Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



23.11.09

Πανδημία γρίπης χωρίς εντατικές μονάδες.


Σε αγώνα δρόμου για να ανοίξουν 95 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να δημιουργηθούν άλλα 54 μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη επιδίδεται το υπουργείο Υγείας.
Όπως ανακοίνωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ θα προσληφθούν εκτάκτως 300 νοσηλευτές, ενώ μέσα στο 2010 θα προσληφθούν 1.000 γιατροί και 2.000 νοσηλευτές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν εμβολιαστεί κατά της νέας γρίπης 6.500 άτομα που ανήκουν στις...

ευπαθείς ομάδες και 13.406 μέλη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.
Ερωτηθείσα για την μετάλλαξη του Η1Ν1, η κα. Ξενογιαννακοπούλου διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό στη χώρα μας.
Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 65 εκατομμύρια άνθρωποι σε 16 χώρες, χωρίς να έχουν παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα ή παρενέργειες.
Άρχισαν σήμερα οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων, στα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας. Οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς κάνουν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατόν, καθώς παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων.
Είναι ενδεικτικό πως μέσα σε τρία 24ωρα τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους έπειτα από μόλυνση με τον νέο ιό Α (Η1Ν1), ενώ άλλοι 14 νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρα εξ’ αιτίας σοβαρών επιπλοκών.
Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, η προσέλευση των ανθρώπων φαίνεται να είναι ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να ελπίζουν πως μέρα με την ημέρα το μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού – ιδίως σε εκείνους που ανήκουν στις ιδιαίτερες κατηγορίες του πληθυσμού – γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το εμβολιαστικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας αυτή την εβδομάδα έχουν προτεραιότητα τα παιδιά και οι ενήλικες που πάσχουν από χρόνια προβλήματα υγείας, οι έγκυες γυναίκες που διανύουν το 2ο και 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους, όσοι φροντίζουν μωρά κάτω των 6 μηνών αλλά και οι αιμοδότες.