ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ BLOG ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Η φωτογραφια της ημερας

Εικόνες με ...σημασία!

19.2.10

Oυράνιες ταφές


Το διάσημο μοναστήρι του Θιβέτ, για την εκτέλεση των ουρανιων ταφων. Η πρακτική αυτή είναι γνωστή στο Θιβέτ, που στη γλώσσα jhator, κυριολεκτικά σημαίνει «να παραδώσης την ψυχή σου στα πουλιά."
Η πρώτη γραπτή απόδειξη που έχουμε από αυτό, χρονολογείται από το δωδέκατο αιώνα. Σε πολλά σημεία στο Θιβέτ το έδαφος είναι πολύ σκληρό και βραχώδες για να σκάψουν τάφους, και με το καύσιμο, σαν την ξυλεία, σε ανεπαρκεια, μια ουρανια ταφή είναι πιο πρακτικη από την αποτεφρωση.
Η κηδεία Σελέστ ή Oυρανια ταφη, είναι μια συνήθης πρακτική στο Θιβέτ, όπου το σώμα διαμελισμένο του θανόντος είναι εκτεθειμένο σε υψηλή θέση, συνήθως σε ένα δρόμο όπου το έδαφος είναι καλυμμένο με πλάκες, να το τρώνε κυρίως όρνια. Οι περισσότεροι Θιβετιανοί πρεσβεύουν ότι μετά το θάνατο το σώμα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα άδειο δοχείο άχρηστα οστά και κρέας. Η διαδικασία αυτή είναι επίπονη. Κόβουν με ...

... σιδηροπρίονο το σώμα, το συνθλίβουν και διαμελισμένο το δίνουν στα όρνια. Αυτό το είδος της κηδείας κοστίζει περίπου τριπλάσιο του μέσου μισθού ενός θιβετιανού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αυτό το άρθρο περιέχει παρα πολυ σκληρές εικόνες. Αν είστε ευαίσθητο και επηρεάσιμο πρόσωπο, να αποφεύγεται η ανάγνωση του υπόλοιπου της ανάρτησης.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.... εδώ.