Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



26.3.10

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου στο Ηράκλειο


Tο όνομά του και μόνο μαρτυρά τη μεγαλοπρέπειά του, ενώ η όψη του δελεάζει και τον πιο απαιτητικό επιβάτη, για να δοκιμάσει ένα ταξίδι στα… 18 του καταστρώματα! Ο λόγος για το πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο «MSC Splendida» (splendid σημαίνει μεγαλόπρεπος, υπέροχος στα αγγλικά), που έκανε μία από τις… guest εμφανίσεις του στο Ηράκλειο.
Το όνειρο κάθε ταξιδευτή, το «Splendida», έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου νωρίς προχθές το πρωί, στις 7.08 π.μ., επιτρέποντας στους επιβάτες του να κυκλοφορήσουν στο κέντρο του Ηρακλείου για λίγες μόλις ώρες, αφού αναχώρησε την ίδια ημέρα στη 1.30μ.μ. Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο έγινε, μάλιστα, αξιοπρόσεχτο θέαμα για κάποιους Ηρακλειώτες, που το εντόπιζαν τυχαία και πλησίασαν στο λιμάνι για να το δουν από κοντά, χωρίς να τους επιτραπεί η ...

... είσοδος στο εσωτερικό του.
Τα στοιχεία, όμως, που δίνονται από την εταιρία του γι' αυτό, διαμορφώνουν την εικόνα του στο μυαλό κάθε ανθρώπου και τονίζονται από τη φαντασία του.


Χαρακτηριστικά

Το «MSC Splendida» αποτελεί, μαζί με το δίδυμο του κρουαζιερόπλοιο, «MSC Fantasia», το μεγαλύτερο πλοίο που έχει κατασκευαστεί από Ευρωπαίο πλοιοκτήτη. Με χωρητικότητα περίπου 4.000 επιβατών, αυτή η «πλωτή πόλη» διαθέτει 55.000 τετραγωνικά μέτρα δημόσιου χώρου, που περιλαμβάνει πέντε πισίνες (μια με τσουλήθρα), δώδεκα υδρομασάζ, τέσσερα εστιατόρια, δύο μπουφέ, δεκαοκτώ μπαρ, ανεξάρτητες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις, squash, μίνι μπόουλινγκ), προσομοιωτή Formula1, θέατρο χωρητικότητας 1.649 ατόμων, και δεκαεννιά χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, ο κάθε ένας με μοναδικό σχεδιασμό και διακόσμηση. Επίσης, διαθέτει 1.700 τετραγωνικά μέτρα SPA με δεκαπέντε δωμάτια μασάζ και τρεις χώρους θαλασσοθεραπείας. Μια άλλη καινοτομία των δίδυμων αυτών πλοίων είναι το MSC Yacht club: ένας αποκλειστικός χώρος επισήμων (VIP) με ιδιωτικούς χώρους, υπηρεσία μπάτλερ και αποκλειστική εξυπηρέτηση.
Το «MSC Splendida», το οποίο είναι σχεδιασμένο από ένα από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες της ναυτικής αρχιτεκτονικής τον Ντε Τζόριο Ντιζάιν, συνδυάζει την κομψότητα με τη σύγχρονη τεχνολογία, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο, πολυτέλεια και άνεση στους επιβάτες.
Πάσχα με το εντυπωσιακό πλοίο
Δέκα ημέρες και εννιά νύχτες περιλαμβάνει το πασχαλινό πρόγραμμα του «Splendida» στη Δυτική Μεσόγειο. Το πακέτο ξεκινά από 930 ευρώ και η τιμή περιλαμβάνει: Αεροπορικό Εισιτήριο Αθήνα - Μιλάνο με επιστροφή, οικονομικής θέσης, Μεταφορά Μιλάνο - Malpensa - Γένοβα Λιμάνι, Γένοβα Λιμάνι - Μιλάνο - Ξενοδοχείο, Μιλάνο - Αεροδρόμιο Malpensa, Πλήρη διατροφή (Full Board) κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, καθημερινά προγραμμάτων διασκέδασης στο πλοίο! (Formula 1, bowling, δέκα διαφορετικά bar / lounge, opera, casino, «θερινό» σινεμά κοκ), 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο Μιλάνο σε κεντρικό ξενοδοχείο 3 αστέρων / 4 αστέρων (BB), Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται: Λιμενικοί φόροι και φόροι αεροδρομίων (περίπου 164 ευρώ το άτομο), φιλοδωρήματα στο πλήρωμα (συνιστώμενο ποσό επτά ευρώ την ημέρα).
Προαιρετικές εκδρομές, προσωπικά έξοδα (spa, shopping κ.τ.λ.), ποτά, αναψυκτικά και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα. Ειδικές τιμές ισχύουν για το Yacht Club (99 VIP πριβέ σουίτες με μπάτλερ, ξεχωριστή reception, δωρεάν γεύματα στα premium a la Carte εστιατόρια κ.τ.λ.).
Ανάλογες κρουαζιέρες διοργανώνονται και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ προσφέρονται τιμές-προσφορές για έγκυρες κρατήσεις. Το κρουαζιερόπλοιο θα εκτελεί τακτικές προσεγγίσεις μεταξύ των λιμένων Γένοβας και Νάπολης Ιταλίας, καθώς και Κατακόλου, Πειραιά, Ρόδου και Ηρακλείου, με προφανή ωφέλεια για τον ελληνικό τουρισμό.
Περισσότερες πληροφορίες προσφέρονται στην ιστοσελίδα www.mscsplendida.com.

Ουρανοξύστης

Σημειώνεται ότι το πλοίο ανήκει στη σειρά κρουαζιερόπλοιων Fantasy Class και αποτελεί το δέκατο του στόλου της εταιρίας. Με μήκος 333,3 μέτρα και ύψος 66,8 μέτρα, υψηλότερο από έναν 23όροφο ουρανοξύστη. Η ολική χωρητικότητά του ανέρχεται σε 137.936 κόρους και διαθέτει 18 καταστρώματα συνολικής επιφάνειας 450.000 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων τα 27.000 τ.μ. είναι κοινόχρηστοι χώροι.