Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



9.12.09

21% λιγότερα κρούσματα γρίπης αν κλείσουν τα σχολεία.


Μείωση κατά 21% της μετάδοσης του ιού της νέας γρίπης, μπορεί να προκύψει, από το κλείσιμο των σχολείων, υποστηρίζουν Βέλγοι επιστήμονες.
«Τα παιδιά είναι σημαντικοί παράγοντες διάδοσης πολλών παθογόνων λόγω των συχνών και στενών κοινωνικών επαφών και της γενικής υγιεινής τους» τόνισε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Νιλ Χενς, σημειώνοντας ότι οι μειωμένες δυνατότητες επαφών, θα ήταν σημαντικό όφελος σε μία κατάσταση...

πανδημίας. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες, σημειώνουν ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, οι μακροοικονομικές επιπτώσεις.
Στη Βρετανία, αλλά και σε άλλες χώρες, τα σχολεία κλείνουν σποραδικά σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του ιού Η1Ν1.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αφήσει κάθε χώρα να αποφασίζει η ίδια πότε και αν θα κλείνει τα σχολεία της.
Πολλές κυβερνήσεις πάντως διαφωνούν με το κλείσιμο των σχολείων γιατί αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι για να φροντίσουν τα παιδιά τους, μειώνοντας έτσι την παραγωγή σε μια περίοδο που οι οικονομίες έχουν ήδη πληγεί σοβαρά από την κρίση.
Στη μελέτη των Βέλγων επιστημόνων, αξιοποιήθηκαν στοιχεία από το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Πολωνία και την Ολλανδία για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων στον αριθμό των στενών επαφών που έχουν οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση.
Διαπιστώθηκε ότι, σε γενικές γραμμές, οι επαφές αυτές μειώνονται κατά περίπου 10% όταν τα σχολεία είναι κλειστά.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση BioMed Central Infectious Diseases.

[Πηγή]