Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



25.3.10

Αλαλούμ με το δώρο Πάσχα


Λόγω της χαρακτηριστικής αργοπορίας του υπουργείου σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες το δώρο θα καταβληθεί κανονικά χωρίς την παραμικρή περικοπή, ωστόσο στις περιπτώσεις αυτές το ποσό που αντιστοιχεί στο 30% του δώρου θα παρακρατηθεί από τον επόμενο μισθό.
Στο «παραπέντε» 24 μόλις ώρες πριν το δώρο του Πάσχα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δημοσίων υπαλλήλων το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει σήμερα διευκρινιστική εγκύκλιο για την μείωση του κατά 30%.
Λόγω της χαρακτηριστικής αργοπορίας του υπουργείου σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες το δώρο θα ...

... καταβληθεί κανονικά χωρίς την παραμικρή περικοπή.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στις περιπτώσεις αυτές το ποσό που αντιστοιχεί στο 30% του δώρου θα παρακρατηθεί από τον επόμενο μισθό.
Ακόμη και στις υπηρεσίες των οποίων το τμήμα προσωπικού «έκοψε» το δώρο αυτό έγινε με βάση την δημοσίευση του σχετικού νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και όχι βάση της απαραίτητης διευκρινιστικής εγκυκλίου.
Είναι απορίας άξιο γιατί το Γενικό Λογιστήριο τη στιγμή που η εισοδηματική πολιτική έχει ψηφιστεί από τις αρχές του μήνα δεν προχώρησε εγκαίρως στην έκδοση της εγκυκλίου ώστε να αποφευχθεί το αλαλούμ κάποιοι υπάλληλοι να πάρουν δώρο ?άδωρον.
Δηλαδή να πάρουν το σύνολο του δώρου του Πάσχα και στη συνέχεια να τους παρακρατηθεί από τον μισθό τους.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος σε μείωση των ονομαστικών αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων 6,9% κατά μέσο όρο και των πραγματικών αποδοχών κατά 9,5% εφόσον ο πληθωρισμός διαμορφωθεί εφέτος στο 3%.
Όσον αφορά το εισόδημα των συνταξιούχων αυτό θα μειωθεί κατά 1,4%.

2 σχόλια:

Eva F. είπε...

Να δούμε στο τέλος τι θα μείνει...
Όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει την ιστορία με τον γάιδαρο του Χότζα!...

ekabitis είπε...

Και πού 'σαι ακόμα Εύα!