Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



3.3.10

Μήνυμα αισιοδοξίας στους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ


«Έχανα τον προσανατολισμό μου, δεν έβρισκα λέξεις να επικοινωνήσω με το περιβάλλον μου, ένιωθα να με κυριεύει η κατάθλιψη, κάποιες φορές δεν γνώριζα τη σύζυγό μου. Γενικά, αισθανόμουν ότι ήμουν τελειωμένος ως άνθρωπος. Τώρα γελώ, τραγουδώ, δεν αγχώνομαι. Θέλω να ζήσω και αισθάνομαι τη δύναμη να το πετύχω...»
Τη συγκλονιστική αυτή μαρτυρία κατάθεσε ο 68χρονος Απόστολος Μωραϊτόπουλος σε ειδική ημερίδα για τις νόσους της άνοιας και του Αλτσχάιμερ, που διοργάνωσε η ...

... Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών (ΔΚΕΚΠΠ), μεταφέροντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση των νόσων.

«Να μη φοβάται κανείς την προληπτική ιατρική, είναι το ''Α'' και το ''Ω'', σώζει ζωές. Πρέπει να εμπιστευθούμε το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό και να αγωνισθούμε για τη ζωή. Όσο ανιαρά φαίνονται στην αρχή τα προγράμματα αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, τόσο αποτελεσματικά αποδεικνύονται», τόνισε ο Απόστολος Μωραϊτόπουλος, ο οποίος έπασχε από ήπια νοητική διαταραχή και συμμετέχει επί οκταετία στα ειδικά προγράμματα που υλοποιούνται στο νομό Θεσσαλονίκης υπό την ευθύνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.

Ο 68χρονος, σήμερα δηλώνει χαρούμενος, καθώς νιώθει ότι η ζωή του απόκτησε ποιότητα.

«Οι ασθενείς διατηρούν τα συναισθήματά τους μέχρι τα τελικά στάδια. Τους οφείλουμε αγάπη και καλοσύνη», σημείωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, νευρολόγος-ψυχίατρος, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΑΠΘ, Μάγδα Τσολάκη, ενώ ο πρόεδρος της ΔΚΕΚΠΠ, Ιωάννης Δαλάτσης, απηύθυνε μήνυμα εγρήγορσης και συμπαράστασης στους πάσχοντες από τις νόσους.

2 σχόλια:

Eva F. είπε...

Μμμμμμμ! μακάρι να γίνει κάτι γιατί σε λίγο δεν θα αναγνωρίζουμε ούτε την μάνα που μας γέννησε με όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά και γύρω μας...

ekabitis είπε...

Ανάποδα το λές. Σε λίγο, με αυτά που συμβαίνουν, θα παρακαλάμε να ...έχουμε αλτσχάιμερ, για να μην καταλαβαίνουμε τίποτα!!!
Χα χα χα!!!