Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



25.11.09

Το ελληνικό Facebook λέγεται Hellenic Space.


Φιλοδοξούν να ενώσουν τους 18 εκατομμύρια Ελληνες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Ίντερνετ. Δημιουργούν τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στο Διαδίκτυο και θέλουν να φέρουν τους όπου Γης Έλληνες και φιλέλληνες σε επικοινωνία. Το ελληνικό… «Φέισμπουκ» (Facebook), λέγεται "Χελένικ Σπέις", www.hellenicspace.com.

Ο Ανδρέας Δημητριάδης και ο Ανδρέας Κοσμάτος είναι παιδιά Ελλήνων μεταναστών και είναι οι δημιουργοί του www.hellenicspace.com. Δουλεύουν στη Γερμανία με εξειδίκευση στο Ίντερνετ.
Οι γονείς τους κατάγονται από την Κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Οι συγγενείς τους διάσπαρτοι στον κόσμο. "Θέλαμε να...

επικοινωνήσουμε με τα ξαδέρφια μας στην Αυστραλία και με τον θείο μας στην Αμερική. Ήταν μια ολόκληρη διαδικασία για να συντονιστούμε και να επικοινωνούμε. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του "Hellenic Space", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Ανδρέας Δημητριάδης, από τους δημιουργούς του.

"Οι Έλληνες στην ξενιτιά πολλές φορές χρειαζόμαστε μια βοήθεια. Όπως, όταν ψάχναμε πληροφορίες για το Κτηματολόγιο. Κάποιοι αναζητούσαν ειδικούς γιατρούς στην Ελλάδα, άλλοι νοσοκομεία στο εξωτερικό. Μερικοί έψαχναν τους συγγενείς τους. Ήταν δύσκολο όμως να βρούμε τις πληροφορίες που χρειαζόμασταν. Έτσι σκεφτήκαμε να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας ως επαγγελματίες στο Ίντερνετ και να δημιουργήσουμε μια κοινότητα Ελλήνων και φιλελλήνων για να επικοινωνούμε και να ανταλλάσσουμε πληροφορίες. Μια πλατφόρμα όπου επίσης θα υπάρχουν και όλες οι χρήσιμες ελληνικές ιστοσελίδες, για να μπορεί ο καθένας σε λίγα λεπτά να βρίσκει απαντήσεις στα ερωτήματά του. Αλλά και να ανταλλάσσουν εμπειρίες. Για παράδειγμα ένας που βίωσε την εμπειρία της εγγραφής σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού θα μπορεί από πρώτο χέρι να ενημερώσει όποιον ενδιαφέρεται", είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Ανδρέας Κοσμάτος.

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Πέρυσι το Νοέμβριο στο πρώτο συνέδριο των Ελλήνων της Ευρώπης, που έγινε στη Γερμανία από το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), παρουσιάστηκε επίσημα η ιστοσελίδα. Τον Απρίλιο του 2009 άρχισε και η κανονική του λειτουργία.

Μέχρι σήμερα έχει περίπου 10.000 μέλη από περίπου 90 χώρες του κόσμου και κυρίως από τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελλάδα.

"Στη λειτουργία του είναι παρόμοιο με αυτή στο Φέισμπουκ. Υπάρχουν τα προφίλ, ανταλλάσσουμε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο, δημιουργούνται εξειδικευμένες κοινότητες και γίνονται συζητήσεις όπου συμμετέχουν Έλληνες από όλο τον κόσμο. Σε ένα ξεχωριστό χώρο μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες και τίτλους ειδήσεων από άλλες ιστοσελίδες προκειμένου να έχουν καθημερινή ενημέρωση όπως ακριβώς την επιθυμούν", διευκρίνισε ο Ανδρέας Δημητριάδης.

"Στόχος μας είναι μέσα από το 'Hellenic Space' να μπορέσουμε να βοηθήσουμε να έρθουν σε επικοινωνία οι Έλληνες της διασποράς μαζί με τους Έλληνες στην πατρίδα. Διαπιστώσαμε όμως ότι είχαμε και πολλά μέλη που δήλωναν φιλέλληνες. Αυτό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μας", είπε ο Ανδρέας Κοσμάτος.

Οικονομικά η όλη προσπάθεια ακόμη δεν έχει καμία υποστήριξη. "Δεν δημιουργήσαμε το 'Hellenic Space' για να κερδίσουμε χρήματα. Κάναμε μια επένδυση, βάλαμε τις γνώσεις μας και ακολουθούμε το πάθος μας. Και είναι πολύ όμορφο που βλέπουμε να έχει ανταπόκριση. Κάθε μέρα γινόμαστε περισσότεροι. Για όσο αντέχουμε, θα το συνεχίσουμε", δήλωσε ο Ανδρέας Δημητριάδης.

2 σχόλια:

ifigenia είπε...

Καλημέρα Εκαβίτη...
Αν και αργοπορημένα, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Θα σε παρακολουθώ...

Καλή συνέχεια!

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

αμα δεν εχουμε τι να κανουμε δημιουργουμε