Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



22.4.10

Δεν είναι ασπίδα κατά του καρκίνου η υγιεινή διατροφή


Δ
ιεθνής έρευνα, στην οποία πήραν μέρος πάνω από 500.000 άτομα, επιβεβαιώνει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δεν αποτελούν ασπίδα κατά του καρκίνου, διαγράφοντας 20 χρόνων διακηρύξεις επί του θέματος, του Παγκόσμιου Ιατρικού Οργανισμού. Επίσης, σκιάζει την $4,8 εκατ. διαφημιστική εκστρατεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας, που ξεκίνησε πριν μία πενταετία, με στόχο να ενθαρρύνει τον κόσμο να ...

... τρώει πέντε φρούτα την ημέρα και τέσσερες μερίδες λαχανικών. Ειδικοί, εντούτοις, της νόσου του καρκίνου, προτρέπουν το κοινό να μην αγνοήσει τη συμβουλή αυτή, υποστηρίζοντας ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την αποτροπή καρδιακών παθήσεων, όπως και καρκίνου του στήθους και των εντέρων. "Δεν γνωρίζουμε ακόμη επακριβώς γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά μειώνουν τον κίνδυνο προσβολής καρκίνου, γνωρίζουμε όμως ότι ορισμένα είδη καρκίνου συνδέονται με την παχυσαρκία, επομένως ασχέτως με τα ευρήματα της νέας έρευνας, οι άνθρωποι θα πρέπει να προσέχουν το βάρος τους", θα πει ο δρ. Ίεν Όλιβερ, γενικός διευθυντής του Αντικαρκινικού Αυστραλιανού Συμβουλίου.

Επί του ιδίου θέματος, ο Μπρους Άρμστρονγκ, καθηγητής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, είπε ότι η εν λόγω έρευνα η οποία δεν επικεντρώθηκε σ' ένα συγκεκριμένο είδος καρκίνου, αγνόησε το αποτέλεσμα της δίαιτας σε ορισμένα είδη καρκίνου. "Τα φρούτα και τα λαχανικά οπωσδήποτε έχουν θετική επίδραση σε ορισμένα είδη καρκίνου, επομένως ό,τι λέγαμε μέχρι τώρα, εξακολουθεί να ισχύει", τόνισε. Συμπερασματικά, φρούτα και λαχανικά, είναι γενικά καλά για την υγεία του ανθρώπου. Μην αλλάζετε λοιπόν τις καλές σας συνήθειες.

6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Προσωπικά θα συνεχίσω να τρωω φρούτα και λαχανικά και να προσπαθώ να τρώω υγειινά. Παντως διαβάζοντας τον τίτλο φρίκαρα, λεω δεν ειναι δυνατον. Διαβαζοντας το αρθρο μετα καταλαβα οτι ο τιτλος ειναι λιγο υπερβολικος. Εχω ασχοληθει με το θεμα στην πτυχιακη μου μελετη οπου ειχα περιπου 100 βιβλιογραφικες πηγες για την δραση των φρουτων και των λαχανικων κατα του καρκινου. Δεν ειναι δυνατον να αναιρουνται ξαφνικα ολες αυτες λογω μιας ερευνας. Το καλυτερο ειναι να βρεις το επιστημονικο αρθρο και να το μελετησεις εσυ ο ιδιος.

Την καλησπέρα μου!

ekabitis είπε...

Φίλε ΚΑΝΘΑΡΕ, οφείλω να αναγνωρίσω ότι είσαι ψαγμένος πάνω σε αυτό το θέμα. Συμφωνώ μαζί σου, καθώς είμαι και εγώ υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής, και της μεσογειακής κουζίνας. Βρίσκοντας αυτό το άρθρο, εξεπλάγην, (όπως και εσύ άλλωστε), και διαβάζοντάς το έβγαλα το συμπέρασμα ότι τελικά μόνο καλό μπορούν να κάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά στη ζωή μας, άσχετα απ'όλες τις έρευνες!
Αρκεί αυτά που τρώμε να είναι όσο το δυνατόν ΓΝΗΣΙΑ, χωρίς δηλητήρια και γενετικές παρεμβάσεις.
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.
Να'σαι καλά.

VATOLAKKIOTIS είπε...

ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ......
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ekabiti, ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΦΙΛΕ!!!

ekabitis είπε...

Να 'σαι καλά φίλε μου.
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

Eva F. είπε...

Εγώ πιστεύω ότι είναι να μη σου τύχη!...
Γνωρίζω άτομα που κάνουν/έκαναν υγιεινή διατροφή αλλά δυστυχώς έχουν πρόβλημα!....

Να είσαι καλά και σ΄ευχαριστώ για το πέρασμα και τις ευχές σου!
Επανήλθα σχεδόν καλά προς το παρόν!

ekabitis είπε...

Εύα μου, σου εύχομαι ολόψυχα περαστικά και "σιδερένια"!
Ελπίζω να τέλειωσε οριστικά η περιπέτειά σου!
Όσο για το πρώτο σκέλος του σχολίου, πιστεύω και εγώ ότι είναι στην ιδιοσυγκρασία του κάθε οργανισμού.
Να 'σαι καλά!