Η φωτογραφια της ημερας


Εικόνες με ...σημασία!.


Hide / Show



5.2.10

Κάνε "απεξάρτηση" από το κινητό σου σήμερα κιόλας!


Δεν αποχωρίζεσαι το κινητό σου, που πλέον έχει γίνει το απαραίτητο αξεσουάρ σου από το πρωί ως το βράδυ; Κακώς! Διάβασε παρακάτω και ενημερώσου πώς η χρήση του κινητού σου επηρεάζει την υγεία σου και κάνε "απεξάρτηση" σήμερα κιόλας!
Ο Δρ Ρόναλντ Χέρμπερμαν (Dr. Ronald Herberman), διευθυντής του Ινστιτούτου για τον καρκίνο στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουρκ (University of Pittsburgh Cancer Institute) μαζί με άλλους 22 γιατρούς προειδοποιεί σχετικά με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων: "οι πιο πρόσφατες έρευνες σε άτομα που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο για τουλάχιστον μια δεκαετία, έδειξε...

... μια πιθανή σχέση μεταξύ καλοήθη καρκίνου και καρκίνου του εγκέφαλου από τη μεριά που χρησιμοποιείται η συσκευή".
Το κινητό σου και τα μάτια σου: μην ξεχνάς ότι τα κινητά τηλέφωνα απελευθερώνουν χαμηλά επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ενώ μια συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίζει ότι η επί σειρά ετών έκθεση σε αυτού του είδους την ακτινοβολία, μπορεί πιθανώς να αυξήσει το ενδεχόμενο της εμφάνισης όγκων , μεταβάλλοντας το DNA πράγμα που όπως είναι γνωστό μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση καρκίνου.
Οι έρευνες από την άλλη έχουν διαφορετικά αποτελέσματα. Ορισμένες από αυτές έχουν καταλήξει ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ της χρήσης κινητών τηλεφώνων και του καρκίνου του εγκεφάλου ενώ άλλες έρευνες δεν έχουν βρει καμία σχέση.
Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές, για να είσαι σίγουρος ότι το κινητό σου τηλέφωνο δε σε βλάπτει, ενώ ξέχνα μια για πάντα το στρες που σου προκαλεί!
Ενώ φαίνεται ότι δεν τίθεται θέμα άμεσης συσχέτισης της χρήσης τηλεφώνου και της ανάπτυξης όγκου στον εγκέφαλο από την άλλη, καλό είναι να ξέρεις τι πρέπει να προσέξεις:
Α. Ειδικά αν ετοιμάζεσαι να γίνεις μανούλα, μην ξεχνάς ότι η μακροχρόνια χρήση κινητών τηλεφώνων ή άλλων ασύρματων συσκευών καλό είναι να αποφεύγεται σε αυτή τη φάση.
Β. Αν είσαι ήδη μανούλα μην επιτρέπεις στο παιδί σου να έχει κινητό ειδικά από πολύ μικρή ηλικία.
Γ. Προσπάθησε όσο γίνεται να κρατάς το κινητό μακριά από το κεφάλι σου όσο μιλάς. Χρησιμοποίησε την ανοιχτή ακρόαση ή προτίμησε τα συμβατικά, ενσύρματα ακουστικά από τα bluetooth.

4 σχόλια:

Eva F. είπε...

Καλημέρα στην όμορφη Καλαμπάκα!
Μακάρι να μπορούσαμε να το καταργούσαμε και τελείως....
Νομίζω ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτό!....
Εγώ το ψιλοσκέπτομαι πάντως!....
Να είσαι καλά Γιώργο....

ekabitis είπε...

Εύα μου, το κινητό είναι καλό για ορθολογική χρήση μόνο. Σε μια ώρα ανάγκης. Όταν γίνεται κατάχρηση, όπως και όλες οι καταχρήσεις άλλωστε, βλάπτει. Και μάλιστα πολύ και ίσως ανεπανόρθωτα!!!
Οι επιστήμονες κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά εμείς έχουμε το handsfree στα αυτιά και δεν τους ακούμε!!
Κοίταξε και εδώ , καθώς και εδώ
Καλή σου μέρα.

Eva F. είπε...

Το θέμα είναι ότι τα διαβάζουμε όλα αυτά.... τα βλέπουμε... τα αντιλαμβανόμαστε όμως όπως πρέπει?....

ekabitis είπε...

Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Το μεγάλο στοίχημα είναι να προφυλάξουμε τουλάχιστον τα παιδιά μας, που δεν έχουν επίγνωση της κατάστασης.