Η πρωτοποριακή εφεύρεση των Αυστραλών επιστημόνων αποτελείται από μία κάμερα που τοποθετείται σε γυαλιά και η οποία αιχμαλωτίζει εικόνες.
Ο ομογενής καθηγητής Σταν (Ευστράτιος) Σκαφιδάς, του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, βρίσκεται, σύμφωνα με το "New Scientist", πίσω από τις επαναστατικές αλλαγές των ασύρματων επικοινωνιών (Wi-Fi).
Συγκεκριμένα, παγκόσμια επιστημονική πρωτιά διεκδικούν οι ερευνητές του αυστραλιανού ινστιτούτου «Bionic Vision Australia», οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι ...
... οι έρευνές τους για τη δημιουργία του βιονικού ματιού βρίσκονται στην τελική τους φάση και μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα προχωρήσουν στην εμφύτευσή του σε άνθρωπο.
Στο ερευνητικό προσωπικό του Ινστιτούτου, όπως γράφει ο "Νέος Κόσμος", συγκαταλέγεται και ο ομογενής επιστήμονας, καθηγητής Ψηφιακής Τεχνολογίας, κ. Σταν Σκαφίδας, που ηγείται του ερευνητικού κέντρου NICTA του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, το οποίο συνεργάζεται άμεσα με το ινστιτούτο «Bionic Vision Australia».
Η πρωτοποριακή εφεύρεση των Αυστραλών επιστημόνων αποτελείται από μία κάμερα που τοποθετείται σε γυαλιά και η οποία αιχμαλωτίζει εικόνες. Στη συνέχεια οι εικόνες αυτές μετατρέπονται σε ηλεκτρικά σήματα τα οποία διεγείρουν τους νευρώνες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα.
Ο ομογενής επιστήμονας Σταν Σκαφίδας και η ομάδα του στο ερευνητικό κέντρο NICTA, για πάνω από τρία χρόνια, αναπτύσσουν το "μαγικό" μικροτσίπ, καταλύτη για τη σωστή λειτουργία του βιονικού ματιού. Το μικροτσίπ θα εμφυτεύεται στον ασθενή και θα μετατρέπει τις εικόνες της μικρής κάμερας σε ηλεκτρικά σήματα που με τη σειρά τους θα διεγείρουν τους νευρώνες του αμφιβληστροειδή.
Την επιτυχημένη πορεία των ερευνών επικρότησε και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση που χορήγησε μόλις πριν από λίγες μέρες επιδότηση ύψους 42 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (28.5 εκατ. ευρώ περίπου), προκειμένου να επιταχυνθούν οι έρευνες για το πρώτο βιονικό μάτι του πλανήτη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου