ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ BLOG ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Η φωτογραφια της ημερας

Εικόνες με ...σημασία!

6.1.10

Κύπρια έφθασε στην Ανταρκτική κάνοντας σκι.


Στο Νότιο Πόλο, στην Ανταρκτική, βρίσκεται η 27χρονη Κυπρία Στέφανη Σολομωνίδου, που έθεσε στόχο να βρεθεί στο νοτιότερο σημείο της Γης την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η Σολομωνίδου είναι μέλος οκταμελούς ομάδας γυναικών από χώρες της Κοινοπολιτείας, που διένυσε με σκι 900 χιλιόμετρα στους πάγους της...

...Ανταρκτικής και σε θερμοκρασίες γύρω στους -40 βαθμούς Κελσίου για να φτάσει στον τελικό της στόχο. Κάθε μια από τις κοπέλες της ομάδας ρυμουλκεί ένα έλκηθρο βάρους 80 κιλών με τρόφιμα, εφόδια και εξοπλισμό για τις 39 ημέρες, κατά τις οποίες έκαναν σκι έξι έως δέκα ώρες ημερησίως, προκειμένου να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό με βάση το αρχικό πρόγραμμα.
Σε μήνυμά της η Στέφανη Σολομωνίδου, περιγράφοντας τις συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ομάδα, έγραφε ότι τριγύρω υπάρχει «το κενό και η ανυπαρξία, απόλυτο λευκό σε 360 μοίρες και κάθετα και οριζόντια». Είναι μια πολύ σκληρή εμπειρία -πρόσθετε- αναφερόμενη στα προβλήματα, που αντιμετώπισαν στους παγετώνες, αλλά και στο γεγονός ότι βρίσκονται απομονωμένες από τον υπόλοιπο κόσμο. Η αποστολή, που ξεκίνησε με εκπαίδευση τον περασμένο Σεπτέμβριο, οργανώθηκε από την Κοινοπολιτεία για τον εορτασμό των 60 χρόνων της.


ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ-ΜΠΕ