Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



18.2.10

10 λόγοι για να κάνουμε έρωτα!


Κάνοντας έρωτα τρεις φορές την εβδομάδα καίμε περίπου 7.500 θερμίδες μέσα σ’ ένα χρόνο που ισοδυναμεί με τζόκινγκ τουλάχιστον 100 χλμ. !!!
Μια υγιής σεξουαλική ζωή: 10 λόγοι για να κάνουμε έρωτα

1. Άσκηση.
Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι μία μορφή σωματικής άσκησης, σύμφωνα με τον Δρ Μ. Cirigliano της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Κάνοντας έρωτα τρεις φορές την εβδομάδα καίμε περίπου 7.500 θερμίδες μέσα σ’ ένα χρόνο που ισοδυναμεί με τζόκινγκ τουλάχιστον 100 χλμ.

2. Βαριά αναπνοή - Δυσκολία στην αναπνοή.
Μία ερωτική νύχτα μπορεί ν’ αυξήσει την ...

... ποσότητα του οξυγόνου στα κύτταρα και να συμβάλλει στη διατήρηση αλλά και στην μέγιστη λειτουργία των οργάνων μας.

3. Γερά κόκαλα και μυς.
Κάθε είδος σωματικής άσκησης αυξάνει την τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη θεωρείται ως η υπεύθυνη ορμόνη στην διατήρηση του δυνατού και ισχυρού μυοσκελετικού συστήματος.

4. Μείωσε την χοληστερόλη.
Κάνοντας έρωτα τακτικά μπορεί να μειωθούν τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης του σώματος, ενώ αλλάζει θετικά και την αναλογία της καλής προς την κακή χοληστερόλη.

5. Ανακούφιση του πόνου.
Το σεξ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των αρθριτικών πόνων - αρθραλγίες, της κεφαλαλγίας - πονοκέφαλος, ενώ οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό μπορεί να αυξήσουν τα όρια του πόνου.

6. DHEA – Διυδρο-επιανδροστερόνη
Μία δημοφιλής συμπληρωματική ορμόνη, απελευθερώνεται φυσικά κατά τη διάρκεια του έρωτα και μάλιστα ακριβώς πριν από τον οργασμό και την εκσπερμάτιση. Η DHEA αυξάνεται τρεις έως και πέντε φορές.

7. Προστασία του προστάτη αδένα.
Ερευνητές λένε πως προβλήματα του προστάτη μπορεί να προκύψουν ή να επιδεινωθούν από την συσσώρευση υγρού στο εσωτερικό του αδένα. Η τακτική εκσπερμάτιση βοηθά, ανακουφίζει και προσφέρει καλύτερες συνθήκες στον προστάτη. Να είστε προσεκτικοί όταν αλλάζουν ξαφνικά η συχνότητα σεξουαλικής επαφής κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον προστάτη.

8. Ανακούφιση από το Στρες.
Το σεξ μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση των επιπέδων του άγχους.

9. Ο Crenshaw λέει: ….πως το αισθησιακό ή και στοργικό χάιδεμα μπορεί ν’ αυξήσει τα επίπεδα της οξυτοκίνης μία ουσία που εκκρίνεται από την υπόφυση και προκαλεί αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.

10. Ορμόνες με φυσικό τρόπο.
Ο έρωτας μπορεί ν’ αυξήσει το επίπεδο οιστρογόνων μιας γυναίκας, προστατεύοντας έτσι την καρδιά, το καρδιαγγειακό σύστημα ενώ αυξάνεται η θηλυκότητα και η σεξουαλικότητά της.

Το άρθρο έγραψε ο Χειρουργός, Ουρολόγος, Ανδρολόγος, Πέτρος Δ. Θάνος

2 σχόλια:

Patrinaki είπε...

ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.....ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΚΑΙΣ 7500 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.ΤΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΟΛΙ...ΚΛΑΙΝ ???

ekabitis είπε...

Χα χα! Ωραίο το σχόλιο Πατρινέ. Έχεις απόλυτο δίκιο! Αλλά άμα κόψουμε κι αυτό, τι μας μένει πια;