Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



5.11.09

Απόσυρση ήταν και ...πάει!

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το νέο πίνακα τιμών που θα ισχύει από το 2010.

Την άμεση κατάργηση, του μέτρου της απόσυρσης των ΙΧ αυτοκινήτων ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος, κρίνοντας ότι πρόκειται για μέτρο με τεράστιο δημοσιονομικό κόστος και χωρίς οφέλη για το περιβάλλον ή την οικονομία. Όσοι έχουν ήδη αποσύρει το ΙΧ τους θα αποζημιωθούν με βάση...

το προηγούμενο καθεστώς.
Επίσης τροποποιούνται τα περιβαλλοντικά τέλη, τα οποία πλέον ορίζονται ανάλογα με το έτος και τον κυβισμό των αυτοκινήτων. Με τη νέα ρύθμιση επιβαρύνονται περισσότερο τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα που είναι και πιο ενεργοβόρα.
Η παύση της κατάργησης των παλαιών αυτοκινήτων ισχύει από την Δευτέρα 2/11/09.
Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!
Οπως δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου το μέτρο της απόσυρσης δεν έχει περιβαλλοντικό νόημα, δεν ενισχύει την ελληνική οικονομία καθώς δεν υπάρχει εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία ενώ τέλος έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών το εκτιμούμενο ετήσιο κόστος σε 400 εκατ. ευρώ.
O Σύνδεσμος Εισαγωγεών Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η κατάργηση των μέτρων ανανέωσης του στόλου και η διακοπή της παροχής των οικονομικών κινήτρων θα οδηγήσει σε άμεση συρρίκνωση της αγοράς αυτοκινήτου τουλάχιστον κατά 30% και των δημοσιονομικών εσόδων κατά 35-40%, λόγω και της μετακίνησης των αγοραστών σε φτηνότερα αυτοκίνητα.
Ερώτηση.
Αυτοί που παρήγγειλαν καινούργια αυτοκίνητα, και έχουν δώσει και προκαταβολές, και δεν πρόλαβαν να αποσύρουν το παλαιό τους αυτοκίνητο, τι θα απογίνουν?