Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



17.11.09

Διαδικτυακές συμμορίες αισχροκερδούν πουλώντας ψεύτικα αντιϊικά.

Διαδικτυακές συμμορίες κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια πουλώντας ψεύτικα φάρμακα καταπολέμησης της νέας γρίπης τύπου Α [Η1Ν1] στο διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε μία βρετανική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας.
Η Sophos, μία εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας, ανακοίνωσε ότι έχει αναχαιτίσει εκατοντάδες εκατομμύρια μηνύματα spam για διαφημίσεις φαρμακευτικών εταιρειών και ιστοσελίδες, που προσπαθούσαν να πουλήσουν ψεύτικα...

αντιϊικά φάρμακα Tamiflu.
Η Sophos δηλώνει ότι πολλές από τις συμμορίες που δημιούργησαν αυτούς τους ιστοτόπους έχουν έδρα τους την Ρωσία, ενώ οι χώρες που αγοράζουν τα περισσότερα ψεύτικα Tamiflu είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, ο Καναδάς και η Γαλλία.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γκράχαμ Κλούλεϊ δήλωσε ότι "η ανησυχητική μόδα" να αγοράζει κανείς στοίβες Tamiflu παρατηρείται ήδη στην Βρετανία. "Καθώς αναφέρονται όλο και περισσότερες περιπτώσεις γρίπης τύπου Α [Η1Ν1] είναι σημαντικό να αντισταθούμε όλοι στον πειρασμό να αγοράσουμε Tamiflu από το διαδίκτυο".
"Οι συμμορίες που βρίσκονται πίσω από αυτά τα ψεύτικα διαδικτυακά φαρμακεία θέτουν την ζωή των πελατών τους σε κίνδυνο, αλλά και την ασφάλεια των προσωπικών τους στοιχείων και των πιστωτικών τους καρτών", συνέχισε ο Κλούλεϊ.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή πληροφόρησης, οι συμμορίες έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδες με την ονομασία "Canadian Pharmacy", προκειμένου να μοιάζουν αυθεντικές.
Η έρευνα της Sophos έδειξε ότι ένα από τα δίκτυα, με την ονομασία Glavmed, που λειτουργεί από την Ρωσία μπορεί να κερδίζει κατά μέσο όρο 16.000 δολάρια ημερησίως. "Όμως, στην περίπτωση που κάποιος συμμετέχει σε περισσότερες από μία συμμορίες, μπορεί να κερδίζει περισσότερα από 100.000 δολάρια ημερησίως!", επεσήμανε με έμφαση ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

[Πηγή].