Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



20.3.10

Νοσοκομείο του Λονδίνου προσφέρει θεραπεία απεξάρτησης από το διαδίκτυο


Έπειτα από πολλές απελπισμένες εκκλήσεις γονιών

Νοσοκομείο στο Λονδίνο προτείνει θεραπεία ειδικά σχεδιασμένη για τους εφήβους που έχουν εθιστεί στο διαδίκτυο, ένα φαινόμενο που μπορεί να διαταράξει "σημαντικά" τη ζωή των νέων, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.
Το νοσοκομείο Capio Nightingale, στο κέντρο του Λονδίνου, δήλωσε ότι έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα "Young Person's Technology Addiction" (Εθισμός των Νέων στην Τεχνολογία), έπειτα από πολλές απελπισμένες εκκλήσεις γονιών.
"Το να περνάνε το χρόνο τους χωρίς όρια στο διαδίκτυο, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό ...

... μειονέκτημα στη ζωή" των νέων, εξήγησε ο γιατρός Ρίτσαρντ Γκράχαμ, υπεύθυνος του προγράμματος θεραπείας.

Η θεραπεία "προσαρμόζεται ξεχωριστά σε κάθε έφηβο και ποικίλει, ξεκινώντας από μία εντατική θεραπεία στην κλινική μέχρι ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες". "Βασικός στόχος είναι να ενθαρρυνθούν οι κοινωνικές δραστηριότητες που δεν συνδέονται με το διαδίκτυο και να αναπτυχθούν στρατηγικές με τις οποίες οι έφηβοι θα μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο διαδίκτυο, όπως η παρενόχληση", δηλώνει το νοσοκομείο.

Η θεραπεία έχει επίσης στόχο κατά τη διάρκεια των συνεδριών να αυξήσει την εμπιστοσύνη των εφήβων "στην πραγματική ζωή" και να τους βοηθήσει να "διαχειριστούν την ενέργεια και την διέγερση που ακολουθεί έπειτα από τις πολλές ώρες που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια".

Πολλοί γονείς έχουν αναφέρει ότι τα παιδιά τους γίνονταν "τρελά από θυμό" όταν τους ζητούσαν να κλείσουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σε τέτοιο βαθμό, ώστε κάποιες φορές ήταν απαραίτητη η παρέμβαση της αστυνομίας, δήλωσε ο Γκράχαμ σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Evening Standard.

2 σχόλια:

Ἀχιλλεῦς είπε...

έχω μια απορία. Δενβηρκα κάπου το email σου και ειπα να σε ρωτησω από εδω!
Πως γινεται να κανω στο blog μου το τιτλο της καθε αναρτησης να αλλάζει εντυπωσιακά χρωματα οπως το δικό σου;
Αν θες στειλε εδώ apogonostwnel@yahoo.gr

ekabitis είπε...

Θοδωρή, το mail μου στο blog βρίσκεται σε ...δύο σημεία. Και στη manu bar (contact), και στη sidebar δεξιά προς τα κάτω. Για να ξέρεις την επόμενη φορά.
Όσο για το άλλο που ρωτάς κοίτα εδώ
Καλή σου μέρα.