, διότι μας δίνει ιδιαίτερα σημαντικές πληροφορίες για ένα νέο μηχανισμό που προκαλεί τον καρκίνο του μαστού", δηλώνει ο δρ. Πολ Εντουαρντς, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στην οποία οφείλεται η ανακάλυψη.
Η ανακάλυψη αυτή ελπίζδεται τώρα ότι θα μπορέσει να ανοίξει το δρόμο σε μία νέα στρατηγική για τη βελτίωση των μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου.
Διαβάστε περισσότερα...

Διαδικτυακός ο επόμενος Παγκόσμιος πόλεμος (?)

Τον κίνδυνο ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος να διεξαχθεί στον κυβερνοχώρο τόνισε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ, την ώρα που οι ειδικοί απεύθυναν έκκληση για ενίσχυση της συνεργασίας στη μάχη κατά της εγκληματικότητας στο Διαδίκτυο.

"Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσουμε έναν πόλεμο, είναι...

κατά κύριο λόγο να αποφευχθεί", υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς την διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί στη μάχη κατά της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο. Η έκκληση πραγματοποιείται την ώρα που οι επιθέσεις κατά των εταιρειών και των κρατών κερδίζουν περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Η πιο πρόσφατη χρονικά επίθεση αφορά την αμερικανική εταιρεία Microsoft, η οποία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι χάκερς είχαν μπλοκάρει χιλιάδες λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail αφού είχαν καταφέρει να "σπάσουν" τους κωδικούς τους.

Διαβάστε περισσότερα...

7.10.09

Να και η επεξήγηση του "barcode"

Σαν σήμερα εφευρέθηκε το barcode, ο γραμμωτός κώδικας αναγνώρισης κωδικών αριθμών που αντιστοιχούν σε περιγραφή των χαρακτηριστικών των προϊόντων.
Έχετε αναρωτηθεί τι σημαίνουν τα ψηφία ενός γραμμωτού barcode;

Τα πρώτα 2-3 ψηφία ενός barcode EAN/UCC καθορίζουν το...

εθνικό γραφείο ΕΑΝ που έχει χορηγήσει τον κωδικό της επιχείρησης. Τα ψηφία αυτά μαζί με τον κωδικό της επιχείρησης αποτελούν το Εταιρικό Πρόθεμα που περιλαμβάνει 6 έως 10 ψηφία, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Τα επόμενα 1 έως 6 ψηφία είναι ο Κωδικός Αναφοράς Είδους και χρησιμοποιείται κατά την κρίση της επιχείρησης για την ταξινόμιση των προϊόντων.

Το τελευταίο δεξιά ψηφίο είναι το Ψηφίο Ελέγχου και υπολογίζεται αυτόματα (με αριθμητικό τύπο) με βάση όλα τα προηγούμενα ψηφία.

Ο Δείκτης είναι το πρώτο ψηφίο του κωδικού ITF-14. Μπορεί να πάρει τιμές από 1 έως 8 για Μονάδες Εμπορίας σταθερής μέτρησης και την τιμή 9 για Μονάδες Εμπορίας μεταβλητής μέτρησης. Ο όρος "μεταβλητή μέτρηση" περιγράφει προϊόντα των οποίων η ποσότητα δεν είναι σταθερή αλλά μεταβάλλεται συνεχώς, όπως ψάρια, κρέατα, υφάσματα κ.α.

Τα barcode αποτελούν αντικείμενο του Διεθνούς Oργανισμού GS1 το οποίο διαχειρίζεται ένα ευρύτερο σύνολο προτύπων και παρέχει ανάλογες υπηρεσίες. Ο GS1 Eλλάς, μέλος του Διεθνούς Oργανισμού GS1 και εκπρόσωπός του στην Eλλάδα, ευθύνεται για τη διαχείριση του Διεθνούς Συστήματος GS1 στη χώρα μας. Από αυτή την υπηρεσία μπορείτε να ζητήσετε να αποκτήσετε έναν κωδικό αριθμό για την επιχείρησή σας.
Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο logo της google.

Όσοι μπουν στη σελίδα αναζήτησης της Google θα διαπιστώσουν ότι στη θέση του λογοτύπου της εταιρείας θα δει ένα bar code. Όχι δεν πρόκειται για κάποια ύποπτη ιστοσελίδα, ούτε για πρόβλημα στη σελίδα αναζήτησης.
Η Google έκανε αυτήν την αλλαγή για τη σημερινή μέρα, με αφορμή τη συμπλήρωση...

57 ετών από τη δημιουργία του barcode από τους Norman Woodland και Bernard Silver. Η πατέντα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό της κωδικοποίησης των δεδομένων σε κύκλους, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα.
Η Google συνηθίζει να προχωρά σε αλλαγές όταν πρόκειται για αργίες, επετείους και ξεχωριστά γεγονότα. Πρόσφατα, αντικατέστησε το "l" στο όνομά της με τον αριθμό 11, λόγω των ενδέκατων γενεθλίων της.
Παράλληλα, στη θέση του "G" τοποθέτησε το κεφάλι του Γκάντι, με αφορμή τη συμπλλήρωση 140 ετών από τη γέννησή του.
Διαβάστε περισσότερα...

Θέατρο σκιών Νο 2

Κάτι με έχει πιάσει, τώρα τελευταία, με τα βιντεάκια, θεάτρου σκιών. Δείτε κι αυτό. Είναι υπέροχο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO!

Διαβάστε περισσότερα...