Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



13.2.10

Γαλλία. Απαγόρευση της κυκλοφορίας των ανηλίκων το βράδυ.


Εντατικοποίηση της παρακολούθησης μέσω καμερών, εκτεταμένοι σωματικοί έλεγχοι με scanners στα αεροδρόμια, μεγαλύτερη εποπτεία των δικτύων για παρανομίες , αλλά και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τους νομάρχες σε ανήλικα παιδιά κάτω των 13 ετών από τις έντεκα το βράδυ ως τις έξι το πρωί χωρίς την συνοδεία των γονέων τους, είναι μερικές από τις διατάξεις που ψηφίσθηκαν την Πέμπτη στη Γαλλία μέσα από την κατάθεση του νομοσχεδίου Loppsi 2.
Η διάταξη που αφορά στα παιδιά, στάθηκε αφορμή για έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αριστεράς, η οποία μίλησε για ...

... τέχνασμα, δεδομένου ότι οι νομάρχες είχαν ήδη τη δυνατότητα αυτή.

Τέχνασμα η διάταξη λέει η Αριστερά

Στο νομοσχέδιο, σημειώνεται ότι οι Νομάρχες, θα μπορούν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία στα παιδιά από τις έντεκα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί, γιατί η παρουσία τους σε δημόσιου χώρους τη νύχτα, χωρίς τη συνοδεία των γονέων τους, θέτει σε κίνδυνο, την υγεία, την ασφάλεια την εκπαίδευση αλλά και την ηθική τους.
Στη συγκεκριμένη διάταξη αντέδρασαν έντονα βουλευτές του Κομμουνιστικού κόμματος, των Πρασίνων αλλά και του Σοσιαλιστικού κόμματος.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Σαντρίν Μαζετιέρ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην περιφέρεια του Παρισιού,το μέτρο, δίνει την εντύπωση ότι σήμερα η αστυνομία, όταν βλέπει τη νύχτα ένα παιδί κάτω των 13 ετών δεν κάνει απολύτως τίποτα.
» Δημιουργείται μία εικόνα καταστροφική για την γαλλική αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά.