ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ BLOG ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Η φωτογραφια της ημερας

Εικόνες με ...σημασία!

8.3.10

Άνευ σημασίας οι σταθεροί υπολογιστές σε 3 χρόνια


Το μέλλον των υπολογιστών πρόκειται να είναι οι φορητές συσκευές σύμφωνα με την εταιρία Google η οποία υποστήριξε πως οι σταθεροί (τα λεγόμενα desktops) οδεύουν προς το τέλος τους.
«Σε τρία χρόνια οι σταθεροί υπολογιστές θα είναι ασήμαντοι. Στην Ιαπωνία η αναζήτηση γίνεται μέσω smart phones και όχι desktops», είπε στην Telegraph, o αντιπρόεδρος της Global Ad Operations, John Herlihy.
Το σχόλιό του ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της Google η οποία δια στόματος του διευθύνοντα συμβούλου Eric Schmidt σκοπεύει να ...

...έχει το κινητό τηλέφωνο ως προτεραιότητα στις τεχνολογίες της.
«Το κινητό παρέχει την άμεση δυνατότητα ενημέρωσης για ότι συμβαίνει στον πλανήτη. Επειδή όμως υπάρχει πληθώρα πληροφόρησης που μπορεί να δυσκολέψει τον χρήστη, όλο και περισσότερο θεωρείται σημαντική η αναζήτηση. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους νέους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν καινούργια επιχειρηματικά μοντέλα», σημείωσε ο Eric Schmidt.
Μάλιστα, η «επιμονή» της Google στην αναζήτηση φαίνεται και από το λειτουργικό σύστημα Android που υπάρχει στα κινητά τηλέφωνα στο οποίο ο κάτοχος μπορεί να κάνει γρήγορη αναζήτηση μέσα από ένα κουτάκι και στη συσκευή του αλλά και στο ίντερνετ.
Παράλληλα, ο browser της εταιρίας, Chrome, χρησιμοποιεί την αναζήτηση ενώ στα τέλη του χρόνου αναμένεται ο Chrome OS που θα προέρχεται από συνεργασία με κατασκευαστές υπολογιστών και θα συνδυάζεται η αναζήτηση με την περιήγηση στο διαδίκτυο ως κύρια οδό μέσω της οποίας θα λειτουργούν οι υπολογιστές.

2 σχόλια:

Eva F. είπε...

Μμμμμμμ!!!!
Μ΄αρέσει που εγώ τώρα πήρα desktop....
Βέβαια το έχω μετανοιώσει που δεν πήρα ένα καλύτερο laptop.
Να δούμε τελικά τι θα γίνει με την τεχνολογία...
Πάντως η αλήθεια είναι ότι τρέχει και εγώ προσωπικά δεν την προλαβαίνω...
Καλή εβδομάδα Γιώργο μου και να είσαι καλά....

Υ.Γ.
Αν δεν μου στείλεις φωτό θα σε βάλω να καθίσεις πάνω στον κάκτο...
Χα! Χα! Χα!

Α! και κάτι άλλο.
Αυτή την λεκτική επαλήθευσή σου δεν την πάω με τίποτα.
Με κουράζει...
:))

ekabitis είπε...

Καλημέρα Εύα!
Η τεχνολογία τρέχει, και δεν την προλαβαίνει κανένας, όχι μόνο εσύ.
Για τις φωτογραφίες ...καλομελέτα κι έρχονται.
Το τελευταίο ...δεν το κατάλαβα!