Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



5.2.10

Υπό νέο καθεστώς τα διαγνωστικά κέντρα.


Αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, προανήγγειλε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογαννακοπούλου.
Στόχος του νομοσχεδίου, για τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το οποίο, είναι η διασφάλιση ότι η πλειοψηφία των μετοχών, στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στα κέντρα αποκατάστασης, θα παραμείνει σε χέρια ...

... επαγγελματιών της υγείας και όχι επιχειρηματιών. Η κ. Ξενογιανακοπούλου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων από το χώρο αυτό, οι οποίοι ζητούν οι άδειες για τη λειτουργία των κέντρων αυτών να δίνονται από τους ιατρικούς συλλόγους.
Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει ότι: "Η επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας, είτε την ασκούν γιατροί επιχειρηματίες, είτε άλλοι επιχειρηματίες, είναι το ίδιο ασυμβίβαστη και εχθρική απέναντι στο δικαίωμα του λαού να έχει σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας. Τη διεκδίκηση και κατάκτηση ενός ενιαίου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας την επιβάλλει πριν απ’ όλα το λαϊκό συμφέρον αλλά και οι ανάγκες των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας και του επιστημονικού προσωπικού που θέλει με τις γνώσεις του να υπηρετήσει το λαό και όχι τα κέρδη".