Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



9.1.10

Το σεξ είναι το ελιξίριο της μακροζωίας!


Είναι επίσημο: αν θέλετε να ζήσετε πολλά και καλά χρόνια, ρίξτε το στο σεξ! Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας εξέδωσε νέες οδηγίες για όσους θέλουν να ζήσουν καλά μέχρι τα βαθιά τους γηρατειά, στις οποίες τονίζει ότι η… σεξάσκηση (χρησιμοποιεί τον όρο sexercise) μπορεί να μας προστατεύσει από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας.
Σύμφωνα με τις οδηγίες, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Direct του NHS, η «σεξάσκηση» μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος αλλά και καρκίνου, ενώ διώχνει και τις ρυτίδες.
Όπως εξηγεί, το σεξ προστατεύει την καρδιά επειδή...

...είναι μια αεροβική γυμναστική. Επιπλέον, οι ενδορφίνες (οι φυσικές ορμόνες της ευεξίας) που παράγονται στη διάρκεια του οργασμού διεγείρουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας τα να επιτίθενται πιο αποτελεσματικά στα καρκινικά κύτταρα, στις τοξίνες και σε οτιδήποτε μας αρρωσταίνει.
Μέσω του καλύτερου ανοσοποιητικού, εξάλλου, η «σεξάσκηση» διώχνει και τις ρυτίδες.
Όλ’ αυτά, λέει το NHS, δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας του, αλλά «υποστηρίζονται από την επιστήμη και τα κλινικά στοιχεία» και σε καμία περίπτωση «δεν είναι αστεία».
Σύμφωνα με τις οδηγίες, που δημοσιεύονται υπό τον τίτλο «Get more than zeds in bed», το σεξ με μια μικρή δόση ενέργειας και αρκετή φαντασία, παρέχει μια προπόνηση αντάξια ενός αθλητή!
«Ξεχάστε το τρέξιμο γύρω-γύρω στο τετράγωνο ή τα βαθιά καθίσματα. Το σεξ χρησιμοποιεί κάθε μυϊκή ομάδα, κάνει την καρδιά και τους πνεύμονες να γυμνάζονται σκληρά και καίει περίπου 300 θερμίδες την ώρα», αναφέρει.
Και προσθέτει πως το συχνό σεξ μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του σώματος αλλά και του προσώπου.
«Η αυξημένη παραγωγή ενδορφινών θα χαρίσει λάμψη στα μαλλιά σας και ελαστικότητα στο δέρμα σας», προσθέτει. «Εάν σας ανησυχούν οι ρυτίδες, οι οργασμοί μπορούν ακόμα και να αποτρέψουν τις γραμμές στο μέτωπο να γίνουν πιο βαθιές».
Το άρθρο του NHS προχωρά ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας ότι η αυξημένη παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες είναι επίσης τα φυσικά αναλγητικά του οργανισμού, μπορεί να κρατήσει μακριά μας ήπια νοσήματα, όπως τα κρυολογήματα, αλλά και τα διάφορα πονάκια στο σώμα.
Τέλος, η παραγωγή αυξημένων επιπέδων οιστρογόνων και τεστοστερόνης, που σχετίζεται με το σεξ, «θα κρατήσει υγιή τα οστά και τους μυς, κάνοντάς σας να αισθάνεστε τέλεια, μέσα και έξω».
Οι οδηγίες αυτές πήραν τις τελευταίες μέρες διαστάσεις στη Βρετανία, με ειδικούς στην σεξουαλική υγεία να υποστηρίζουν πως το παρακάνει με την αισιοδοξία του το NHS.
«Καλό είναι που το NHS προωθεί την σεξουαλική ευεξία και είναι καλά τεκμηριωμένο πως το σεξ είναι πολύτιμο για την ψυχική υγεία, αλλά είναι παρατραβηγμένο το να λέμε τόσο κατηγορηματικά ότι προστατεύει από καρδιοπάθεια και καρκίνο», δήλωσε στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» η σεξολόγος δρ Μελίσα Σέιερ.