ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ BLOG ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Η φωτογραφια της ημερας

Εικόνες με ...σημασία!

5.2.10

Την έθαψαν ζωντανή για λόγους... τιμής!


Ένα 16χρονο κορίτσι θάφτηκε ζωντανό από την οικογένειά του που θέλησε έτσι να ξεπλύνει την «τιμή» της, επειδή υποψιαζόταν ότι η άτυχη έφηβη διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με άνδρες, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Το φοβερό αυτό έγκλημα διαπράχθηκε στην Κάχτα, ένα χωριό κοντά στη Μαλάτια της νοτιοανατολικής Τουρκίας, περιοχής όπου πλειοψηφεί ο κουρδικός πληθυσμός.
«Η Μεντίν Μεμί βρέθηκε καθιστή σε μία τάφρο βάθους 2 μέτρων και οι αναλύσεις αποκάλυψαν ...

... χώμα μέσα στους πνεύμονες και το στομάχι της, κάτι που σημαίνει ότι θάφτηκε ζωντανή», δήλωσε στο Ανατολή ένας ιατροδικαστής, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται.
«Η κοπέλα βρέθηκε με δεμένα χέρια και τη στιγμή αυτού του μακάβριου εγκλήματος ήταν ζωντανή και είχε τις αισθήσεις της», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.
Το πτώμα της άτυχης νεαρής βρέθηκε στον κήπο του οικογενειακού σπιτιού τον περασμένο Δεκέμβριο, αφού επί ένα μήνα και πλέον ήταν αγνοούμενη. Ο πατέρας και ο παππούς του θύματος συνελήφθησαν, αλλά δεν έχουν μιλήσει, όπως διευκρινίζει το πρακτορείο Ανατολή στη μετάδοση του.
Ας σημειωθεί πως η τουρκική κυβέρνηση και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους τα τελευταία χρόνια να σταματήσουν τα εγκλήματα τιμής, που κάθε χρόνο στοιχίζουν τη ζωή πολλών ανθρώπων. Ωστόσο, οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι το ξέπλυμα της τιμής με αίμα χαίρει ακόμα ευρείας ανοχής στην τουρκική κοινωνία και κυρίως στις κουρδικές περιοχές όπου σημειώνονται τα περισσότερα εγκλήματα αυτού του είδους.
Όμως, υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία έχει αυξήσει τις ποινές για τα εγκλήματα τιμής που σήμερα μπορούν να επισύρουν και ισόβια κάθειρξη.

Α.Π.Ε.

2 σχόλια:

Eva F. είπε...

Φρίκη!!! τι να πω....
Όμως μήπως και παντού δεν γίνονται τέτοιους είδους εγκλήματα?....
Και πάντα φυσικά την "πληρώνουν" οι γυναίκες και τα παιδιά....
ΓΙΑΤΙ?....

ekabitis είπε...

Τόσο απάνθρωπα και για τέτοιου είδους λόγο, δεν γίνονται συχνά. Δυστυχώς όπως γράφεις την πληρώνει συνήθως το αδύναμο φύλο.