ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ BLOG ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Η φωτογραφια της ημερας

Εικόνες με ...σημασία!

14.12.09

Προτελευταία η Ελλάδα στη χρήση internet


Εξαιρετικά μεγάλη συνεχίζει να είναι η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στη χρήση του Διαδικτύου και των ευρυζωνικών συνδέσεων. Αυτό προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν χθες και φέρνουν την Ελλάδα να καταλαμβάνει την...

προτελευταία θέση όσον αφορά τη διείσδυση του Internet στα νοικοκυριά.

Ποσοστά.
Συγκεκριμένα, η Eurostat αναφέρει ότι στο α’ τρίμηνο του 2009 το 38% των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιούσε σε καθημερινή βάση ή σχεδόν σε καθημερινή βάση- το Διαδίκτυο.
Το ποσοστό αυτό είναι μεν αυξημένο σε σχέση με το 31% του 2008, απέχει όμως σημαντικά από το 65% που καταγράφεται ως μέσος όρος στην Ε.Ε. και φέρνει τη χώρα μας στην προτελευταία θέση μαζί με τη Ρουμανία, ενώ το μόνο κράτος - μέλος με χαμηλότερο ποσοστό είναι η Βουλγαρία (30%). Μακράν πρώτη είναι η Ολλανδία με το εντυπωσιακό 90%, ενώ ακολουθεί το Λουξεμβούργο (87%) και η Σουηδία (86%).

Στις ευρυζωνικές συνδέσεις η κατάσταση είναι αντίστοιχη, δεδομένου ότι με 33% των νοικοκυριών να έχουν γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση, ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία (26%) και τη Ρουμανία (24%). Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 56%, κάτι που σημαίνει πως ένα στα δύο ευρωπαϊκά νοικοκυριά έχει ευρυζωνική σύνδεση.

Υστέρηση
Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι αρκετά πίσω στη χρήση του Διαδικτύου ακόμη και στις ηλικίες 16 - 24 ετών. Σύμφωνα με τη Eurostat, το 57% των Ελλήνων αυτής της ηλικίας χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση το Internet, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 73%. Η συγκεκριμένη επίδοση μας δίνει και πάλι την προτελευταία θέση.

Στο σύνολο των Ελλήνων ηλικίας 16 - 74 ετών, μόλις το 27% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 48% και η χώρα μας καταφέρνει να ξεπερνά μόνο τη Ρουμανία (19%).

Απογοητευτικά είναι τα ποσοστά και όσον αφορά τις online αγορές καθώς μόλις το 10% των Ελλήνων ηλικίας 16 - 74 ετών έχει αγοράσει από το Διαδίκτυο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο 37%.

4 σχόλια:

ria είπε...

πως θα βάλω και εγώ αυτό με ποντίκι που το ακολουθούν γραμματάκια;;;

Eva F. είπε...

Μμμμμμ!!!!! πολύ χρήσιμη σελίδα τελικά.
Καλό σου βράδυ και από εδώ....
Θα περνώ συχνότερα...

ekabitis είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ. Να είσαστε καλά!

Johnpatra είπε...

ria κοιτα στο http://johnpatrablog.blogspot.com/2009/11/blog-post_4783.html

καλες γιορτες παιδια.σας ευχαριστω.