Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



11.11.09

Επιδημία της νέας γρίπης κηρύχθηκε στη Σερβία

Ο υπουργός Υγείας της Σερβίας, Τόμιτσα Μιλοσάβλιεβιτς κήρυξε επιδημία της νέας γρίπης σε ολόκληρη την επικράτεια. Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο κ. Μιλοσάβλιεβιτς ανακοίνωσε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία είναι αρνητική με τάση περαιτέρω επιδείνωσης και οι αρχές αποφάσισαν να κηρύξουν...

επιδημία.
Όπως εξήγησε ο Σέρβος υπουργός αυτό σημαίνει: έκτακτη επιδημιολογική επιτήρηση, απαγόρευση συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους, κλείσιμο των σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. Ο κ. Μιλοσάβλιεβιτς διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτά τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν άμεσα, αλλά εφ' όσον κριθεί αναγκαίο από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.
Η κήρυξη κατάστασης επιδημίας σημαίνει και έκτακτο εμβολιασμό του πληθυσμού με προτεραιότητα στο υγειονομικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά άνω των έξι μηνών και τα άτομα που υποφέρουν από χρόνιες ασθένειες.
Μέχρι σήμερα στη Σερβία έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 258 κρούσματα της νέας γρίπης και εκτιμάται πως συνολικά 10.000 άτομα έχουν προσβληθεί από τον ιό A (H1N1). Από τη νέα γρίπη έχουν χάσει τη ζωή τους επτά άνθρωποι.