ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ BLOG ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Η φωτογραφια της ημερας

Εικόνες με ...σημασία!

31.1.10

ΠΟΥ: Σ' όλο τον κόσμο από τη γρίπη Η1Ν1 έχουν πεθάνει περίπου 14.711 από τον Μάρτιο/Απρίλιο του 2009.


Περίπου 14.711 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ήταν θύματα της γρίπης Η1Ν1, της οποίας η εξάπλωση επιβραδύνθηκε σημαντικά στο βόρειο ημισφαίριο, από την εμφάνιση της τον Μάρτιο/Απρίλιο του2009, σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). "Από τις 24 Ιανουαρίου του 2010, περισσότερες από 209 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης H1N1, και ανάμεσα τους τουλάχιστον 14.711 θανάτους, σημειώνει ο ΠΟΥ.
Ο ιός που προήλθε από ...

...χοίρους, πτηνά και ανθρώπους, προκάλεσε τουλάχιστον 569 νέους θανάτους σε μία εβδομάδα, ελαφρά λιγότερους από την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει την επιβράδυνση που διαπιστώνεται τις τελευταίες εβδομάδες.
Μια "μικρή αύξηση" της γρίπης και των αναπνευστικών λοιμώξεων, σημείωσαν, μερικές χώρες όπως η Αυστρία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σλοβακία και η Ρωσία σημείωσαν αν και τέτοιες περιπτώσεις παραμένουν σε επίπεδα πολύ κάτω από την κορύφωσης της δραστηριότητας, υπογραμμίζει περαιτέρω ο ΠΟΥ.
Η περιοχή του κόσμου που πλήττεται περισσότερο από το νέο ιό παραμένει Αμερική (Βόρεια και Νότια) με "τουλάχιστον 7166" θανάτους μετά από δύο κύματα της γρίπης την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η εξάπλωση πάντως είναι τώρα σε γενικές γραμμές "χαμηλή", σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Τέλος, οι περιοχές της Άπω Ανατολής, της Ασίας και του Δυτικού Ειρηνικού έχουν καταγράψει συνολικά 2981 θανάτους.

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΡΩΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ Ο ΙΟΣ.

ekabitis είπε...

Σε ευχαριστώ SKROUTZAKO.
Καλό μήνα και σε σένα φίλε.