Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



5.3.10

Ο ευτυχισμένος γάμος απομακρύνει το εγκεφαλικό


Ο ευτυχισμένος γάμος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού για έναν άνδρα, ενώ ο αποτυχημένος να τον αυξήσει σημαντικά, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Η μελέτη, που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ υπό τον καθηγητή Ούρι Γκόλντμπουρτ και παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο στις ΗΠΑ, μελέτησε 10.000 άνδρες με μέση ηλικία 49 ετών, για μεγάλο χρονικό διάστημα 34 ετών. Διαπίστωσε ότι ...

... τόσο οι άγαμοι όσο και όσοι ζουν σε προβληματικούς γάμους, έχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με όσους άνδρες έχουν έναν αρμονικό γάμο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έρευνα δείχνει τη δύναμη των σχέσεων αγάπης, αν και τόνισαν ότι ο καλύτερος τρόπος αποφυγής ενός εγκεφαλικού είναι πάντα το υγιεινό στιλ ζωής, που περιλαμβάνει τακτική σωματική άσκηση, διατροφή με χαμηλά λιπαρά κ.α.

Απομονώνοντας άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η υψηλή πίεση αίματοςκαι το κάπνισμα, η μελέτη ανακάλυψε έντονη σχέση ανάμεσα στην ευτυχίατου γάμου και σε ένα μοιραίο εγκεφαλικό.
"Δεν περίμενα ότι ένας αποτυχημένος γάμος θα είχε τόση στατιστικήσημασία (σ.σ. για εγκεφαλικό)", δήλωσε ο Γκόλντμπουρτ. Προηγούμενεςέρευνες έχουν δείξει ότι η ποιότητα των σχέσεων επηρεάζει σημαντικά τηνυγεία και ότι το άγχος μέσα σε ένα γάμο αυξάνει τον κίνδυνοεμφράγματος, ενώ αντίθετα η ευτυχισμένη σχέση μειώνει τον κίνδυνοκαρδιοπάθειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

Eva F. είπε...

Εγώ πιστεύω ότι ένας ευτυχισμένος γάμος έχει πολλά ατού και για τον άνδρα και για την γυναίκα.....
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι Γιώργο!

ekabitis είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Εύα μου.
Καλή εβδομάδα και σε σένα. Ευχαριστώ για την επίσκεψη.