Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



15.11.09

Επαναστατική μέθοδος ανάπλασης του γυναικείου στήθους μετά από μαστεκτομή


Αυστραλοί επιστήμονες αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν μια νέα "επαναστατική" χειρουργική μέθοδο η οποία θα επιτρέπει την πλήρη ανάπλαση του στήθους, έπειτα από μαστεκτομή σε θύματα του καρκίνου του μαστού.
"Ουσιαστικά θα μπορούν να ξαναμεγαλώνουν το κομμένο στήθος", είπε ο Δρ Φίλιπ Μαρτσέλα του Ινστιτούτου Μικροχειρουργικής Μπέρναρντ Ο'Μπράιεν και πρόσθεσε ότι οι δοκιμές της νέας τεχνικής θα ξεκινήσουν στους επόμενους...

τρεις με έξι μήνες στη Μελβούρνη και θα αντικαταστήσουν τις σημερινές επεμβάσεις ανάπλασης του μαστού και τη χρήση σιλικόνης.

"Ελπίζουμε πως θα μπορούμε να κάνουμε πλήρη ανάπλαση του γυναικείου στήθους έπειτα από ολική ή μερική μαστεκτομή", είπε ο Δρ. Φίλιπ Μαρτσέλα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, "η μέθοδος αφορά την εισαγωγή, κάτω από το δέρμα του στήθους, ενός θαλάμου στο σχήμα του μαστού, μέσα στο οποίο τοποθετείται ένα μικρό δείγμα λιπώδους ιστού από τον οργανισμό της ίδιας της ασθενούς. Ένα αιμοφόρο αγγείο συνδέεται χειρουργικά με το θάλαμο για να επιτρέψει στον ιστό να αναπτυχθεί και να γεμίσει το κενό σε έξι με οκτώ μήνες".

"Το δοκιμάσαμε σε αρκετά ζωικά μοντέλα, οπότε έχουμε ολοκληρώσει αρκετές προκλινικές εξετάσεις, ώστε να είμαστε σίγουροι για την έναρξη των δοκιμών σε ανθρώπους", υπογράμμισε ο Δρ Φίλιπ Μαρτσέλα.

Η προσέγγιση βασίζεται στην τάση του ανθρώπινου σώματος να γεμίσει οποιαδήποτε εσωτερικά κενά, εξήγησε ο Μαρτσέλα και πρόσθεσε πως "η φύση απεχθάνεται το κενό, οπότε ο ίδιος ο θάλαμος, επειδή είναι άδειος, τείνει να γεμίσει μέσα στο σώμα", είπε.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό επιστήμονα, το "νέο στήθος" θα σχηματίζεται σε έξι με οκτώ μήνες μετά την επέμβαση και πρόσθεσε πως ίσως, θα περάσουν δυο χρόνια για να τελειοποιηθεί η μέθοδος.

"Ελπίζουμε πως με τη νέα τεχνική θα μπορέσουμε να επεκταθούμε και στην αναδημιουργία άλλων ανθρώπινων οργάνων", είπε ο Δρ. Μαρτσέλα.