Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



13.4.10

Μαθήτρια δημοτικού ετών... 102


Είναι 102 ετών, έχει εννέα παιδιά, πολλά εγγόνια και κατέχει τον τίτλο της πιο μεγάλης σε ηλικία μαθήτριας Δημοτικού σχολείου! Η θέληση της Κινέζας Ma Xiuxian για μάθηση αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά για επιστροφή στα σχολικά θρανία!
Η κα Xiuxian, η οποία έσπασε το ρεκόρ της γηραιότερης μαθήτριας του δημοτικού, δήλωσε σε δημοσιογράφους τοπικής εφημερίδας ότι ...

... πάντα επιθυμούσε να λάβει τη στοιχειώδη παιδεία, ωστόσο οι κακουχίες της ζωής δεν της το επέτρεψαν ποτέ. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, αναγκάστηκε να δουλέψει από την ηλικία των 13 ετών σε εργοστάσιο επεξεργασίας βάμβακος, ενώ παντρεύτηκε όταν ήταν 18 χρόνων.
Έτσι οι υπεύθυνοι του δημοτικού σχολείου Weshan Road όταν διάβασαν το δημοσίευμα, αποφάσισαν να κάνουν το όνειρο της υπερήλικης γυναίκας πραγματικότητα προσφέροντάς της τη δυνατότητα εγγραφής της στην πρώτη τάξη του Δημοτικού σχολείου.
Ενθουσιασμένη η κυρία Μa πήρε τη σχολική τσάντα στον ώμο, όπου εκτός από βιβλία και γραφική ύλη έβαλε μέσα ακουστικά βαρηκοΐας και μεγεθυντικό φακό και ξεκίνησε για την πρώτη ημέρα στο σχολείο.
Η μαθήτρια δήλωσε πανευτυχής και ευχαρίστησε τους δασκάλους και συμμαθητές της για την θερμή υποδοχή ενώ δεσμεύτηκε να διαβάζει σκληρά και να είναι πάντοτε επιμελής.

5 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΤΗΣ.102 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΕΞΗ!!!!

ekabitis είπε...

Γεια σου Skroutzako!
Πάντα μας θυμάσαι όλους!
Να 'σαι καλά.

!sweety! είπε...

Έχω πάθει σοκ!This is so awesome.Μπράβο στη γυναίκα...Δεν ξέρω ειλικρινά τι άλλο να πω..

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΘΥΜΑΜΑΙ.ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΦΙΛΕ.

ekabitis είπε...

Sweety, δεν χρειάζεται να πεις τίποτα.
Η ανθρώπινη θέληση είναι το παν.
Άσχετα αν θα μάθει τίποτα η γιαγιάκα!

Skroutzako, είσαι μακράν ο πιο κοινωνικός blogger του διαδικτύου.
Ναα 'σαι καλά. Σε ευχαριστώ πολύ!