Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



23.2.10

Καταπολεμήστε τον πονόλαιμο με φυσικά σιρόπια


Αν δεν μπορείς να παλέψεις τα πρώτα ενοχλητικά συμπτώματα του πονόλαιμου, πάρε τα μέτρα σου και αντιμετώπισέ τα αποτελεσματικά. Φυσικά σιρόπια από αγνά υλικά της καθημερινότητας, μπορούν να γίνουν το καλύτερο φάρμακο για τον πονεμένο σου λαιμό!

Α. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι μια γαργάρα με αλατόνερο και λεμόνι που απολυμαίνει τον λαιμό. Αν προτιμάς, μπορείς να κάνεις γαργάρα με μια κουταλιά μηλόξιδο διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό. Δοκίμασε και τη συνταγή που σου προτείνουμε με συστατικά που ...

... μπορούν να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή και να αποφύγεις την επιδείνωση.

Ανάμειξε: 1 φλιτζάνι ζεστό αφέψημα από φασκόμηλο με 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά μηλόξιδο, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από γεράνι, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο από τζίντζερ και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Κάνε γαργάρες με το υγρό τρεις φορές την ημέρα.

Β. Αν ο πονόλαιμος συνοδεύεται από συμπτώματα γρίπης, δοκίμασε την παρακάτω συνταγή που καταπολεμάει τα μικρόβια, για να κάνεις γαργάρες στη διάρκεια της ημέρας.

Ανάμειξε: ένα φλιτζάνι ζεστό αφέψημα από φασκόμηλο ή θυμάρι με 1 κουταλιά μηλόξιδο, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο από γεράνι, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο από πεύκο, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμόνι και 1 κουταλάκι μέλι. Ανακίνησε καλά για να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Μην πιεις τίποτα για μισή ώρα μετά τη γαργάρα.

Γ. Αν δεν σε βολεύει η λύση της γαργάρας επειδή είσαι έξω, μπορείς να ετοιμάσεις ένα πρακτικό σπρέι που θα πάρεις μαζί σας και θα ψεκάσεις το λαιμό σου εσωτερικά τρεις φορές την ημέρα.

Ανάμειξε: 1/2 φλιτζάνι αφέψημα από χαμομήλι με 1 κουταλιά μηλόξιδο, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από γεράνι, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμόνι, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο από τεϊόδεντρο και μια κουταλιά μέλι. Βάλε το υγρό σε έναν γυάλινο ψεκαστήρα και ανακίνησε καλά πριν από κάθε χρήση. Πίεσε δύο φορές το σπρέι ώστε το υγρό να φτάσει στο πίσω μέρος του λαιμού σου. Μην πιεις τίποτα αμέσως μετά τη γαργάρα για μισή ώρα.

Η σωστή διατροφή γίνεται φάρμακο: όταν υποφέρεις από πονόλαιμο, καλό είναι να πίνεις πολλά υγρά στη διάρκεια της ημέρας, όπως ζεστά ροφήματα από βότανα, χυμούς φρούτων και σούπες. Το τσάι από τζίντζερ και ο χυμός λεμονιού με ζεστό νερό είναι ιδανικές λύσεις.

Φρόντισε η διατροφή σου να περιλαμβάνει άφθονες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και ψευδάργυρο, όπως ανανά, φράουλες, πορτοκάλια, ακτινίδια και γκρέιπφρουτ. Συμπλήρωσε το καθημερινό σου μενού με αβγά, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής αλέσεως για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να ξεπεράσει πιο γρήγορα τα συμπτώματα. Απόφυγε τα γαλακτοκομικά όσο διαρκούν τα συμπτώματα του πονόλαιμου και της γρίπης.

[Πηγή]