Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



25.4.10

ΓΑΛΛΙΑ Οι τηλεφωνικοί θάλαμοι επιστρέφουν με... Ιντερνετ


Στην Ελλάδα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, στη Γαλλία εισέρχονται στην εποχή του Ιντερνετ. Ο λόγος για τους τηλεφωνικούς θαλάμους του μέλλοντος, τουλάχιστον όπως βλέπει το μέλλον στο Παρίσι η Οrange- France Τelecom, οι οποίοι λειτουργούν κατά κάποιον τρόπο σαν ένα γιγάντιο smartphone: διαθέτουν οθόνη αφής, πρόσβαση (δωρεάν) στο Ιντερνετ και εφαρμογές.
Το κόστος χρήσης τους είναι ...

... το ίδιο με αυτό των παλιών τηλεφωνικών θαλάμων, 49 λεπτά τα τρία λεπτά συνομιλίας με σταθερά τηλέφωνα εντός της γαλλικής επικράτειας, 99 λεπτά για συνομιλία με κινητά.

Οι νεωτερισμοί
Ο αληθινός νεωτερισμός των νέων θαλάμων, εκτός από την οθόνη αφής, είναι η σύνδεση με το Ιντερνετ. Είναι δωρεάν για ένα χρονικό διάστημα 10 λεπτών και προς το παρόν περιορίζεται στα e-mail και τους τοπικούς ενημερωτικούς ιστότοπους. Ομως επιτρέπει επίσης την πρόσβαση σε εφαρμογές που δημιουργήθηκαν ειδικά για τα δημόσια τηλέφωνα. Υπάρχουν τηλεφωνικός κατάλογος, χρυσός οδηγός, υπηρεσίες αναζήτησης εστιατορίων και κινηματογράφων που βρίσκονται πιο κοντά στον τηλεφωνικό θάλαμο, μετεωρολογικές προβλέψεις, δημόσιες μεταφορές. Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή γεωγραφικού εντοπισμού, η οποία προτείνει το συντομότερο δρομολόγιο από την καμπίνα έως τον προορισμό που θα ορίσεις.
Ο πρώτος απ΄ αυτούς τους νέους θαλάμους εγκαινιάστηκε την Τετάρτη στη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ. Αλλοι έντεκα θα εγκατασταθούν σε διάφορες κεντρικές συνοικίες της Πόλης του Φωτός και θα δοκιμαστούν για έξι μήνες, οπότε η υπηρεσία θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Γαλλία.