Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



24.3.10

Το 4006 το τέλος του κόσμου


Ο
Κώδικας Ντα Βίντσι είναι πραγματικός. Αλλά δεν είναι αυτός που περιγράφεται στο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν, υποστηρίζει μελετήτρια του Βατικανού.
Υστερα από λεπτομερή παρατήρηση του έργου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, «Ο Μυστικός Δείπνος», η Σαμπρίνα Σφόρτσα Γκαλίτζα κατέληξε πως «ο Ντα Βίντσι είχε προβλέψει ως ημερομηνία τέλους του κόσμου, την 1η Νοεμβρίου του 4006».

Σύμφωνα με την ερευνήτρια, στο μισοφέγγαρο που απεικονίζεται στο παράθυρο, πάνω από τη μορφή του Χριστού, περιέχεται ένας ...

... «μαθηματικός και αστρολογικός γρίφος» τον οποίο εκείνη αποκωδικοποίησε.
Πιστεύει ότι ο Ντα Βίντσι μάντεψε ότι το τέλος του κόσμου θα γίνει με μια «παγκόσμια πλημμύρα» που θα αρχίσει στις 21 Μαρτίου του 4006 και θα τελειώσει την 1η Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Υπάρχουν μάλιστα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο Ντα Βίντσι πίστευε ότι αυτό θα σηματοδοτήσει «μια νέα αρχή για την ανθρωπότητα».

Εχοντας μελετήσει πρωτύτερα χειρόγραφα του Ντα Βίντσι, η Σφόρτσα Γκαλίτζα ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται ένα βιβλίο στο οποίο θα εξηγήσει τον κρυπτογραφημένο «κώδικα» του Ντα Βίντσι που περιέχει σύμβολα του ζωδιακού κύκλου, καθώς και τη χρήση των 24 γραμμάτων της Λατινικής αλφαβήτου που αναπαριστούν τις 24 ώρες της ημέρας.

Τελευταίος υπολογισμός

Ο Ντα Βίντσι είχε δει την ιστορία της ανθρωπότητας να οδηγείται «στην άθροιση όλων των πραγμάτων, στον τελευταίο υπολογισμό» όπως περιέγραφε στο βιβλίο του, «The Book of Revelations», και όπως είχαν γράψει ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης, είπε η Γκαλίτζα στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

Η τοιχογραφία «Μυστικός Δείπνος» (4,6μ Χ 8,8 μ.) που καλύπτει έναν ολόκληρο τοίχο στο μοναστήρι της Σάντα Μαρία ντε λα Γράτσιε στο Μιλάνο, φιλοτεχνήθηκε από τον Ντα Βίντσι από το 1495 έως το 1498.

2 σχόλια:

Eva F. είπε...

Xα!.....
Μέχρι τότε θα έχω γεννηθεί και θα έχω πεθάνει.....πόσες φορές?.....

ekabitis είπε...

Ποτέ δεν ξέρεις Εύα μου. Μπορεί ο Ντα Βίντσι να ...κάνει λάθος!!!
Χα χα χα!
Χρόνια Πολλά φιλενάδα!